ТРЕТИ клас - 2

• 57 776
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Според мен по ЧО не се учи нито сам, нито с уча.се, .... Simple Smile Комбинация от трите пак не стига. Просто изграждане на обща култура, плюс периодично зубрене на датите( явно е неизбежно).
Рецептата ми е: слушане в час, писане редовно на домашни, учене на урока с понятията /за това си е нужно детето да е само на спокойствие и не е моя приумица/, обща култура.
Към тях добавям моя си контрол със задаване на въпроси, за да видя дали и какво се разбира и в резултат- детето си е овладяло материала. Не мисля, че е сложно. Рецептата ми върви и за двете ми деца. Добре се справят с разказвателните предмети в следствие на това. Поради тази причина я споделям.

# 466
Ааа, ама топлото време хич не ни влияе добре. Такъв мързел е налегнал дъщеря ми, че се чудя как ще изтрае до края на май...Ходи и се само на алет и на волейбол. Вместо да се организирано- добре, защото идва края на учебната година и ще отсъства ,заради алетнитеспектаклиот училище, тя съвсем се изхайлази... Като се заредиха едни Рд на нейните съученици, само на купон са го ударили Naughty

# 467
Бисе, влезе ли май пиши я свършила тази учебна година Simple Smile То са само почивни дни Simple Smile Ама детето не го мързи, щом му се ходи на балет и волейбол, просто не му се учи  Mr. Green Нашите и това не им се прави. Дай им само да играят навън Simple Smile

# 468
  • София
Моята е ок в новото училище. И приятелки си намери. За пореден път се учудвам колко адаптивни са децата...
Biserka_a, мисля да я запиша и на волейбол на Раковски (ходи и на тенис и рисуване в момента). Не я оставям на занималня, домашните си ги пише за макс. половин час и има доста свободно време. Ако я оставя обаче, само ще се търкаля пред телевизора. Вие къде ходите и доволни ли сте?

# 469
Джина, чакам с нетърпение края на учебната година!!! Laughing насам-натам се разхождам по 100 пъти на ден. Ако имах шеф на главата си, да ми е бил шута. Вие в ,,Ив. Вазов ,, ли ще продължите? Чувам, много ги натискали там и по 100 страници домашно давали...

Лекси, адаптивни са децата, но си е важна и средата...Веднъж попаднал на точото място в точното време , може да проявиш адаптивност. Дано училището да е това, което сте очаквали детето да се чувства добре. Аз съм от Плевен и ходим на волейбол в клуб,,Олимпиец,,. Страхотна атмосфера,чтреньорката е изключително балансиран човек , че и на състезание ги води миналата седмица:).
Друго си е да направиш дебют с победа Wink  май месец сме на междуобластен турнир в София, дао не съвпаднат датите с балетните спектакли само...

# 470
  • София
Моят син ходи на плуване 2 чесеца, но не иска да продължава. Много го болели ръцете и учителят му се карал. Rolling Eyes
На мен ми се искаше да продължава, защото ми харесва като спорт, но...

# 471
  • София
По мои наблюдения почти всички деца тръгват на нов спорт с желание, но след 1-2-3 меса настъпва период, в който вече това не е новост за тях, започва да им доскучава, тъй като все още не са достатъчно добри и тогава се почва мрънкане, че искат да се отказват. Моята сега е на този етап с тениса. Обаче, ако макар и с нежелание продължат още малко, нещата често се променят Simple Smile

# 472
Моят син ходи на плуване 2 чесеца, но не иска да продължава. Много го болели ръцете и учителят му се карал. Rolling Eyes
На мен ми се искаше да продължава, защото ми харесва като спорт, но...
Страхотен спорт! Не се отказвайте, потърсете друг треньор и бъдете настоятелни. С годините децата, които ходят дотолкова свикват, че след това сами търсят начин да продължат.
Аз изтърпятх доста тръшкане от сина ми, но не съжалявам.

# 473
О, говорете ми  Sad И аз така си мислех и колко ли приказки не изприказвах, и колко не ги влачех и на това, и на онова, и на друга, само да си харесат нещо, донякъде и защото мен като дете никога не са ме водили никъде и много съжалявах, но както винаги, това което ти си искал, децата ти точно него не желаят  Cry От цялата работа единственото е, че сега само да им кажа - Искате ли да ви заведа на... и те викват в един глас "НЕ", преди даже да са чули за какво става въпрос Sad Има една школа в Плевен, която прави занимания за възраждане на българския бит и обичаи - и там не искат, абе изобщо нищо не искат. Единствено са се хванали, че искат на плуване да ходят, а пусто - в нашия мил град има един басейн и цената за тренировки е 63 лв. на дете, което прави 120-130 лв. на месец, което не ни е по джоба  Cry
В тази връзка все се каня да питам има ли плуване във вашия град и колко плащате на месец? Защото имам познати, които са от Пазарджик и там е 20-30 лв. , за София също съм чела за по-евтини или безплатни тренировки, а в други градове как е? Питам, защото съм решила да се обърна към нашия кмет с въпрос защо при положение, че единствения басейн е общински, отдаден под наем, не са предвидили възможност деца от по-бедни семейства да могат да тренират  Cry Не казвам, че ние сме бедни, да речем, че ако се стегнем и се лишим от някои неща ще ги отделим, но като цяло това е голяма сума за мен и за много други семейства в нашия обезлюден град и този хубав спорт е достъпен само за някои деца. Оплаках се  Cry

# 474
В София плащах миналата година по 80 на дете за плуване  с треньор
Безплатно има много рядко, кампанийно, на неудобни места и в неудобно за мен време. Може би и ако в училището има басейн.
Моите в момента не ходят, поради липа на време и други причини, иначе те плуваха с много голямо удоволствие, но не желаят да ходят на състезания.

# 475
  • София
Джина, аз  плащах по 8 лв на посещение, но сега си ходят и трите в училище, където разходите са ми еднократно по 20 лв на срок.
Моите пък в началото не бяха запалени по плуването, после едната се амбицира да се състезава, но след няколко провала тотално отказа. Сега ходят малко на зор и трите в училище, но държа да имат поне малко раздвижване зимата, а и ми излиза почти без пари реално и не ги водя аз. За мен по-важно беше и да се научат да плуват, нещо което и трите го умеят вече, останалото е движение, което може да става и с друг по-предпочитан спорт. В момента за тях това е спортната гимнастика в НСА.
За безплатни програми си има в София и ние си ги ползваме. Не са кампаниини, вече трета година посещаваме кънки на лед, както съм писала и тук, обикновено има и плуване, тази година още не е излязъл обаче списъка с одобрените като гледам за плуване спортни клубове.
Джина от тук - http://mpes.government.bg/Pages/Programmes/Default.aspx?evntid=QbiH7H7fuOU%3d
Последният документ, ако сортираш за Плевен има карате, лека атлетика, тенис на маса и таекуон-до безплатни по тези програми. Ако някое ти допадне за децата и те се съгласят, може да звъннеш и да попиташ за свободни места.

# 476
На кънки и ние сме ходили, но плуване  newsm78 А и не бих пуснала децата навсякъде. Няколко години дъщеря ми тренира в Академик- ами студено, гнусно, смръдливо, да не говорим за грешно заучени движения...  Stop

# 477
  • София
Миналата година в тази програма беше включен и басейна на нашето училище. Нямам реално представа какъв е той и какви са условията, но засега нищо не им се е случило на децата като го посещават цяла година. Така, че това беше възможност за деца, които учат в района да посещават безплатно плувен басейн по тази програма, ако желаят. Имаше доста голям списък с училища, както през годината, така и по време на ваканциите.
В интерес на истината има дете от класа, което ходи вече няколко години там и не се е научило да плува. На частно поне от опита ми, ако ходят сериозно няколко месеца почти всички, да не кажа всички деца се научават да плуват. В случая при мен моите поддържат някакво ниво там по-скоро.

# 478
  • Бургас
В Бургас е 40-50 лв, плуването с треньор. Това за 1 астрономически час всеки ден от понеделник до петък. В някои клубове може да се ходи и почивните дни. Също така за втора дете правят отстъпки. Големия ми син тренира баскетбол. От скоро започна и малкия да ходи, за него плащам половин такса.

# 479
Айла, гледала съм го този списък, той си един и същ от години, но децата нямат интерес към тези спортове. Може би леката атлетика за малкия, но тренировките са във време, когато са на училище, а и достъпа е само с кола Sad
Сега събирам пари за басейна, но колкото и да го мисля са много пари. За английски за двамата давам по-малко, а е нещо, от което има повече полза. А и отстъпката за плуването за двамата е 20 лв, но след третия месец  Confused

Общи условия

Активация на акаунт