Отговори
# 420
Здравейте,

Днес ми излязоха резултатите от цитонамазката.. От преди 2 години съм 2-ра група и досегашните ми гинеколози все казваха, че е ок всичко.. Включително последният, който ме гледа преди по-малко от година, а е специалист по онкогинекология. Преместих се в Щерев да се следя, направих и сега докито ми се обади, секрет от влагалището - 1ва група, секрет от шийката 2-ра Ц, много подробно ми обясни, да не се шашкам, но просто трябва да се направи калпоскопия, препоръча ми д-р Димитров пак при тях.. Аз много се притесних, опитваме за дете от 1 година и все не става до сега.. Отидох при тях и ми откриха ИР, ПКЯ сега и това.. направо много задълбаваме вече и откачам Sad  #Crazy Embarassed
Каза ми да отида на прегледа на чист ден след менструация.. Сега докато стане време ще се побъркам  ooooh! ooooh! ooooh!

# 421
  • София
Здравейте,

Днес ми излязоха резултатите от цитонамазката.. От преди 2 години съм 2-ра група и досегашните ми гинеколози все казваха, че е ок всичко.. Включително последният, който ме гледа преди по-малко от година, а е специалист по онкогинекология. Преместих се в Щерев да се следя, направих и сега докито ми се обади, секрет от влагалището - 1ва група, секрет от шийката 2-ра Ц, много подробно ми обясни, да не се шашкам, но просто трябва да се направи калпоскопия, препоръча ми д-р Димитров пак при тях.. Аз много се притесних, опитваме за дете от 1 година и все не става до сега.. Отидох при тях и ми откриха ИР, ПКЯ сега и това.. направо много задълбаваме вече и откачам Sad  #Crazy Embarassed
Каза ми да отида на прегледа на чист ден след менструация.. Сега докато стане време ще се побъркам  ooooh! ooooh! ooooh!

Спокойно, този резултат не е нещо страшно. Да не би да е 1 група от канала и втора от порциото?

Запиши си час за Димитров (това е моят лекар, обожавам го). Лошото е, че не са отворили графика за март в сайта им.

# 422
Да си призная... Не разбрах много добре, никога не са ми давали такъв обстоен отчет и може би е така, Змия... Каза ми, че е добре да се направи след менструацията на чист ден.. 3-4-ти.. Сложното е, че цикъла ми се е ошашкал и въобще не знам, как да го предвидя кога ще е този 3-4ти ден след М...

Оф, бая се притесних.. Имаме толкова неща да борим, преди бебчо май..  ooooh!

# 423
  • София
Когато се появи шашналият се цикъл, си запиши час. Дори и да е на 7-8 чист ден не е фатално.

Аз чакам да отворят графика за март, за да запиша час и за мен.
Последната ми цитонамазка при него бе миналата година в началото на март, после веднъж ме е гледал на колпоскоп.

# 424
Благодаря ти, Змия.. Леко ме успокояваш, но определено съм притеснена... Успех  на теб bouquet

# 425
Тонче, може да идеш и при Станков в Шейново. Много е добър, онкогинеколог и при него не се чака 100 години, което си е плюс. Ще ти направи колпоскопия и при нужда биопсия или пък ще те насочи към абразио (ама едва ли ще се наложи де).

# 426
Бихте ли ми казали добър лекар, който работи по здравна каса? За колкоскоп и биобсия?

# 427
 Да споделя и аз моите терзания. Цитонамазка 3А. Съвет за кюретаж. Отказах се. Колпоскоп чист. Папилома вирус за високорисковите групи отрицателен.  Направих на друго място цитонамазка. Резултат PV - 1гр, СС - 2група. Наличие на левкоцити. На кого да вярвам? И какво да правя?

# 428
Сузана, искам да те попитам това ка ин ситу как ти го установиха? Това е "локален рак". Той задължително подлежи на лечение. Вероятно биопсия са ти правили? Няма как иначе да се разбере.
Да, Нефи, права си. Откри ми го д-р Начев от майчин дом. Но аз си взех биопсията и хукнах да я проверявам в Онкологията. От там резултата беше - дисплазия 1 и 2 степен с остри инверторни кондиломи, или нещо подобно. Както и да е, обиколих сума ти лекари, повечето големи светила. Някои казваха - нищо ти няма, други искаха биопсия. И аз не давах, за да не се травмира шийката?1?!? И затова сега ще ми махнат всичко накуп.

# 429
Да споделя и аз моите терзания. Цитонамазка 3А. Съвет за кюретаж. Отказах се. Колпоскоп чист. Папилома вирус за високорисковите групи отрицателен.  Направих на друго място цитонамазка. Резултат PV - 1гр, СС - 2група. Наличие на левкоцити. На кого да вярвам? И какво да правя?
Здравей, това, което бих могла да те посъветвам е да отидеш при доц. Дянкова, частния кабинет е срещу Зала Универсиада. Ако искаш ще ти дам координати, но най-добре напиши доц. Дянкова гинеколог и ще ти излезе нейната страница с цялото инфо. Незнам при какви лекари си ходила, но преди кюретаж (абразио) задължително се взема биопсия. Желая ти успех и действай, защото аз след такова чакане (но първо безкрайно обикаляне по всякакви светила) най-накрая се успокоих с една 2-ра група цитонамазка. И пет години не съм била на лекар. Реших да изчакам първо да родя, пък после... Е, ще си остана без деца. Сега ми предстои операция и не се знае какво и до колко се е развило. Така че, действай! Желая успех и пиши какво става.

# 430
Сузана, как така ще ти махат всичко. Нали трябва да се установи първо има ли нещо. Направи ли сега биопсия?

# 431
Бихте ли ми казали добър лекар, който работи по здравна каса? За колкоскоп и биобсия?
Да, д-р Меламед, МЦ Калимат, така го пусни в google и ще ти излезе цялото инфо. Успех!

# 432
Сузана, как така ще ти махат всичко. Нали трябва да се установи първо има ли нещо. Направи ли сега биопсия?
Да, дъждец. Докато се чудех къде да ходя за пробно абразио и биопсия се озовах в частния кабинет на доц. Дянкова. Не знам дали си чувала за нея, тя е шефката на отделението по гинекология в Онкологията. И поради тази причина се реши и ми взе биопсията на място в кабинета, но той е оборудван като амбулатория. Имаше доста кръв, затова другия лекар не се реши на подобна манипулация. Но тя вече е изтрънала, така да се каже. Все пак това и е ежедневието от поне 30 години. Кървенето го тушираха с лепило+някакви марли специални+инжекция кръвоспираща. Сега съм с тампоната, която трябва да махна след 24 часа. Тя ми постави диагнозата още на място ca colli ut - или рак на матката. ДА, ТОВА Е ПРИСЪДАТА!!! Все пак ще чакаме резултата от биопсията. Поне отървах още една операция за пробното абразио с цел биопсия. Струваше 100 лв. преглед + биопсия, но определено си заслужаваше. Искам да питам някой ако е минал през подобни мъки, дали знае какво предстои? То е ясно - ще съм късметлийка, ако ми махнат само матката и няма разсейки.  Cry Но лекарката каза да постъпя в петък в болницата, за да ми правят някакви облъчвания, за да спре кървенето. Много ви моля, някой ако знае нещо по темата, нека пише! Благодаря много.

# 433
Ох, много съжалявам. Дано всичко е наред след операцията Praynig

# 434
Ох, много съжалявам. Дано всичко е наред след операцията Praynig
Мерси мила, вече съм изтръпнала. Все едно не се случва на мен. Сякаш това е някакъв кошмар и като се събудя няма да съм в това кошмарно положение. Cry

Общи условия

Активация на акаунт