Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 5 тема

• 48 233
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • в 1001-та нощ
Ама ти четеш някаква астро-книга на ужасите - все ужас ужасен предвижда Simple Smile

Аз съм преживявала такъв аспект - жива съм и нищо ми няма - не съм боледувала тогава Simple Smile Още повече, че слънцето ми е анаретно   Mr. Green

Виж кога е бил на ДС и каква е била ситуацията тогава  Peace Също погледни кога започва настоящия нептунов цикъл и какви теми отваря при теб  Peace Как беше транзита му в 6 дом  Peace

# 121
Ама ти четеш някаква астро-книга на ужасите - все ужас ужасен предвижда Simple Smile

Аз съм преживявала такъв аспект - жива съм и нищо ми няма - не съм боледувала тогава Simple Smile Още повече, че слънцето ми е анаретно   Mr. Green

Виж кога е бил на ДС и каква е била ситуацията тогава  Peace Също погледни кога започва настоящия нептунов цикъл и какви теми отваря при теб  Peace Как беше транзита му в 6 дом  Peace

Ами айде де... и аз не знам на какви неща все попадам обаче е факт, че нищо хубаво не прочетох за тези транзити.  #Crazy

През 6Д не мога да го свържа с нещо супер радикално. Също прочетох, че символизирал и бабата в семейството. Едната ми баба почина юни 2015, другата е със здравословни проблеми откакто се помня  Tired
Но не знам дали това има нещо общо.

Тъй като е У7, като е минавал през 6 трябва да гледам и дали е имало промяна в ежедневието ми, работата, здравето и това по някаквън начин да се е отразило на взаимоотношенията, нали така?
Ами мога да кажа, че заживях с МП, смених 2 пъти работата, навиците ми леко се промениха и т.н.

Какви теми отваря при мен-ами като се има предвид, ще е У7 и в радикса е в 5, а транзитен в 7, пак личните взаимоотношения, творчество, връзки с хора и т.н.  Blush

Поправете ме ако това няма нищо общо и съм написала глупости, но тепърва започвам с много бавни стъпки да чета по-задълбочено и да се опитвам да анализирам. И сега тук е въпроса нещата, които чета колко са верни?  #Crazy

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 22:02 от Adriana11

# 122
  • София близо до Витоша
Да ви попитам: гледате ли аспектите на Лилит когато си гледате картата или не ги отразявате?

# 123
  • в 1001-та нощ
Аз не ги гледам  Peace

# 124
"Нептун ми е У7" - как разбираш коя планета управлява примерно 7 дом?

Виждам 7 дом в кой знак е/или кой знак е на куспидата/?, той се управлява от една или две планети, но примерно Нептун управлява и стрелец и риби, как така казваш, че управлява само 7-ми дом

# 125

Виждам 7 дом в кой знак е/или кой знак е на куспидата/?, той се управлява от една или две планети, но примерно Нептун управлява и стрелец и риби, как така казваш, че управлява само 7-ми дом

Гледаш куспидата в кой знак е.

Нептун е управител само на Риби, не е на Стрелец  Peace

# 126

Стрелец е стария управител на Риби

# 127
Юпитер сигурно искаше да кажеш. Simple Smile

Аз недоумявам в някои схеми как Нептун и Юпитер ги посочват за управители на Стрелец и Риби. Иначе гледам и старите управители, дават допълнителни насоки, но с новите е доста по-точно. Това е само споделен малък личен опит.

# 128
Здравейте,
искам да ви попитам какво значи Риби в седми дом?
Значи ли повече от един брак или неможе да се направи такъв извод newsm78

# 129
Искам да ви попитам освен, че може да даде връзка какво друго може да даде транзитен Уран съвпад Десц.? (У5 в 4 дом)

# 130

Може ли да помоля за някой линк!  Praynig Оказва се, че пише различни неща. Примерно сега попадам на статии, в които нептун нищо не управлява, а Меркурий, Марс, Венера, Юпитер и Сатурн управляват по два знака  #Crazy
...и риби се управлява от Юпитер, и стрелец, и той от Юпитер... е не

# 131
  • София
Аз гледам само старите управители, т.е. без Нептун, Плутон и Уран Rolling Eyes
Да попитам - на мен Меркурий ми е У5, като в прогресиите до октомври месец 2015 беше ретро от октомври е стационарен на 1 градус след АСЦ. Астролог ми е казвал, че докато е ретро трудно ще ми се получават връзките, сега вече мога ли да очаквам някакво раздвижване  newsm78

# 132
Имай предвид, че астрологията е възникнала преди новата ера, а планетите Уран, Нептун и Плутон са сравнително новооткрити, съответно през 18-ти, 19-ти и 20-ти век.
Чак след откриването им е прието, че Уран управлява знак водолей, Нептун - знак риби, а Плутон - знак скорпион. Дотогава техни управители са били съответно Сатурн, Юпитер и Марс.
Тези планети се наричат още стари и нови  управители на тези три знака.  
И  днес има астрологични школи, които използват само старите управители. Те са много по-точни и   конкретни в тълкуванията и предсказанията от съвременната западна астрология, която използва Уран, Нептун и Плутон.

# 133
  • в 1001-та нощ
Ох, аз сега виждам, че отговорът ми не се е публикувал и вече е отговорено, но го пускам пак  Crazy Crazy Crazy

Така е било, когато хората не знаели за съществуването на планетите след Сатурн - те са открити по късно. В древността са познавали системата до Сатурн и всички знаци са били управлявани от познатите им планети. Юпитер е управлявал и Стрелец и Риби, Сатурн и Козирог и Водолей, Венера и Телец и Везни, Марс и Овен и Скорпион, Меркурй и Дева и Близнаци. След откриването на транссатурновите планети - те поемат своето господство - Нептун на Риби, Уран на Водолей, Плутон на Скорпион. Таак скорпион има 2 управителя - Плутон - нов и Марс - стар. Водолей също - нов Уран  стар - Сатурн....

Започни систематично четене, а не от тук - от там и ще получиш по подредена картинка  Peace

Искам да ви попитам освен, че може да даде връзка какво друго може да даде транзитен Уран съвпад Десц.? (У5 в 4 дом)

Уран се движи бавно и този съвпад ще продължи дълго. Уран е външна планета, ще стартира и външни процеси, които ще ти влияят.

Разглеждай го и мунданно - виж какви аспекти прави мунданно, докато е на ъгъла ти. Например през 2016г ще има тригон Уран-Сатурн, който е етап от 33 годищния цикъл между двете планети (започнал през 1988г на 29:55 в стрелец).

Погледни синодичния цикъл - Слънце-Уран къде попада при теб - като място в натала, мидпойнт, прави ли мажорни аспекти и най-вече - какви теми отключва ... Виж си и прогресивния ДС къде ти е. Затъмненията през март Simple Smile

# 134
  • в 1001-та нощ
Аз гледам само старите управители, т.е. без Нептун, Плутон и Уран Rolling Eyes
Да попитам - на мен Меркурий ми е У5, като в прогресиите до октомври месец 2015 беше ретро от октомври е стационарен на 1 градус след АСЦ. Астролог ми е казвал, че докато е ретро трудно ще ми се получават връзките, сега вече мога ли да очаквам някакво раздвижване  newsm78

Прогресиите повече имат отзвук във вътрешната нагласа. Т.е. очаквай постепенна промяна в твоето отношение по темата  Peace Не толкова външни събития Simple Smile

Освен, че е стационарен, той е и в ретроградната си сянка - има я преди и след ретроградието. Сега, като вече е директен - до излизането от сянката - е период на осмисляне на уроците, на равносметка, затвърждаване на "наученото" ... И тръгваш на чисто - когато вече е излязъл от сянката.

В прогресиите това се случва много бавно на фона на житейския ти път, но да кажем кутсузът е останал назад, получила си уроци, остава сега да ги осмислиш, приемеш и прилагаш Simple Smile Пак всичко е в твоите ръце Simple Smile

По ЕД сега Меркурий и Венера тригонират натален Юпитер Simple Smile Ха, дано Simple Smile

Също така - последния синодичен цикъл Слънце - Меркурй ти е на МС  Party в тригон с нат.Луна, У6 в 6 дом  Blush  В този момент и тр. Венера е била в съвпад с Марса ти  Peace

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 13:14 от a.l.e.n.a

Общи условия

Активация на акаунт