Отговори
# 390
Връщайки се назад сега, а и в духа на последно обсъжданите начини за заразяване с ЧПВ ще си позволя да оспамя темата, за да ви разсмея пък и да покажа как неправилния и некомпетентен лекар може да докара много главоболия от различно естество.

Скрит текст:
След първата ми цитонамазка, гинеколожката ме изпраща при онкогинеколог, завеждащ онкологията и уж с име. Отидох респектирана. При първата ни среща не обели и дума, просто направи биопсия. Отивайки за резултатите ми подаде рецепта с лекарствата без много обяснения и с реплика, цитирам: "Състоянието ти е типично за жени с леко поведение и колкото и да ти е мъчно докато взимаш лекарствата трябва да откажеш пиенето"  Shocked И излезе. Сега ми е смешно, но тогава колко рев изревах. На 22г. с бебе на месеци, прясно омъжена за дългогодишното си гадже ревнивец и моряк и трябва да му обясня защо доктора намекна, че жена му е к***ва алкохолик  Mr. Green Почти до развод ни докара.
Лелел, имам съмнения кой е въпросния лекар  ooooh!

# 391
Пак питанка.
Явно от стрес ли от какво ли, ми дойде по-рано и веднага започнах да звъня да запиша час за колпоскопия. д-р Ралчева и д-р Ганчева записват чак за април, та питанката ми е колко време след цикъл се прави колпоскопия? Четох, че трябва да има 3-4 чисти дни, но до колко време след приключването на цикъла може да се отиде?
Честно казано бих предпочела да отида при д-р Ганчева, но не знам дали ще ми излезе сметката на дните и като цяло април ми изглежда доста далеч.

Boadicea   Hug bouquet

# 392
  • София
Vilito за всички изследвания е най-добре както и ти сама си написала да се ходи 3-4 чист ден. Аз обаче не знаех, и тотално изумих да питам, и отидох за биопсия и колпоскопия 5-6 дни преди цикъла. Според моя лекар за колпоскопа не е проблем, затова направихме само него и отложихме биопсията за след цикъла. Като се договорихме когато ми дойде да звъня за час и да казвам, че имаме уговорка за да може да ме вмъкнат в графика.
Аз се отказах от най-препоръчваните тук специалисти точно защото цикъла ми и без това си е малко непредвидим, а пък и стреса много ми се отразява и е пълен абсурд да го предвидя за след месец - два.
Най-добре е все пак да се консултираш с лекаря при който имаш намерение да отидеш.

# 393
Моят е на 40-50 дни и ми е много трудно да го предвидя, но ще опитам за запиша час за д-р Ганчева за началото на април, пък да видим. Просто не ми се отлага толкова дълго всичко, но пък и явно няма как Simple Smile.
Или ще опитам да я потърся на мобилния към края на работния ден ...

# 394
Колпоскоп се прави във всеки един чист ден от цикъла.

# 395

Благодаря!  bouquet
Успях да си запиша час за 12-ти март събота Simple Smile

# 396

Благодаря!  bouquet
Успях да си запиша час за 12-ти март събота Simple Smile
Аз съм на 11.03  Crazy

# 397
Момичета, сигурно ще задам тъп въпрос, но:
Защо се прави цитонамазката през първите 3-4 чисти дни след началото на цикъл. Какво се променя след това, че да дава фалшиви резултати. Аз моите съм ги правила в средата на цикъла, дори и в края?
Следващата ще се постарая да ми е в първите дни, да видим какво ще покаже.

Поздрави и ЗДРАВЕ!

# 398
Ах и още един въпрос ми изникна сега. В момента лекувам Clue cells. Чудя се, дали следващия месец да не отида на нова цитонамазка? Просто за да сравня резултатите от двата. Като се има предвид, че не мисля да имам контакти в продължение на целия цикъл с ММ, вероятно трябва да покаже дали има разлика от преди. Вие правили ли сте подобно нещо и въобще, допустимо ли е да се прави цито в два месеца поред?
 bouquet за всички ви!

# 399
Защо се прави цитонамазката през първите 3-4 чисти дни след началото на цикъл. Какво се променя след това, че да дава фалшиви резултати. Аз моите съм ги правила в средата на цикъла, дори и в края?
Не знам защо върлува това  newsm78 Стига да се чисти дни, може да се прави всичко - и биопсия, и колпоскопия, и цитонамазка. Може би биопсията е добре след МЦ, защото после е възможно леко кървене, а и аз слагах Бетадин свещички 7-10 дни.
Не се вкарвай във филми - тия цитонамазки през 1-2 месеца не ти трябват  Hug

# 400
  • Buffyworld
И аз знам , че за цитонамазка няма значение в кой ден от цикъла се прави. Стига да е чист ден.

А аз се чудех и започнах и аз да се вкарвам  във филми- дали е възможно да се "прихване" ЧПВ от басейн или море ??? Аз от години не влизам в басейни, но на море сме почти всяка година. Случвало ми се е да хвана гъбички от море и след почивката да се лекувам, но като се замислих, дали не може да се хване и ЧПВ и лошо ми става .

# 401
  • София/Стара Загора
Това, което аз знам защо се препоръчва цитонамазката да се взема в дните преди овулация: защото след това цервикалната слуз се увеличава и пречи на качеството на взетата проба

# 402
Момичета, моя док ми препоръчва да  отида при Коновски /Варна/ да ме конизира  .  Някой с лични впечатления?  Другите ми варианти са Еленчев /София / и Хубчев /Бургас/. Най удобно ми е да е в Бургас, като се има предвид че болницата е на 10км от нас...

# 403
  • София
На антибиотика, който пия си пише нежелани релации "гъбични инфекции (като кандида);"
има ли шанс да се предпазя, подсиля имунитета или нещо друго?

# 404
Lady Ice нали щеше да правиш нова биопсия, какъв е резулатът от нея?

Общи условия

Активация на акаунт