Отговори
# 525
Кондиломите се дължат на нискорисков папилома вирус. Те могат да бъдат външни и вътрешни. Разбирам, че при теб са вътрешни. Аз имам външи и това е най-упоритото нещо. С горенето на кондиломите, НЕ изчезва вирусът!!! Само няма да падне, а може да стане по-голямо! Не знам каква е връзката му с колпоскоп (както казах, при мен са само външни).
Можеш да правиш секс СЪС ПРЕЗЕРВАТИВ! Партньорът ти може да ги няма видимо по члена си, но той е носител на вируса вече и ще заразявя теб постоянно! Много е важна имунната система при HPV. Лекарят ти вероятно трябва да ти е изписал имуностимулатори. Според мен партньорът трябва да се лекува успоредно с теб! Все пак мъжете са преносителите на този вирус, но в повечето случаи на тях нищо им няма!
6 месеца е периода, в който организмът и имунната ти система могат да се справят с вируса. Предполагам затова ти е казал, че след 6 месеца ще те види пак, но обезателно трябва да правиш нещо за да подобриш имунитета си!
От личен опит знам, че кондиломите не изчезват сами.
Съветът ми е - Не се шашкай, подсили имунната си система, след това отиди да премахнат кондиломите! И за да не ти се появят пак, не допускай да ти отслабва имунната система!
Надявам се да съм отговорила на повечето ти въпроси, ако нещо не ти е ясно - питай!
Успех!  bouquet Hug

Благодяря много, не ми изписа никакви имуностимуланти. Какво ще ми препоръчате да пия. Каза ми, че е на малката устна затова след като го обгори няма да могат да ме преглеждат с колпоскоп. И аз нз след като заздравее мястото какъв ще е проблема?

# 526
Не е така. Може и да не е на 100%, но е вид защита. Както и добрата лична хигиена!
Но HPV не се предава само по полов път. Може да се предаде и чрез ползване на чужди кърпи или басейн. Затова е важно да имаш добра имунна система.

И като е 99% теб какво те бърка ако в тоя един процент съпругът ти пак те зарази? Или те зарази с общи кърпи или нещо друго? Няма спасение ако единият партньор има, а другият - не.

И аз така мисля, получава се един затворен кръг - ти се лекуваш, после той, после пак ти....

# 527
Здравейте момичета!  Може ли да разкажете повече за конизацията. Как се чувствахте, колко дена е болничният престой, след колко време бяхте готови да се върнете на работа?
Зависи каква ще е конизацията, престоя може да е от 1 до 3 дни.
Моята беше със скалпел, пълна упойка. Приеха ме в отделението, като преди това ми взеха кръв, измериха кръвното ми и направиха електрокардиограма. После целият ден бях свободна. На другия ден сутринта ме извикаха в операционната. Легнах на една маса тип магаре. На дясната ръка сложиха маншон за следене на кръвното, на лявата ръка абокат през който сложиха упойката. След около 2-3 минути съм заспала. Докато заспиш ти говорят и те карат да отговаряш. Операцията е продължила около 40 мин. Събудиха ме на масата и ме накараха да се преместя върху легло с колела. Така ме закараха до моята стая, където се прехвърлих на моето легло. Спомням си, че имах повик за ходене по малка нужда - много силен, но нищо не направих. Оказа се, че е бил фалшив и всъщност това се дължи на факта, че при придърпването на матката и шийката за да се зашият, пикочния мехур се притиска и травмира до известна степен и това е усещането в последствие. Не са ми слагали катетър. Спомням си, че имах болки. Сестрите не вярваха, защото според тях упойката още действа, но мен си ме болеше и след половин час мъки настоях да ми сложат обезболяващо. Едва тогава мирясах. Казаха да лежа 2 часа и после да опитам да стана. След тези 2 часа станах и не съм имала някакъв особено голям дискомфорт. Болките бяха като менструални, може би малко по-силни. На третия ден ми махнаха тампонадата, но ме изписаха на четвъртия, защото се притесняваха да не прокървя. Не са ми махали конци, защото моите бяха саморзграждащи се. Болничния беше 1 месец, но реално на 15/16 ден бях готова да се върна на работа. Но моята работа не е натоварваща, работя с компютър и затова. Иначе си трябва пазене.
В моята стая имаше едно момиче, което беше с по-лека процедура и го изписаха същия ден вечерта. И още една жена, която и тя беше с друга по-лека - нея я изписаха на другия ден сутринта.

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 18:26 от Didi smile

# 528
  • София
не съм имала болки. Изписаха ме около 24 часа след операцията.
Нищо особено не е.

# 529

Благодяря много, не ми изписа никакви имуностимуланти. Какво ще ми препоръчате да пия. Каза ми, че е на малката устна затова след като го обгори няма да могат да ме преглеждат с колпоскоп. И аз нз след като заздравее мястото какъв ще е проблема?

А не ти ли препоръча да си пуснеш типизация на HPV?
Аз не мога да ти кажа какво да пиеш, но ще ти кажа какво ми бяха изписали на мен (вероятно е да са ми ги изписали заради това, че аз освен кондиломи имам и високорисков HPV). Пиех Кориолус 3х2 таблетки - 6 месеца. Пиех Левзея (то е уж билково. Не си спомням как се пиеше) пак курс от 6 месеца. Пиех и витам А, и Магнезий.
Ще си помогнеш много, ако ядеш здравословно, ако спиш, когато трябва. Абе изобщо всички здравословни навици, които имаш - включи! Или си създай такива! Simple Smile

# 530
Благодаря за отговорите,  като мине и моята конизация ще разкажа. Доколкото чух във ВМА , за това се стои около три дни, ако всичко е на ред. Тампониадата ми споменаха , че е изключително не приятна .

# 531
  • София
Благодаря за отговорите,  като мине и моята конизация ще разкажа. Доколкото чух във ВМА , за това се стои около три дни, ако всичко е на ред. Тампониадата ми споменаха , че е изключително не приятна .

Във ВМА те приемат, на следващия те оперират, на третия те пускат. И не слушай глупости. Няма нищо чак толкова неприятно.

# 532
  Peace Точно така, тампонадата не е нещо изключително неприятно. Не се страхувай, това са рутинни манипулации, ще мине и замине.

# 533
Благодаря отново момичета, аз принципно хич не съм паника, напротив даже, просто исках да съм подготвена Simple Smile

# 534
  • София
Момичета, пак съм тук с малко странен въпрос. Вече ми е пети ден на пазене след биопсията. Не съм имала абсолютно никакво зацапване и дори капка кръв, доктора ми беше поставил някакъв саморазградим тампон - явно е свършил добра работа. От вчера обаче имам  бяло течение, с нетипична консистенция и странна миризма. Усещам сякаш лек мирис на гной.  Случвало ли ви се е нещо подобно?   newsm78
Може и да си въобразявам, че покрай това пазене, много свободно време ми се отваря за размисли и страсти.
Ще се консултирам и с доки разбира се, тези дни като се чуем за резултати.

# 535
Момичета, пак съм тук с малко странен въпрос. Вече ми е пети ден на пазене след биопсията. Не съм имала абсолютно никакво зацапване и дори капка кръв, доктора ми беше поставил някакъв саморазградим тампон - явно е свършил добра работа. От вчера обаче имам  бяло течение, с нетипична консистенция и странна миризма. Усещам сякаш лек мирис на гной.  Случвало ли ви се е нещо подобно?   newsm78
Може и да си въобразявам, че покрай това пазене, много свободно време ми се отваря за размисли и страсти.
Ще се консултирам и с доки разбира се, тези дни като се чуем за резултати.

Според мен трябва обезателно да споделиш това с лекаря си. А изписаха ли ти някакви лекарства след биопсията. Моята когато я правиха ми изписаха Антибиотик, който вземах около седмица. Не съм и голям фен на Антибиотиците, но....нямаше как.
Опиши каква е консистенцията и общо взето на какво ти мирише? Не искам да гадая, но когато става дума за саморазградимо нещо в тялото ти, възможно ли е то да мирише на нещо лошо?

# 536
  • София
Не са ми предписвали нищо след биопсията. Пия си само дежурните имуностимулатори. Иначе и аз не съм фен на антибиотиците, особено профилактично.
Просто миризмата сега е различна, не мога да я оприлича на нищо конкретно, но ми се струва, че има и лекия сладникав аромат на гной. А консистенцията е обичайната прозрачна, но с белезникави дребни парцали. Именно заради тях си мисля, че може да е и от въпросния тампон.
Ясно, че утре ще трябва да звънна на лекаря ми и да го питам какво мисли. А като чета историите на повечето момичета тук, май няма да е зле да пия нещо противовъзпалително така или иначе, предвид предстоящата конизация в началото на Март.

# 537
Не са ми предписвали нищо след биопсията. Пия си само дежурните имуностимулатори. Иначе и аз не съм фен на антибиотиците, особено профилактично.
Просто миризмата сега е различна, не мога да я оприлича на нищо конкретно, но ми се струва, че има и лекия сладникав аромат на гной. А консистенцията е обичайната прозрачна, но с белезникави дребни парцали. Именно заради тях си мисля, че може да е и от въпросния тампон.
Ясно, че утре ще трябва да звънна на лекаря ми и да го питам какво мисли. А като чета историите на повечето момичета тук, май няма да е зле да пия нещо противовъзпалително така или иначе, предвид предстоящата конизация в началото на Март.

Само не се шашкай предварително и не си назначавай самолечение. Simple Smile Просто е добре да споделиш с лекаря си. Simple Smile Не се депресирай и от конизацията. Тя ще мине и ще замине. Това са 2-3 дни, в които човек се притеснява от неизвестното. (съдя по себе си). Но мога да кажа, че аз от РАР 4 към 5 успях да сваля до РАР 2 и се надявам в следващите 3-6 месеца да сваля до РАР 1.

# 538
  • София
Еха, ти си герой, Lea  Hug bouquet Пожелавам ти PAP I, в най-скоро време!
Аз имам  доверие на моя лекар, така че със сигурност няма да стигна до самолечение  Laughing 
Просто ми е малко нервно. Може би точно от неизвестното и постоянното чакане, от там идва и многото четене на всевъзможни статии и вглеждане във всякакви дреболии.
Благодарна съм много на всички момичета тук, вие сте постоянен извор на подкрепа и оптимизъм! bouquet

# 539
  • София
Звънни му още днес, за да не се изнервяш от чакането.

Общи условия

Активация на акаунт