Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 5 тема

• 48 292
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Esmee много ме заинтригува картата, която си качила, защото самата аз имам подобно разположение на домовете, а с риби на МС цял живот се лутам между хиляди неща. При мен разликата е, че Нептун ми е в 6д Стрелец и от доста време работата ми е свързана с плаване по море, което ме кара да се чувствам на мястото си. Другото, с което съм се занимавала е преподаване, което ме караше да се чувствам полезна и също на мястото си.
Някъде бях чела, че това положение, кара човек да взема решения в работата си на база емоции. Нещо, чрез което да изразява емоциите си, да бъде в помощ на другите, изкуство и подобно, но с Нептун в 7д ми се струва, че твърде много идеализира другите, а в съвпад със Слънцето може би е мечтател или идеалист.

# 721
Изгарянето не е ли когато планетата е в съвпад със Слънцето с орбис до 3 градуса?
На мен Меркурий и Слънцето днес са ми върху нат.Венера и такива каши прави, че не е истина  ooooh! от мен се лее слово за любов цял ден към всички Laughing

# 722
Какво значи да изгаря една планета?
 И може ли да ви попитам отново за картата, която пуснах - професия и местоживеене? 10-и дом е без планети, К10 е в Риби.

Скрит текст:

Планетата е изгорена, когато се намира в съединение със Слънцето с орбиса от 17' до 2,5*. С орбиса от 0* до 17' се счита, че планетата е "в сърцето" на Слънцето, което й дава особени достойнства и сила. И всичко зависи най-вече от това как е аспектирано въпросното съединение, т.е. изгорената планета.

# 723
Кои градуси са критични?
Първите,последните или и първите и последните?
И защо?

Ето, запознай се Simple Smile

http://urania-bg.com/bg/content/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D … D1%83%D1%81%D0%B8

http://imiks.bg/vertex1/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0% … 0%B0%D0%BA%D0%B0/

# 724
  • SF
Esmee много ме заинтригува картата, която си качила, защото самата аз имам подобно разположение на домовете, а с риби на МС цял живот се лутам между хиляди неща. При мен разликата е, че Нептун ми е в 6д Стрелец и от доста време работата ми е свързана с плаване по море, което ме кара да се чувствам на мястото си. Другото, с което съм се занимавала е преподаване, което ме караше да се чувствам полезна и също на мястото си.
Някъде бях чела, че това положение, кара човек да взема решения в работата си на база емоции. Нещо, чрез което да изразява емоциите си, да бъде в помощ на другите, изкуство и подобно, но с Нептун в 7д ми се струва, че твърде много идеализира другите, а в съвпад със Слънцето може би е мечтател или идеалист.

За профессия не се ли гледат планетите в 10 дом? А за далечни пътувания и дълъг престой или емиграция не знам какво се гледа.

Меркурий и Слънцето са в съвпад с К8 при мен.

# 725

За профессия не се ли гледат планетите в 10 дом? А за далечни пътувания и дълъг престой или емиграция не знам какво се гледа.

Меркурий и Слънцето са в съвпад с К8 при мен.

За далечни пътувания и емиграция се гледа 9Д.

Аз примерно в картата имам доста изразена емиграция-при мен У4 е в 9, който в същото време е на трон по дом.

# 726
Само за професия коментирах.
Нали 6 дом показва начинът, по който ще се върши работата, а със Стрелец на куспидата следва работата да е свързана с пътувания, с движение, без рутина + че и Юпитер е на трон там.
За далечните пътувания си гледам 9 дом и всичко свързано с него. На картата,която си качила Сатурн е в 9д, би трябвало да дава отговорни и стабилни способности,свързани с преподаване, все ми се върти нещо като учител или учен. Смятам,че Сатурн дава някаква скованост и невъзможност за адаптация към променящата се среда и съмнение в чуждите идеи.

# 727
  • SF
Ммм да. Мерси и на двете ви. Така вече става по-ясно и разбираемо. За подходящата професия все пак май е 10 дом.
А и този Сатурн в 9-и дом прави квадрат с Юпитер в 6-и, което променя ли функцията, която Сатурн изпълнява?

# 728

и моят МЦ е в риби, а Нептун ми е в стрелец в 6 дом и съм преподавател Simple Smile
но при картата на есме Нептун е в 7 дом и затова бих си помислила, че е подходща професия в съдружие. макар че трябва да гледаме и Юпитер, а той е в 6 дом в стрелец и на всичкото отгоре е връх на таоквадрат...

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 10:30 от Елч

# 729
  • SF
Да, точно този тао квадрат как влияе? (С връх Юпитер на трон.)
Защо започнахме да гледаме 6-и дом за професии?

# 730
Защо започнахме да гледаме 6-и дом за професии?
Защото 6Д освен, здравето, описва труда и работата, условията на труд, инструментите за работа, начина на изпълнение на служебните задължения, свободна професия, подчинените и служителите.
Транз.Сатурн едва ми влезе в 6д и започнаха проблемите в работата.

# 731
Не смятам, че тао квадратът е толкова ужасен. Той ясно показва в коя сфера има стрес и напрежение. След като веднъж са очертани и ти знаеш какъв е проблемът и къде се намира можеш по-лесно да се фокусираш върху оправянето му.
Силата на планетата, която прави квадрата е подчертана. Тя е в точката на фокусиране и е хубаво, че в случая е на трон,защото така е най-силна в проявяването на положителните си качества. Също така ми се струва, че нито Сатурн, нито Марс са в позиция да окажат чак толкова голямо влияние върху Юпитер /от гледна точка на това, в кои домове и знаци се намират/.
Решението за справянето с евентуалните проблеми се крие в липсващата част на Т квадрата, за да стане той цял кръст.  Blush . В случая липсващото парче е опозицията на Юпитер, т.е. 12 дом. Според мен 12 дом може да бъде отдушникът на стреса, обаче тук мога само да гадая как.

# 732
Здравейте  Hug
Може би въпросът ми не е за тук, но незнам къде му е мястото  Embarassed
Периодът сега - тази седмица, следващата изобщо до края на месеца подходящ ли е за изясняване на взаимотноошения между приятелки конкретно /не става въпрос за любовни взаимотноошения/? И кога е най-походящият ден за това? Благодаря  bouquet

# 733
10ти дом се гледа за работа, когато позицията е ръководна или за политическа кариера например
за проста службица се гледа 6ти

9ти дом се гледа за далечни пътувания, а за трайна емиграция се гледа 12ти

# 734
  • Пловдив
Здравейте,искам да попитам по-вещите в занаята  Simple Smile често ли се случва майка и дъщеря да са с еднакви асценденти и луни?Зодиите са различни.И смятате ли,че това би предполагало по-лесна комуникация или точно обратното?

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 16:15 от ppippi

Общи условия

Активация на акаунт