Отговори
# 270
Всяка жена има секрет, количеството варира. Около ову е обилно, белтъкообразно, еластично и прозрачно. При мен е обилно 2-3-4 дни макс. През останалото време, да, остава после бяло върху бельото. Аз поне 1 път в годината си пускам разширена МБ. Ако жената има парене, мирис, щипане и т.н., то явно има нещо и трябва да посети АГ.
Допълвам, че преди ову при мен сектрета е обилно воднист. След ову е в допустимите количества.

# 271
Момичета, може би въпросът ми не е за тук, но
как и в какво количество е нормалната цервикална слуз?
Питам, тъй като при мен е в по-голямо количество.....така си мисля.
Благодаря ви за отговорите.

Поздрави и здраве!
[/quote

Колко много?Винаги ли е било такова или от скоро се е засилило?

# 272
Момичета,
като казвам, че е много имам предвид че постоянно се зацапва бельото. Обаче съм така от дете, още от преди да започна да водя полов живот въобще. Появи се около първата ми менструация. И майка ми казва, че при нея е било същото.
По принцип съм с конизация. Преди нея имах нормални резултати от цитонамазките. Конизацията ми я направиха миналото лято, през август, защото от изследванията се ока че съм с РАР 4 към РАР 5.
След конизацията нещата не са се променили особено, пак си е обилен цервикалния секрет. Сега чакам нов резултат от цито.
Та мисълта ми беше, има ли някакво средно положение - т.е. допустимо количество, над което трябва да се притеснявам.

# 273
Това е и първа за тази година и завърша на 6, дано с Lea_Lea всичко е наред, имаше перипетии  Praynig

Дадос,
сега ми остана повече време и реших да прочета цялата тема от началото. Simple Smile Надявам се на добри резултати от контролната цито. Трябва да излязат до два дни - евентуално във вторник.
Пожелавам ти много успехи.
Изпращам ти много  bouquet и прегръдки.
Simple Smile

# 274
Искам да питам тъй като не съм запозната, може ли да се ходи на преглед и цито в Надежда или е само за репр.проблеми?Там правят ли се операции?

# 275
Lea Lea, мисля, че допустимото количество беше около 1 супена лъжица за денонощие, което звучи тъпо  Crazy, защото няма как да се прецени. Сега бързам за работа, но после ще изровя статията от едно списание, в което се обясняваше колко е количеството.

# 276
  • Buffyworld
Lea, стискам палци да имаш хубави резултати от цитонамазката !!!!!! Успех и късмет !

# 277
  • Бургас
Здравейте, момичета  Hug
Миналата година пишех тук, бях с 3А група, която след лечение се върна към 2-ра група. Имах и положителен 16-ти щам, за който пих Изопринозин, но само 3 месеца, тъй като имам Хашимото и заради автоимунните проблеми Изопринозинът по принцип ми е забранен.
Имам два въпроса към момичетата, които са запознати с тези проблеми и/или имат личен опит с тях:
Препоръчаха ми гъби Кориолус вместо Изопринозин, те не вредели на автоимунните заболявания така както другите продукти? Знаете ли дали дават някакви резултати, някой пил ли е от тях?
И още, в момента, въпреки че съм 2-ра група имам малък участък с левкоплакия, за който ми казаха, че трябва да се приложи обгаряне с лазер и ток/лазерна вапоризация. Ще съм благодарна ако някой, минал през това ми каже накратко какво точно представлява процедурата, какво се прави след нея и т.н.
Благодаря  bouquet

# 278
  • София
За Кориолуса мога да споделя опит, пила съм го почти година. Състава на хапчетата е напълно естествен, съдържат сто процента екстракт от дървесна гъба - така, че със сигурност няма да навреди на организма. Те  би трябвало да стимулират имунната система, като целта е тя сама да се пребори с вируса. При мен това не се получи, HPV-то продължи да си прогресира, но всеки организъм е различен.

Голямата опаковка е 90 таблетки, на мен ми бяха предписали по 5 на ден, така че доста бързо ми вървяха. Препоръчвам да се купят от  аптеки Ремедиум там струват 36лв в момента, в другите аптеки са до 50-тина лева.

Успех в борбата  Hug  bouquet

# 279
  • София
Мон, понеже и аз съм от същата категория, да ти споделя сега след последния преглед какво беше мнението на моя лекар. Каза че понеже имам хормонални проблеми, според него това е предпоставка за лоша вагинална среда и това много допринася за всичките ми проблеми. Аз освен хипотиреоидизма имам и доказано къса лутеална фаза, което не знам дали има някаква връзка с хормоните на ЩЗ. Та, според него или трябва постоянно да слагам нещо с лактобацили - след всеки цикъл или пък да пия противозачатъчни. Пия си и аз в момента Изопринозин в максимална доза, втори месец вече. Прочетох че и Герисан се препоръчва при такива проблеми. За левкоплакията гледаха ли те с колпоскоп? Само след колпоскопия и/или биопсия може да се каже дали наистина е левкоплакия. На мен лично за същото ми препоръчва криотерапия, ако биопсията е добра, но чета че и с лазер е добър вариант.
От Изопринозина не знам дали има ефект за дисплазията, но определено откак го пия съм здраво добиче Mr. Green Малката не е като да не влачи постоянно вируси от детската градина, нищичко не съм хванала цяла зима, за разлика от нея и от мъж ми.

# 280
Момичета,
Излезе моята първа цитонамазка след конизацията. Някакви коментари? Ще се пръсна от притеснение. Надявам се скоро да се видя с лекаря си.

ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ С ДИСТРОФИЧНИ ПРОМЕНИ.
'' CLUE CELLS''.МНОГО ЛЕВКОЦИТИ И ЕРИТРОЦИТИ.
ЖЛЕЗИСТ ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ-Б.О.

РАР-ІІ

Поздрави!

# 281
Пап 2  е чудесно и тук ми звучи да е някакво възпаление с тези много левкоцити, както и тези дистрофични, но всъщност променени клетки в следствие на вероятно възпаление , както и еритроцитите също говорят за възпаление.  bouquet

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 22:59 от Анонимен

# 282
Пап 2 е е чудесно тук ми звучи да е някакво възпаление с тези много левкоцити, както и тези дистрофични, но всъщност променени клетки в следствие на вероятно възпаление , както и еритроцитите също говорят за възпаление.  bouquet

Аз категорично съм притеснена от CLUE CELLS. Ясно, че е "бактериална вазигоза", но от каква бактерия не пише! Надявам се скоро да го изкоментирам с лекаря ми. Преди имах гарднерела вагиналис, но този път не се упоменава това чудо на природата. Така че, не знам на какво се дължи бактериалната вагиноза. Дали не си я менкаме със съпругът ми? Левкоцити, еритроцити....също доста объркващо.
Но от РАР 4 към 5 да стигна до РАР 2 си е победа! Поне според мен!
Simple Smile
Благодаря ви за подкрепата момичета!

# 283
Левкоцити и еритроцити, повод да пуснеш микробиология, вероятно с тези CLUE CELLS е възпаление, но по добре се консултирай с лекар, четох подобни резултати, може да е бактериална вагиноза, но нали знаеш че няма как да гадаем, победа е да, ако трябва изследвай мъжа май сте си разменили нещо  Embarassed

# 284
Дадос, как да го изследвам него?
Не съм подготвена по темата, сигурно има варианти. Микробиология ще рече?
Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт