Искам да кажа ... (68)

• 61 393
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
Някой каза "едно плато" ( чакай, че написах "палто"). Добре де, как да поканиш 15 родители и да им сложиш едно плато от 20 хапки, което само по себе си е с цена средно около 30-40 лева? Или поръчваш храна и за родителите, или нищо не черпиш, т.е. само нещо за пиене. Не че е много подходящо да се налива алкохол на детски дневен РД.
При нас винаги имаше двойки, които идваха комплект. Те така си ходят и на родителски срещи.

Ша, като каниш в Хепи, си правиш сметка, не изпращаш покани на разни дечурлига от ДГ, ако не си склонен да плащаш високи сметки. Не че 700 лева може да ме стресне, предвид, че в квартално детско клубче за 15 деца ми искаха 600 лева.

# 136
Дори и близки да са ми пак си измислям начин да им благодаря за поканата, и да откажа сядането на масата им. В тия места за празнуване, дори водата е скъпа, не ми е удобно да товаря хората. Като приключим обиколките, отиваме и си прибираме детето. Да, хората като празнуват се подготвят и наистина им е тържествено и празнично, но аз ако се предполага, че трябва да седна да ме черпят и мен и мъжът ми, то тогава подаръка трябва да е поне 2 до 3 пъти по-скъп. А и тук не коментирам близките деца, а обикновените съученици, тези, с които децата ни се чувстват добре, но ние родителите не се познаваме в повечето случай. Синът ми като се премести в новото училище познавам само 2-3 майки и те са от детската още, с другите не се познаваме.

И пак всичко зависи от поканата - когато на нея е изписано само името на детето и с родителите не сме се чули, предполага да подходя по горния начин Peace

# 137
  • sofia
Ша, това което описваш се е случило поради лоша предварителна организация.

Вярвам, че твоята приятелка няма да повтори грешката си.

# 138
Аз на такава селска постановка съм присъствала, че ми идваше да си кажа мнението гласно.
Бяхме на рожден ден на много близко дете, с тях сме наистина приятелски семейства и се събираме често. На рождения ден бях само аз с детето, мъжа ми  дори не дойде тогава . В Хепи е РД, знаете там цените предполагам.
Та бяха поканили от градината на рожденичето деца, естествено родителите и те, та чак дошли по двама - и майката и бащата. Хора някакви на здравей-здрасти с нашите приятели.
Като запоръчваха тея ми ти хора - сушита,  предястия, големи водки, салати с незням си какво.... Shocked
Аз съм си взела капучино и вода. Идваше ми да ги изгоня. После разбрах и сметката колко е била - 700 лева.
 Е, моля, покажте на тея хора Crazy

Ей това е връх на селянията и муфтата Shocked

# 139
Ша, домакинята е виновна, че изобщо кани някакви непознати да ги хрантути, нали са били поканени?
А селянията да плюскаш, щото е кьор софра си е едно на ръка. Не се чувствам изобщо длъжна да каня родители. В случаите, когато е имало парти посрещам децата на вратата с рожденничката, и казвам, че купона е до еди колко си часа. Може на някой да му се е видяло неучтиво или да кажат, че съм стисната, не ми пука. И не ми е, че ще изядат 200 лева, просто не ми е приятно да седя и да се чудя какво да си говоря с непознати. Предпочитам да се включа в игрите с децата, ако е неизбежно де:)

# 140
Ама Кас, тея родители не могат ли да си доведат децата,  да поздравят рожденика, да се отеглят да  седнат примерно на бара да си пийнат по едно кафе, бира двамцата , без да досаждат и да си изчакат децата? Не си ли съгласна?

# 141
  • София
Аз казах за платото. Едно плато е образно казано. На последния рд, на който ходих аз да прибера сина ми имаше 4-5 чинийки с по 8-10 хапки в тях - малки сандвичета, доматче с моцарела, грилована тиквичка с нещо си завито в нея и още нещо, което ми се губи. Значи може би това сумарно са 2 плата, ако едното е с по 20 хапки. Аз го намирам за нормално, родителите не са отишли там за да се наяждат. Разбира се, още с отиването, въпреки че отидох последните 10 минути веднага ме поканиха да си поръчам каквото искам от менюто на завадението. Не съм попадала до сега на накой, който почва да си поръчва салати и основни ястия за щастие Simple Smile

# 142
  • Бургас
Направо се уплаших от тия цени. За РД на Цвети бях резервирала детски клуб за 10 деца , два часа с хапване за децата, аниматори и малки подаръчета за гостите , диск със снимки за 90 лв. За родителите можеше да се внесе всичко като безалкохолното и кафетата са от клубчето. Бяхме приготвили сладки и соленки. Само дето Цвети се разболя в последният момент и партито се отложи. Има и някакви безумни цени в другите клубове като Тон Бонбон, но аз не го харесвам, че има по два-три рождени дни наведнъж.

Аз оставам с нея в клубчето,първо, защото  с майките се познаваме, а и е още малка и от време на време ме търси с поглед. Подаръци 20-30 лв ,не повече

# 143
Аз тази година наистина ще поканя само деца. Седем години  пари залудо стигат Stop Laughing

# 144
Ша, мила, аз съм съгласна, но достатъчно много хора познавам, които нямат моя фин усет и нежелание да харчат чужди пари.

# 145
  • София
Няма как да поканя само деца, при положение, че някои от майките са ми близки приятелки. Без кумовете ни, чието дете е първо приятелче на Кати - също не може да минем, а и не искам да се лишавам от компанията им. Тепърва ще умувам как да празнуваме - дали в тесен кръг (5-6 деца и на кино, след което почерпка) или да набутам 20 деца в лудницата в Капела плей, без да каня родителите, които не са ми близки, а с останалите да си се почерпим.  Crazy

# 146
Аз ще си поканя близките деца( те са две, плюс братовчедчето - три  )с родителите,  които са ми приятни и ще ми е удоволствие да си се почерпим,  останалите ще получат покана само за детско парти, като  родителите им ще имат възможност да си запълнят времето както пожелаят, но не на  масата ни, Simple Smile

# 147
Най-хубавите РД на децата бяха, когато пътувахме или, когато затварях цял детски клуб само за двете.

# 148
Върха на простотията е, да отидеш на повод и да поръчваш като обезумял. Дори и да е на много близки хора. Ние, когато сме поканени на някакъв празник, си поръчваме по едно питие и салата. Когато няма друго на масата, всичко останало си го плащаме. Така сме свикнали. Когато ние празнуваме в заведение, поръчваме плата салати, мезета и прочие, за да има разнообразие,  алкохола е в бутилки.
Знам, че говорите за детски РД, но то е идентично.
Светълчо, подготвях се за гости и не можах да пусна снимки.

# 149
  • София
Ванини, когато каниш приятели в ресторант с детски кът, се предполага, че могат да си поръчат каквото им харесва от менюто. На мен би ми станало обидно, ако приятелите ни седят на вода и салата.  Peace
На мъжа ми близък приятел празнува РД на едното си дете в Спаго. Всички си поръчахме обяд, пък и съвсем нормално след като такава беше целта. Все пак човекът си е преценил, че има възможност да поеме разходите, канейки хората на подобно място.

Общи условия

Активация на акаунт