Отговори
# 300
Богиня - Няма да ти върнат парите от Вита. Това е повече от ясно. Ако идеш на 3-ти АГ и ти извади друг вариант резултати, ще искаш ли и вторият АГ да ти върне парите?
Питането ми не е с цел заяждане, да уточня  Simple Smile

# 301
Казват ме имам папилома вирус и най- добрата генетична лаборатория доказва че нямам. Това е лабораторията, с която и те работят. сигурно има начин човек да се оплаче някъде. Става въпрос за 100% сигурен ДНК тест.

# 302
Момичета,
Излезе моята първа цитонамазка след конизацията. Някакви коментари? Ще се пръсна от притеснение. Надявам се скоро да се видя с лекаря си.

ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ С ДИСТРОФИЧНИ ПРОМЕНИ.
'' CLUE CELLS''.МНОГО ЛЕВКОЦИТИ И ЕРИТРОЦИТИ.
ЖЛЕЗИСТ ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ-Б.О.

РАР-ІІ

Айс Кофи, надявам се на добри резултати и за теб. При мен имаше тръпка докато излезе цитонамазката. Беше ми се свила душичката. Не се паникьосвай! Най-важното е да не губим надежда, нали?
Поздрави и добри показатели ти пожелавам!
 bouquet и на всички момичета във форума! Много ми помогнахте и съм ви много благодарна!

Леа, сърдечни поздрави за добрия резултат, пожелавам такива и на себе си и на всички конизирани момичета, аз още не съм ходила на първо цито след конизацията смятам този месец да отида вече и на колпоскоп...и взе да ми се свива вече душчката...Факта че си втора група е много добър...другото ще се оправи...Поздрави и само такива резултати вече...Ще пиша и аз като мина прегледите...

# 303
Леа, браво ! Пап 2 си е хубав резултат.

А от Герисана по колко се дава на детето ? По колко хапчета на ден ??? АЗ малко се обърках с Геритамин.  Герисан е друго, нали ?

Благодаря ти Buffy,
Изписаха ми медикаменти да преборим тази вагинална инфекция и сега се надявам с моят мъж да я махнем от нас. Желая ти ЗДРАВЕ!

Относно Герисан и Геритамин - пила съм Геритамин Нео. Съдържа основни витамини. Помагаше ми. Аз по принцип имам много пъпки, от тези подкожните. Постоянно ми излизат по лицето. От Геритамина получих добър резултат. По-здрава кожа, нокти, коса. А Герисан, доколкото виждам е хранителна добавка. Нямам информация какво точно съдържа, но по това срещу какво е насочен, оставам с впечатление, че съставките не са същите, като Геритамина. Герисан има и за деца, поне това видях в електронната аптека.
Simple Smile

# 304
Здравейте,
Бях на лекар тази вечер.
Най-сетне да ми обясни някой какво било 3d - отговаря на  2c. bouquet
За 5 години не са се променили нещата при мен, това каза и докторката.
Имам си този участък, който се вижда на колпоскопа, но той не се е развил във времето -може би наистина е травма от раждането + чпв.
Сега ми пусна едно изследване за чпв - то щяло да покаже в какъв процент е навлезнал вируса в тъканта.
И тогава ще решим какво да правим, най-вероятно ще го премахнем, ама не, чрез конизация, а пак с примка, но ще е повърхностно. И после година и половина имуностимулатори по схема. Но всичко зависи от това изследване, което пуснахме сега и за което аз за първи път чувам, че съществува.
Продължавам да предавам различните препоръки на лекарите за ваксината - Цервирикс, която няколко от лекарите ми предлагаха. Лекарката ми каза, че имала пациентка от Америка, която била с ваксината от времето, в което била девствена и незаразена с вируса.  Няколко години по-късно дошла при лекарката ми със сериозна дисплазия. Така, че тя ми каза, че ваксината не е нищо особено. А за мен  като носител на вируса никак не е препоръчително.

Богиня, много често в цитонамазките присъства текст, че има белези на ЧПВ, но затова се прави скрийнинг допълнителен, който да потвърди или отхвърли това.
Lea lea -честито за резултата! Нека всички момичета се похвалят с добри резултати.

Поздрави,

# 305
  • Бургас
Понеже виждам, че става леко объркване, да уточня,че Геритамин са витамини А+Е. Герисан е съвсем различно нещо  Peace

# 306
Кое от двете беше за коса, кожа и нокти?  Embarassed

# 307
  • София
Кое от двете беше за коса, кожа и нокти?  Embarassed
Геритамин и Герикапс

# 308
  • София
Богиня, цитонамазката не е тест за HPV, спрямо пробата се съди за хипотетично наличие на вируса. В моя случай предположението беше правилно.
Не си написала дали си си направила и микробиология, тъй като изменения в средата и гъбички могат да повлияят силно на цитонамазката. Също така има голямо значение и от къде се взима.
В конкретния случай на мен би ми било по-спокойно ако ме видят и на колпоскоп, тъй като не се знае кой е правилния резултат.

Геритамина не е само за коса, кожа и нокти. Предписван ми е от гинеколог, тъй като помага за възстановяване на лигавицата и също подсилва имунитета, а витамин А се бори с инфекцийте в организма.

Неви, радвам се, че си се успокоила и си попаднала на лекар който ти допада. Интересен ми е този тест, за който говориш за пръв път чувам за нещо подобно. Стискам палци всичко да минава по-бързо.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 09:32 от Boadicea

# 309
Момичета привет! Ще се опитам накратко да обясня, но съм много объркана. Посетих гинеколог поради появило се зацапване, много оскъдно около предполагаема овулация и дни преди цикъл, не контактно. Единствената патология, която се видя е раничка, доста голяма. Пуснахме цитонамазка. Резултата е 2 група, единственото което разбирам от написаното към групата е, че има множество левкоцити и еритроцити (което за мен е наличие на някакво възпаление). Гинеколожката ми каза, че групата е добра и на 5-ти чист ден да съм при нея да я гори. Днес бях, изгорихме я, но преди това ми взе секрет за микробиология. Каза, че това кървене е било от раничката, не вижда нищо обезпокоително, при положение че групата ми е 2.
Никой не ме е гледал на колпоскоп и незнам дали в Сливен въобще има.

# 310
Пейдж, правена ли е биопсия или така е горено?

# 311
Не, не ми е правена биопсия, само цитонамазка. Каза ми, че 2 група е добра и направо горим.

# 312
Ама раничките със сигурност се наблюдават известно време преди да се пристъпи към горене.

# 313
  • София
За кървенето най-вероятно е права. Ако раничката е голяма, имаш я от повечко време и ти създава дискомфорт - кървене, течение и т.н., си е добре да се изгори принципно. А и ендоцервикалната тъкан е доста по-податлива към инфекции, включително и към HPV, та от всичко изчетено стигам до изводите, че в крайна сметка не е толкова лошо горенето, но принципно няма единодушие по въпроса, има привърженици и на двата варианата - горене и просто наблюдение. Сега сигурно пиеш нещо антибактериално, но микробиологията най-точно ще покаже имало ли е инфекция или не.

# 314
  • Buffyworld
Благодаря за отговорите на витамините !  Hug

За първи път чувам, че група 2 С е равно на група 3 Д . Следващия път , когато отида на преглед ще питам и аз доктор. Все трябва да има някаква разлика между  тези групи. Някак си , не ми се вярва да е едно и също.

Общи условия

Активация на акаунт