Отговори
# 495
2 месеца преди лошите цитонамазки ми беше правен колпоскоп при Станчев във Шейново+цитонамазка+микробиология и всичко ми беше наред. Прокървих след полов контакт и въпреки прекрасните резултати отдох при друг лекар. При мен проблема е бил навътре в канала и колпоскопа не го е засякъл, така че биопсията беше решаваща.

# 496
  • Варна
Само при мен ли на изследването не пише коя група ПАП е?  Thinking .. а дадох една хубава сума пари, нищо че можеше да се възползвам от здравните осигуровки.. уж да не си претупват работата.
Дали пък не означава че няма нищо сериозно?  Гинеколога каза че имам много голяма раничка която трябва да махнем за да мога да съм "годна" за бременност, а преди да направим цитонамазката ми лекува течението, което така и не спря напълно
Ето и изследването: http://prikachi.com/images.php?images/49/8646049I.jpg

# 497
teddyblue, това ми прилича на резултат от биопсия. Много странно. Но и на него пише "хистологично", което е различно май от цитологично  Rolling Eyes

# 498
На мен ми прилича на микробиология или биопсия, но определено не е цитонамазка.

# 499
Само при мен ли на изследването не пише коя група ПАП е?  Thinking .. а дадох една хубава сума пари, нищо че можеше да се възползвам от здравните осигуровки.. уж да не си претупват работата.
Дали пък не означава че няма нищо сериозно?  Гинеколога каза че имам много голяма раничка която трябва да махнем за да мога да съм "годна" за бременност, а преди да направим цитонамазката ми лекува течението, което така и не спря напълно
Ето и изследването: http://prikachi.com/images.php?images/49/8646049I.jpg
това не е цитонамазка, при мен на такава бланка, тази част е изписан резултат от биопсия  newsm78

# 500
Това най вероятно е резултат от биопсия, имала съм такива написани по същия начин, който пък показва наличие на възпаление, с тези обилни левкоцити.  ooooh!

# 501
Да, на и мен ми прилича на резултат от биопсия, което е много добре, защото аз го чета, че има възпаление, а не дисплазия.

# 502
  • Варна
Момичета, искрено ме изненадахте  Shocked
Това май трябваше да е цитонамазка! На листовката с която дадох за изследване взетия материал е отбелязано с Х - Течно базирана цитология

http://prikachi.com/images.php?images/341/8646341R.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/358/8646358S.jpg

# 503
teddyblue, почти сигурна съм, че има някаква грешка. Чак си извадих моите последни изследвания. На резултата от цитонамазката ми пише "Резултат от цитологично изследване ...", на другия лист (макар и не биопсия, а хистология от полип) пише "хистопатологично изследване"

# 504
  • Варна
Извинявай ivss, въобще не съм на "ти" със изследвания...  Къде е грешката по точно? От лабораторията ли са изследвали не това което трябва, или са объркали изследването? Или аз не съм разбрала за какво изследване ме праща гинеколога, въпреки че изследването уж е Течно базирана цитология...  При всички случаи ще му се обадя да ми разчете резултата в понеделник ама дотогава само това ще ми е в главата.   Embarassed

# 505
Оле аз се извинявам, че съвсем те обърках  Hug Коментирах до толкова, че цитологично и хистологично са две различни изследвания. Като няма нищо по-хубаво от това, хистологията да ти е "чиста". Дано не те подвеждам, все пак не съм лекар. Понеделник не е далече. При всички положения, в резултата ти няма нищо страшно и то си пише, че е само възпаление  Peace

# 506
  • Варна
Аз съм си объркана по начало от всякакви изследвания, изобщо не се притеснявай Blush   Благодаря за светлината която хвърли, а също и на всички които отделиха от времето си, да се занимават с мен  Hug Явно наистина има нещо сгрешено относно какво изследване са правили, но поне има достатъчно информация за преценка на състоянието. Сега ще мога да спя малко по спокойно  Laughing
Супер сте, много ви благодаря! bouquet

# 507
Здравейте, записвам се и аз. Изчетох доста от темата, но няма как да я изчетя цялата. Та... Моята болка е следната, след раждане ( преди 3 години) чак сега отидох на профилактичен преглед - без оплаквания. На колпоскоп ми намери брадавица. Лекаря ми обясни, че това е ЧПВ 90 % от жените го имат и се активира когато отслабне имунната система. Цитонамаската ми излиза във вторник. Той ми каза, че ще се видим след 6 месеца до тогава да не пия нищо, ако тогава е още там ще я гори, но в моя случай не е хубаво защото е на такова място, че повече никога няма да мога да се прегледам на колпоскоп. Толкова бях притеснена, че нищо не го питах и бързах да  излезна от кабинета, а имам толкова много въпроси и нищо незнам по темата. моля който се е сблъсквал с подобен проблем да напише всичко каквото знае. Интерисува ме как стои въпроса със секса трябва ли да се спре. Как така след манипулацията няма да мога да използеам колпоскоп. Страшно ли е това, има ли вероятност дори малка да изчезне само Sad

# 508
  • София
До колкото са ми обяснявали за брадавиците (които се наричат кондиломи), това е доброкачествена разновидност на вируса. Развива се локално, и като се изрежат проблема е решен и вируса премахнат. Не съм чувала до сега, че може да си минават сами. Не разбрах обаче защо няма да може да се прегледаш пак на колпоскоп, и не разбирам защо чак 6 месеца ще чакате?
Хубаво е мъжа ти също да се разгледа внимателно за брадавици тъй като се предават чрез допир кожа в кожа и ако неговия имунитет е по-слаб може и той да има. Относно секса - по-добре с презерватив докато не ти ги махнат, така ще предпазиш партньора.

# 509
Кондиломите се дължат на нискорисков папилома вирус. Те могат да бъдат външни и вътрешни. Разбирам, че при теб са вътрешни. Аз имам външи и това е най-упоритото нещо. С горенето на кондиломите, НЕ изчезва вирусът!!! Само няма да падне, а може да стане по-голямо! Не знам каква е връзката му с колпоскоп (както казах, при мен са само външни).
Можеш да правиш секс СЪС ПРЕЗЕРВАТИВ! Партньорът ти може да ги няма видимо по члена си, но той е носител на вируса вече и ще заразявя теб постоянно! Много е важна имунната система при HPV. Лекарят ти вероятно трябва да ти е изписал имуностимулатори. Според мен партньорът трябва да се лекува успоредно с теб! Все пак мъжете са преносителите на този вирус, но в повечето случаи на тях нищо им няма!
6 месеца е периода, в който организмът и имунната ти система могат да се справят с вируса. Предполагам затова ти е казал, че след 6 месеца ще те види пак, но обезателно трябва да правиш нещо за да подобриш имунитета си!
От личен опит знам, че кондиломите не изчезват сами.
Съветът ми е - Не се шашкай, подсили имунната си система, след това отиди да премахнат кондиломите! И за да не ти се появят пак, не допускай да ти отслабва имунната система!
Надявам се да съм отговорила на повечето ти въпроси, ако нещо не ти е ясно - питай!
Успех!  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт