Отговори
# 375
  • София
Vilito няма да се даваш на негативните мисли. Всичко е открито съвсем на време и имаш време за лечение и реакция. Само положително мислене и смело напред. Всичко ще се оправи!  bouquet Hug

Голяма гадост е това HPV, гледах едно предаване за вируса, в което се твърдеше, че 95% от младите хора в някакъв момент от живота си са носители на един или няколко щама на вируса. Като в по-голямата част от случаите организма ги изчиства без да разберат, и без допълнителна помощ(възможно е и при "опасните" 16 и 18 щам). Аз знам, че се предава по полов път, от майка на дете, при контакт с кожа върху която има кондиломи причинени от HPV, не е изключено и безконтактно (като примера на пролетен дъждец с тоалетната)
Само, че в Америка например, това е нещо за което се говори доста по-открито, дори и в училище. Ако и нас ни бяха подготвили поне малко с обща култура по въпроса, щяха да спестят паниката в доста случаи.
Мнението на няколко лекари с които съм коментирала  ЧПВ теста е, че е излишен. Какво значение носите ли го или не, и кой щам. Днес може да е един,а след един месец друг.
Важното е да се наблюдава състоянието и да се реагира адекватно.

# 376
  • София
А лекува ли се лесно? И кога се предава, само в активна фаза ли?

# 377
  • София
Starrydream това дали се лекува лесно или не зависи изцяло от организма на човек. Ако  по принцип си със силна имунна система, шанса да го пребориш е по-голям.Аз както съм с желязодефицитна анемия, изпих всички възможни имуностимуланти, но вируса си остана.
Не е задължително да е в активна фаза за да се предава. Мъжете например, се води, че са само преносители на вируса. За тях няма и тестове  за наличие на HPV (поне последно като съм питала, но нещата се развиват доста бързо). Аз точно и така го хванах -  от бившия ми приятел, който не знаеше, че е носител. И разбра от това, че всичките му предходни приятелки бяха заразени, а както се оказа и аз също. Някога си, преди години беше имал кондиломи, които са горени и изчезнали, и беше решил, че тъй като вече ги няма вируса също е изчезнал, но уви.

# 378
 Според мен е излишна тази психоза с ЧПВ. Или е печеливша за лабораториите правещи теста. Вместо да се наблегне на кампаниите за редовна профилактика. Да знаеш, че имаш/нямаш вируса не променя нищо. Няма и как да сме сигурни кога, как и от кой си заразен. Аз например бях с карцином ин ситу и отрицателни резултати за всички възможни щамове на вируса, които тествах. И обратни случаи, има вирус, а проблем не е създал. Е за какво ми е да знам тогава! Цитонамазки и колпоскоп редовно и е напълно достатъчно за мен  Peace

# 379
Да, аз също мисля, че имаш или нямаш ЧПВ, важно е да се следиш.
Но всички лекари толкова много настояват, директно с това ме почват. Даже Ковачев от ВМА каза, че трябва да се изследвам всяка година. Толкова много спорих с тях преди, но тъй като всички лекари много държат да следят вируса и т.нат., реших да се доверя. Да, бизнес си е и за лекарите и за лабораториите, ама щом го искат и без него нищо не предприемат, няма как.
Само Ботев от онкологията, при който най-редовно ходя, каза да го оставя на мира вируса, и че и той сигурно е болен, ама не се изследва Laughing Каза, че и нискорисковите също причиняват рак.
Сега обаче се завърнах при друга лекарка, която държи да наблюдаваме развитието на чпв-то.
Между другото кондиломите май са нискорисков чпв.
Аз бях с отслабен имунитет, но 1 година пих шуслерови соли 9 за регулиране на киселинно-алкалния баланс в организма, препоръчаха ми го за мазна кожа, а ми подсили изключително много имунитета.
Преди това бях пила изопринозин, но нищо не се случи, ефект не усетих.
Все се каня да почна да пия чай от корени от джинджиил, защото е мощен имуностимулатор, но нещо не съм сериозна.

# 380
Момичета, пак съм аз, но вече съм толкова объркана от мислене, четене и незнам какво да правя. Може ли раничка да прокърви в резултат на възпаление, но не от ЧПВ, а от гъбички или бактерии например. Явно имам сериозно възпаление, щом от цитотонамазката ми има масово левкоцити и еритроцити. Утре ми излиза микробиологията и ще видим какво ще излезе. Мисля и дали беше грешка, че изгорих раничката, само с една цитонамазка 2 гр, без други изследвания.

# 381
Пейдж, успокой се  Hug
Спри да четеш и да се филмираш излишно! Втора група е чудесна група! Имала си раничка, която най-вероятно е причина за зацапването и лекарят е преценил да я изгори - стандартна практика. Добре е било да погледне с колпоскоп, но вече е минало. Заради раничката тъканта става податлива на инфекции, най-вероятно затова си имала левкоцити и еритроцити в намазката - от микробиологията ще се види какво е, и ще се лекува, ако е необходимо.
След 2-3 месеца контрола и всичко ще е наред.

# 382
Въпреки че масово се успокоявате с това горене "на сляпо", аз съм на мнение, раничка не се гори без биопсия. Така проблема /ако има такъв реален/ може да се замаскира.

# 383
the doors, благодаря за успокоението.  Hug  Жалко е, че става в една такава тема, но удивително и прекрасно е как в нея има толкова разбирателство, подкрепа и приятелско отношение. Наистина се надявам, да няма проблем и  този филм, в който се вкарах да е само в моята глава. Винаги съм мислела и притеснявала за децата, за хората около мен, но ето в един миг разбрах, че ако с мен се случи нещо, цялата работа пак е прецакана.
Nefertarri, точно от това се притеснявам, да не би да е имало нещо, а аз така сега само да съм замаскирала нещата. И незнам как да действам от тук нататък. Защото от всичко, което изчетох е възможно да е имало сериозно възпаление на шийката в резултат на гъбички да речем и затова на два пъти да съм прокървила, а може и да е било нещо по-сериозно...

# 384
пейдж, не ми е цел да всявах страх, това за уточнение първо  Crazy
Ако не си чела инфото на първа страница, а подозирам, че не си, ти казвам накратко как се процедира:
1 - открива се раничката, това става с колпоскоп
2 - взема се биопсия, за да се види до каква дълбочина е изменението в тъканта
3 - според резултата от биопсията се предприемат различни варианти на премахване на раничката
За това казах в горният си пост, че горенето просто така и "на сляпо".
Сега какво да направиш? Следи се редовно и така. Тя раничката вече е изгорена, назад няма какво да се върне.

# 385
Аз имам това според лекарите “Етропион“ - касае се за родова травма на маточната шийка. Среща се често след форцепс, вакуум екстракция, мануална екстракция, дигитална дилатация на маточната шийка".
Родих на 9 см разкритие, шийката не беше напълно изгладена и имах много вътрешни шевове.

# 386
пейдж, не се филмирай излишно и не гледай на горенето като на задължителна грешка. Просто повтори цитонамазката. Направи и колпоскоп. Когато не подценяваш състоянието си и се следиш редовно, нещата ще бъдат наред. Аз мисля, че и друг път съм описвала ситуацията при мен, но накратко
Скрит текст:
Профилактичен преглед няколко месеца след като родих. Каза ми, че имам "раничка" и резултатът от цитонамазка беше ПАП 3а. Последва биопсия тук в Бургас, един куп неверни неща наговорени от лекаря, но тогава не знаех. Резултатът от биопсията беше ОК, нямаше атипизъм. Изписа хапчета (не помня вече какви точно) плюс Флажил и на контролна цитонамазка след лечението. Изпих ги, цитото беше ПАП 2, изгориха ме и ме пратиха по живо по здраво. Осем месеца по-късно ми се появи контактно кървене. Резултат ПАП 3А и отново раничка. Тогава вече тръгнах за София, там се оказа ПАП 3Б, колпоскопски атипизъм и карцином ин ситу след биопсията. Оказа се, че имам и разкъсвания на шийката след раждането, които до момента никой не беше отразил.

От тогава минаха почти 9 години. Написах го само с цел успокоение, че дори и да са сгрешили при теб с горенето (което не е задължително да е така) пак можеш да вземеш мерки. Просто си направи нови изследвания, но не веднага. Веднага след горенето няма да са реални. Изчакай 3 месеца.

# 387
Хора и аз съм на мнение , че няма нужда отизлишна паника. Просто си правете редовно изследвания и слушайте доктора си. Аз както казах по назад:  цитонамазка 4 група,  цин 2 , на колпоскопа се видя че имам оцветени очастъци , направих си и тест чпв(163 лв, гледах че цената обсъждахте)  за ниско, средно и високо рискови. Имам 2 високорискови и един от ниско рисковите положителни. Ако бях с полабилна психика , не знам. Но се стегнах, защото вярвам на доктора си а и виждам , че не съм първата преминала през това тук. Всички момичета са живи и здрави и живота си продължава. Така че главата горе на всички.

# 388
 Връщайки се назад сега, а и в духа на последно обсъжданите начини за заразяване с ЧПВ ще си позволя да оспамя темата, за да ви разсмея пък и да покажа как неправилния и некомпетентен лекар може да докара много главоболия от различно естество.

Скрит текст:
След първата ми цитонамазка, гинеколожката ме изпраща при онкогинеколог, завеждащ онкологията и уж с име. Отидох респектирана. При първата ни среща не обели и дума, просто направи биопсия. Отивайки за резултатите ми подаде рецепта с лекарствата без много обяснения и с реплика, цитирам: "Състоянието ти е типично за жени с леко поведение и колкото и да ти е мъчно докато взимаш лекарствата трябва да откажеш пиенето"  Shocked И излезе. Сега ми е смешно, но тогава колко рев изревах. На 22г. с бебе на месеци, прясно омъжена за дългогодишното си гадже ревнивец и моряк и трябва да му обясня защо доктора намекна, че жена му е к***ва алкохолик  Mr. Green Почти до развод ни докара.

# 389
Хора и аз съм на мнение , че няма нужда отизлишна паника. Просто си правете редовно изследвания и слушайте доктора си. Аз както казах по назад:  цитонамазка 4 група,  цин 2 , на колпоскопа се видя че имам оцветени очастъци , направих си и тест чпв(163 лв, гледах че цената обсъждахте)  за ниско, средно и високо рискови. Имам 2 високорискови и един от ниско рисковите положителни. Ако бях с полабилна психика , не знам. Но се стегнах, защото вярвам на доктора си а и виждам , че не съм първата преминала през това тук. Всички момичета са живи и здрави и живота си продължава. Така че главата горе на всички.

Съгласна!
Най-страшно е да не ходиш на лекар. Ако ходиш редовно, всичко  е поправимо.

Момичета, честит Трифон Зарезан и Свети Валентин! Бъдете здрави и много обичани!
Само хубави резултати на следващите страници! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт