Отговори
# 195
  • Buffyworld
Nia, моето цито беше 2 С , без наличие на ЧПВ, чиста микробиология. Пишеше " неспецифично възпалние "  ?????

# 196
_Buffy_ някъде прочетох че това неспецифично възпаление понякога може да е ив следствие на трихомони, отскрих една статия:
http://selenabg.com/index.php/2008-07-29-07-54-24/843-2008-08-24-08-26-07.html

И не само, неспецифично възпаление може да бъде и вулвовагинит  Hug

# 197
Nia, моето цито беше 2 С , без наличие на ЧПВ, чиста микробиология. Пишеше " неспецифично възпалние "  ?????

А биопсията?  Rolling Eyes

# 198
Излиза, че при относително нормална цитонамазка (2B,например) и чист колпоскоп, все пак може да се окаже, чеима нещо?! Това значи,   че вместо цито, най-сигурното е биопсия, логически погледнато  Shocked  Rolling Eyes  

Цитонамазката се взима от повърхността на шийката и от канала. Поне така би трябвало да е.  До сега един единствен път ми бяха различни групите, 3 месеца след конизацията пишеше ПАП 2 от повърхността и ПАП 1 от канала, във всички други случаи пише ПАП 2, примерно.  Мързи ме да се разровя, за да цитирам как точно са обозначени  Blush но ако държи някой ще извадя да погледна. С колпоскопа се оглежда повърхността на шийката. Та в този ред на мисли, моята логика е, че ако проблемът е навътре в канала, то групата там ще е по-висока, ще е отбелязано в резултата и ще се назначи съответното следващо изследване (биопсия, абразио или друго).

# 199
  • Buffyworld
_Buffy_ някъде прочетох че това неспецифично възпаление понякога може да е ив следствие на трихомони, отскрих една статия:
http://selenabg.com/index.php/2008-07-29-07-54-24/843-2008-08-24-08-26-07.html

И не само, неспецифично възпаление може да бъде и вулвовагинит  Hug

Правили са ми изследване за Трихомони и нямам , слава Богу ! За вулвовагинит не знам . Какви са симптомите ???
 Ниа, биопсия са ми правили през 2012 година май. Според доктора не се налага, освен ако не види неко съмнително на колпоскопа. Всичко беше наред. Дори малко съжалявам , че се подложих на тази биопсия , само да ме дерат и скубат и после анзи ужасна тампонада ......
Като отида на контролна цитонамазка ще пиша. В рамките на два месеца съм лекувана със Силвържин, Полижинакс и последно - Макмирор . Миналият месец отново ми взеха микробиология, по мое настояване и пак беше чисто. През април сигурно ще отида пак на цитонамазка.

Ив, а как могат да вземат проба от вътрешноста на канала ? Искам да кажа, няма как да стане с обикновената цитнамазка, нали ?

# 200
Здравейте момичета,
Днес ми беше първото цито - почти 6 месеца след конизацията. Лекарката каза, че всичко изглежда добре на външен вид и е зараснало. Сега чакам с нетърпение да излезе резултата. Надявам се идната седмица в средата да стане ясно, казаха ми 7 дни.
Тръпна в очакване с надеждата резултатите да са добри.
Поздрави и здраве на всички!

# 201
Здравейте и от мен ! Да се оплача и аз от моите проблеми. От една година имам странно кървене между циклите, болки по време на полов контакт, също така и кървене и болки долу ниско в корема. Аз съм от провинцията и ходих тук при нашите лекари, но без резултат. Препоръчаха ми лекар от София и отидох там. Още на първият преглед лекарят ми каза, че вижда нещо което го притеснява и ме прегледа на колкоскоп, взе ми цитонамаска и биопсия. Слава богу тези изследвания излязоха добри, цитонаската беше първа група, което е най-доброто, но една седмица щях да се побъркам. Направи ми диатермокоагулацио и ми взе проба за HPV вирус. И тук идва проблемът оказа се, че имам HPV 18, които е един от двата най-високо рискови. Ще се побъркам вече. Сега каза, че трябва да ми изпише някаква рецепта, каза да отида другата седмица. Имал ли е някои HPV от толкова висок риск и дали се лекува. Само по полов път ли се пренася този вирус. Дайте някакъв съвет да се поуспокоя малко.

# 202
Здравейте, скоро не съм писала. Последната цитонамазка преди 3 месеца ми беше I-II група, което много ме зарадва. Сега обаче имам проблеми с микробиологията и не съм пускала нова цитонамазка. На микробиологията ми излязоха умерено левкоцити и анаеробни бактерии. За първи път имам такова чудо, досега винаги ми е била чиста. Според гинеколожката не е нищо особено и притеснително. Задължително ли е и партньорът да се лекува?

# 203
Бих искала да споделите опит за лаборатория "Геника", която прави течно базирани цитонамазки. Тази година за първи път пробвах такава и както до сега винаги съм била първа група, изведнъж излязох III А. Гинекологът ми ме успокои, че няма нищо страшно и те най-редовно преувеличават. Не знам какво да правя и какво да мисля.

# 204
cveteeeee, първо бъди спокойна Simple Smile Щом изследванията ти са добри и на колпоскопа не се е видяло нищо притеснително, значи няма защо да се филмираш излишно. Това, че сега си направила изследването, не значи, че туко що си се заразила. Може да го имаш от години, а и от вчера - няма как да знаеш. Заразяването е по полов път по принцип, но не 100% задължително. Трябва да подсилиш организма - витамини и лекарства за имунната система. Лекарят ти ще ти предпише нужното по схема, трябва да се лекувате с партньора и временно контактите да бъдат само с презерватив. Вирусът може да се изчисти сам, може и с помощта на лекарствата. Стига да си правиш прегледи на 6-8 месеца всичко е наред  Peace Относно другите оплаквания - не мога да кажа.

Pretty woman... - зависи каква е точно инфекцията. Може да се наложи, а може и въобще не - лекарят преценява.

# 205
взе ми цитонамаска и биопсия.
Взе ти биопсия защото имаше изменение ли? Какъв беше резултата от нея? CIN имаше ли?
Имал ли е някои HPV от толкова висок риск и дали се лекува.
Не се лекува. "Приспива се" с подсилване на имунната система.

# 206
Nefertarri Потребител
Re: Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 36
♥0 вт, 02 фев 2016, 20:52   #205 
Цитирай
Цитат на: cveteeeee в вт, 02 фев 2016, 19:20
взе ми цитонамаска и биопсия.
Взе ти биопсия защото имаше изменение ли? Какъв беше резултата от нея? CIN имаше ли?
Здравей ! Каза че биопсията е много добра, аз не ги разбирам техните термини, иначе да имаше изменения и ги обгаряхме, цитонамаската беше 1-ва група, уж най-добрата.

# 207
Здравейте и от мен ! Да се оплача и аз от моите проблеми. От една година имам странно кървене между циклите, болки по време на полов контакт, също така и кървене и болки долу ниско в корема. Аз съм от провинцията и ходих тук при нашите лекари, но без резултат. Препоръчаха ми лекар от София и отидох там. Още на първият преглед лекарят ми каза, че вижда нещо което го притеснява и ме прегледа на колкоскоп, взе ми цитонамаска и биопсия. Слава богу тези изследвания излязоха добри, цитонаската беше първа група, което е най-доброто, но една седмица щях да се побъркам. Направи ми диатермокоагулацио и ми взе проба за HPV вирус. И тук идва проблемът оказа се, че имам HPV 18, които е един от двата най-високо рискови. Ще се побъркам вече. Сега каза, че трябва да ми изпише някаква рецепта, каза да отида другата седмица. Имал ли е някои HPV от толкова висок риск и дали се лекува. Само по полов път ли се пренася този вирус. Дайте някакъв съвет да се поуспокоя малко.

Здравей, високо рисковите HPV са 16,18,31 и 33 над близо 50% от полово активните жени имат такава инфекция ( с някой от тези 4-те или другите по-рядко срещани) Основно заразяването е по-полов път (всякакъв вид секс ), но използването на презерватив не предпазва със сигърност тъй като инфекцията се предава и от областта на кожата около гениталиите ( въпреки това значително намалява вероятността да се предаде вируса). Здравите жени , без имунологични проблеми най-често до две години се изчистват от вируса. Проблемът е честото реинфектиране между парньорите. ( предавате си го един на друг ) Ако имаш продължителна връзка, това, че имаш вируса не значи, че ти изневерява! Не се лекува, чрез лекарства. Важно е при наличие на вируса да се прави редовна цитонамазка, трябва гинеколога ти да те посъветва, колко често. Важно е да се разбере причината за болките по време на полов акт и кървенето между циклите. Посещавай редовно гинеколога си и следвай указанията му.  Wink

# 208
Е добре, основното заразяване е по полов път, но явно не само, аз имам дългогодишна връзка, явно той ми е изневерил. Незнам какво да мисля вече.

# 209
  • София
Е добре, основното заразяване е по полов път, но явно не само, аз имам дългогодишна връзка, явно той ми е изневерил. Незнам какво да мисля вече.

Не е задължително да е така. Може да си се заразила от предишна връзка, може той да си го носи от предишна връзка.

Общи условия

Активация на акаунт