Отговори
# 435
Да споделя и аз моите терзания. Цитонамазка 3А. Съвет за кюретаж. Отказах се. Колпоскоп чист. Папилома вирус за високорисковите групи отрицателен.  Направих на друго място цитонамазка. Резултат PV - 1гр, СС - 2група. Наличие на левкоцити. На кого да вярвам? И какво да правя?
Здравей, това, което бих могла да те посъветвам е да отидеш при доц. Дянкова, частния кабинет е срещу Зала Универсиада. Ако искаш ще ти дам координати, но най-добре напиши доц. Дянкова гинеколог и ще ти излезе нейната страница с цялото инфо. Незнам при какви лекари си ходила, но преди кюретаж (абразио) задължително се взема биопсия. Желая ти успех и действай, защото аз след такова чакане (но първо безкрайно обикаляне по всякакви светила) най-накрая се успокоих с една 2-ра група цитонамазка. И пет години не съм била на лекар. Реших да изчакам първо да родя, пък после... Е, ще си остана без деца. Сега ми предстои операция и не се знае какво и до колко се е развило. Така че, действай! Желая успех и пиши какво става.

Сузана, от сърце ти желая всичко да мине благополучно, да си здрава и да си имаш детенце!

# 436
Suzana357 , съжалявам за това, което ти предстои, но си в добри ръце. Нека излезе резултата от биопсията. Може да не е толкова страшно, колкото изглежда. Каквото и да е, важното е, че взе мерки. Бъди силна и вярвай, че всичко ще се оправи. Дано минеш по-леко през всичките изпитания, които ти предстоят.

# 437
Да споделя и аз моите терзания. Цитонамазка 3А. Съвет за кюретаж. Отказах се. Колпоскоп чист. Папилома вирус за високорисковите групи отрицателен.  Направих на друго място цитонамазка. Резултат PV - 1гр, СС - 2група. Наличие на левкоцити. На кого да вярвам? И какво да правя?
Здравей, това, което бих могла да те посъветвам е да отидеш при доц. Дянкова, частния кабинет е срещу Зала Универсиада. Ако искаш ще ти дам координати, но най-добре напиши доц. Дянкова гинеколог и ще ти излезе нейната страница с цялото инфо. Незнам при какви лекари си ходила, но преди кюретаж (абразио) задължително се взема биопсия. Желая ти успех и действай, защото аз след такова чакане (но първо безкрайно обикаляне по всякакви светила) най-накрая се успокоих с една 2-ра група цитонамазка. И пет години не съм била на лекар. Реших да изчакам първо да родя, пък после... Е, ще си остана без деца. Сега ми предстои операция и не се знае какво и до колко се е развило. Така че, действай! Желая успех и пиши какво става.

Сузана, от сърце ти желая всичко да мине благополучно, да си здрава и да си имаш детенце!
Мерси мила, но това ще бъде единствения ми шанс "Трансплантация на матка дава надежда за бебе "(ако изобщо ми се размине само с махане на матката...) На никого не пожелавам моята тъжна одисея Cry

# 438
Сузана, има тема в същият подфорум за хистеректомията. Пожелавам ти много сила на теб и вяра  Hug
За Дянкова всички сме чували, тя присъства на 1-ва страница от темата ни.

# 439
Сузана, има тема в същият подфорум за хистеректомията. Пожелавам ти много сила на теб и вяра  Hug
За Дянкова всички сме чували, тя присъства на 1-ва страница от темата ни.
Здравей Нефи, много ти благодаря. Оставям се в ръцете на доц. Дянкова. Най-малкото, което предстои е махане на матката. А ако заминат и яйчниците и има и други разсейки... Да, живота е даден един път. Но това, което ме чака, не може да се нарече живот. Дори не искам да си го представям... Колко болка и мъка ме чака.  Cry

# 440
  • София
Сузана, от сърце ти пожелавам да се размине само с хистеректомия.
А деца може да имаш и без да си ги родила ти.

# 441
Susana, много съжалявам за това, което ти се случва. Много късмет и Бог да е с теб!      Моят резултат за чпв излезе, 106 е степентана проникване в клетклетките, което значило, че е в нормални граници и не бошува. Докторката съветва да изрежем атипичния участък. Ще ми предложи варианти. Почвам да слагам 2 седмици глобули Полижинакс, за да предотвратим инфекция и ще действаме.                               Късмет и здраве, мили момичета!

# 442
Сузана, страшно много сила ти пожелавам и късмет  Hug

# 443
  • София
Сузана, бъди силна и смело напред. И аз ще стискам палци, всичко да мине възможно най-леко  Hug bouquet

# 444
Благодаря мили момичета. То каквото дойде ще трябва да го понеса. Проблема е, че не виждам никакъв смисъл. Чака ме само болка, мъка и страх. Това е лошото... А най-много от всичко ме плаши неизвестността.  Cry

# 445
Здравейте! Аз имам биобсия от август месец 2015 г. , на която излезе, че съм без дисплазия и ми изгориха раничката. Доктор Карагьозов от Токуда. Впоследствие ми откриха преди 2 месеца трихомони и гонорея, които още лекувам и пак имам раничка. Цитонамазката ми излезе 3 а- д с наличие на ЧВП. Въпросът ми е знаете ли колко бързо  може да се развие рак, защото вече много се притеснявам, а лечението на тези неща отнема повече време от колкото очаквах?  Cry

# 446
Вярвай! Не си имала дисплазия т.е. не е имало индикация за наличие на видоизменени клетки. Сегашната цитонамазка е такава най-вероятно заради трихомоните и гонореята. Злокачествен процес се развива бавно, а ти нямаш причина да се притесняваш на този етап от такъв.

# 447
Вярвай! Не си имала дисплазия т.е. не е имало индикация за наличие на видоизменени клетки. Сегашната цитонамазка е такава най-вероятно заради трихомоните и гонореята. Злокачествен процес се развива бавно, а ти нямаш причина да се притесняваш на този етап от такъв.
И аз така мисля, недей да се притесняваш  Hug
Скрит текст:
Иначе преди време говорих с Ганчева по тоя повод за една близка, която е болна.
Тя каза, че поне 5 години трябват, за да се развива ракът  Confused тоест от 5 години нагоре при наличие на нелекувана дисплазия. Вече ако има първоначално ин ситу, може и по-бързо.

# 448
Did smile и Nefertarry, най - сърдечно ви благодаря!!! Всеки ден рева и чета за този рак! И се моля по - рано да ги премахна тия проклети бактерии, че да си обърна внимание на раничката! Много ми помагате, благодарна съм, че ви има! Nefertarry, това, което ти е казала Ганчева също ми дава надежда, дано да е права, не съм била при нея, но от това, което чета е доста добър специалист! Дори съм се насочила към нея, щом излекувам бактериите! Желая ви здраве и усмивки от сърце!!!  Hug

# 449
  • София
Вярвай!, защо се точи толкова време лечението ти?

Общи условия

Активация на акаунт