Искам да кажа ... (68)

• 61 376
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
Да кажа ли аз как майка ми искаше да се женя като забременях.....отказах, щото искаше сватба, от ония от- до. Баща ми се затръшка , че ако е за пари той щял, а баба ми и тя в един глас с него. Казах че АКО се омъжа ще е подписване, коктеил или храдинско парти следобяд , но да забрсвят за колсални суми и дандани, ако им де дават пари или аз да давам, сметката на детето е открита, за друго( особено да яде пържола с гъби и долнопробна ракия за 50лв куверта баба Пенка от село Челопек, пък аз да седя и да се преструвсм че им се радвам не! Млъкнаха и не споменават вече.

# 151
Бяхме събрали пари за сватба, ама както аз я исках, на кораб , с мечтаната рокля и т.н....наистина нсши пари и не се ангажирах щото някох плаща той да кани и да казва какво.... Издумкахме ги по репродуктивни клиник. Приключих с тая тема аз, всеки лев отива за детето, другото в рамките на раьумното. Не черпя щял и не щял, особено хора които не познавам и го казвам мнооого ясно, така че да ме разберар. Кой каквото ще да говори

# 152
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Това с рождените дни е ...параграф 22. В повечето случаи си принуден да празнуваш в клуб, макар да не искаш. Първо, защото другите така празнуват и детето много иска рожден ден като на еди-кой-си. Второ - защото вече никой дори не може да си представи да покани вкъщи 10-15 деца за 2 часа. Значи, искаш-не-искаш, това е положението - клуб, рутинна анимация и една бала пари. Хубаво ще е, ако поне детето е доволно и щастливо - нерядко обаче е разплакано и нещастно, особено по-малките, които се превъзбуждат от шумотевицата, многото непознати хора и многото внимание. Аз съм ходила по рождени с нашите деца, (когато на родителите не им се занимава или са заети) и общото ми впечатление е, че децата въобще не се интересуват от храната и много малко от анимацията. Радостта идва от това, че са сред други деца и са оставени да играят на воля в подходящо помещение, където никой не казва "не пипай това" и "да не бутнеш онова".
Добро решение според мен е празнуването в градината на някоя вила - както беше направила Нино, а и Шагия, но не всеки има такава възможност за жалост. Ние правехме така РД, когато бяха малки и не искаха "като другите" и се получаваха добри детски купони, но все пак родителите наглеждат децата, не е като на клуб - сядаш си с питието в ръка и два-три часа не поглеждаш детето.
Спомнете си как вие сте празнували рождените си дни...Но вече не може така, нали? Два-три подноса сандвичи, лимонада и торта, правена от мама или от баба...Тънка книжка за подарък, балони за разкош...

# 153
Ще ви кажа моите бюджетни решения за обувки и детски рождени дни.
Ботушите ѝ струват 30 лева. Купувам ги от един малък магазин близо до нас вече втора зима, има и гумени с каракул вътре от Лидл или поръчани от Miniprix.bg. Там редовно имат страхотни обувки и ботуши от естествена кожа на много добри цени. За мен също съм поръчвала веднъж ботуши от естествена кожа за 55 лева. Изкараха три зими. Дрехи също купувам от намаленията, блузки по 5-10 лева от H&M и Уахкики, панталони и клинове пак по толкова.
Ботуши за мен купих от Дайхман за 65 лева, ниски, равни, удобни. Ще изкарат поне две зими надявам се.
Най-хубавите рождени дни, на които сме били, са в ето това клубче. Там става за деца до около 6 годишна възраст. Били сме над 20 пъти там, винаги децата си тръгват с думите: "Мамо, аз също искам толкова весел рожден ден". Партито там е 199 лева.
Последният рожден ден на дъщеря ми беше в Макдоналсд с няколко деца, предвид, че няколко часа след партито родих, нямаше шанс за по-голям купон. Всичко излезе 90 лева.
Сега иска да купим целоденвни гривни за детския кът в Ринг мол за нея и още две деца и да играят колкото си искат. След това по едно детско меню да хапнат и толкоз. Родителите не чувствам нужда да ги черпя, само с най-близките ни приятели ще изпием по нещо, докато чакаме децата.
А най-хубавите рождени дни, на които сме били са били лятото на Витоша или в парка зад Сити Център. Голям купон става, родителите носят почерпка. Да, ама моите и двамата са февруари и освен снежно парти, за друго не става.  Laughing

# 154
  • дядовата ръкавичка
Направо се чувствам късметлийка като ви чета за РД. Децата са родени късна пролет и повечето РД празнуваме вкъщи, с уточението, че сме в къща с двор. Имало е случаи и на лошо време, но пак сме били у дома.
Ходех с тях на детски РД докъм 5 годишната им възраст. Все пак никой не е длъжен да ми гледа децата. Като по-големи - оставям и прибирам, освен ако не сме много близки с родителите.

По зимната тема. Ски прокарах на дърти години покрай децата, но много ми хареса. За жалост, последните две години не съм се качвала, а ми се ходиии. На тренировки по зимни кънки ходихме една година с щерката. Направо мастър бях станала, правех пируети, везни ... Преди няколко дни малката ме завлече на пързалката на Ариана, първите 10 минути си бяха изпитание, но оцелях, де  Simple Smile.

Сега ходя на бокс, колкото да има някакво движение, не е моят спорт, обаче. Диети не съм пазила от пуберските години.

# 155
Как сте ме уцелили с тази тема, не е истина  Laughing
Голямата има рожден ден другия петък. Снощи говорихме и въпреки първоначалните планове се оказа, че парти ще има. При нас има доста варианти и детски клуб и заведения хубави. Но ... детския клуб е за по-малки деца, а заведенията са подходящи за такива мероприятия в топлите дни.
Та, 12 годишните госпожици ще празнуват в нощен клуб  hahaha
И преди да ме разкостите - клубът отваря късно вечер, а собственичката през деня прави хубави рождени дни за тинейджърите, като детска дискотека.
При нас цените не достигат вашите космически суми, ама все пак животът в малък град трябва да има и някакви предимства  Grinning
Родители остават на рождените, ако ги поканят. Никой не злоупотребява. Ама почти всички се познаваме, както се вика от бебета им тикаме количките заедно по парковете  Peace

blackcat радвам се да го прочета  Hug

# 156
  • София
Съгласна съм с Ша, че се случват доста интересни поръчки по детските рождени дни. Миналата седмица дъщеря ми беше поканена на рожден ден на детенце от градината в Капела плей. Познавам бегло родителите и оставих детето, за да обикалям мола. Когато се върнах, за да я взема, децата все още хапваха торта и седнах при родителите да я изчакам. На масата имаше семейство заедно с голямата си дъщеря - и тримата обядваха, като си бях поръчали и салатки и бирички. Майката на рожденничката дойде да попита коя е майката на Х, защото се е поляла със сокче и въпросната дама отиде да почисти детето, дори по време на обяда не се бяха запознали  Party

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 12:21 от buni

# 157
Не мога да повярвам, че някой може да бъде толкова нагъл  Rolling Eyes
Дали има вариант, просто да са обядвали и сами да са си платили сметката  newsm78
Макар, че можеха и на друго място да отидат ...

# 158
Точно защото е Спаго, ще си поръчам вода и салата, за да не набутвам хората излишно, колкото и да са ми близки, няма да ми е удобно. Все пак аз се явявам  само придружител на детски рожден ден, не почетен гост на главното действащо  лице..  Може детето , което има рожден ден да иска там защото му харесва, но то не е наясно нито колко струва, нито, че ще се наложи на родителите да приемат гости в скъпия ресторант към клуба.
П. П Не говоря за  на Тоня случая. Peace

# 159
  • София
Точно защото е Спаго, ще си поръчам вода и салата, за да не набутвам хората излишно, колкото и да са ми близки, няма да ми е удобно.
П. П Не говоря за  на Тоня случая. Peace
Добре, че прочетох, че не става дума за мен, тъй като щях да те опонирам веднага.
Спаго първо не е кой знае какво място за рождени дни. Там си е за хора, които са решили да почерпят родата и близките приятели за обяд/вечеря. Щедра почерпка, но имайки предвид финансовото положение на приятеля на мъжа ми, никак не е чудно, че са избрали именно подобно място. Това беше и единственият път, когато дадохме 100 лв за подарък.

# 160
Точно това щях да кажа, че ако отидем в заведение, където ще ни черпят и нас - то подаръка трябва да е в порядъка на 100 лева, дори предварително ще попитам от какво има нужда детето, но Тони, ти уточни, че става въпрос за приятели.
Ние говорим (се възмущаваме) за родителите от класовете и детската на децата ни, тези, които не познаваме достатъчно добре и няма какво да си кажем с тях, тези които придружават децата си и не се съобразяват.

Чувала съм коментари също, че когато рождения ден е в домашна обстановка, то купуват по-евтин подарък. Може би имат право, аз подаръка го избирам в сумата, която споменах по-рано, и се старая да донесе радост на детето, не поредната кутия сложена на рафта.

# 161
  • Euskal Herria
Като ви чета - че то направо без пари са били рождените дни на децата ми. Вярно, отдавна беше, ама и времената бяха други. А и ние сме в къща с двор (в България) - място за игра  -достатъчно. Децата искаха аз да им правя тортите, както и всичко останало. Украсявах целият двор с гирлянди и балони, купувах съответните чаши, чинии и покривки. Нямаше аниматори, сами си измисляха игрите. Беснееха на воля и вечерта идваха да си ги вземат родителите или сами се прибираха. Аз само ги наглеждах да не стане някоя беля и да се нарани някое дете.

# 162
  • София
Не мога да повярвам, че някой може да бъде толкова нагъл  Rolling Eyes
Дали има вариант, просто да са обядвали и сами да са си платили сметката  newsm78
Макар, че можеха и на друго място да отидат ...
Именно, Руми, съмнявам се, че са си платили. В ресторанта има достатъчно свободни маси, а рожденият ден беше от 10 до 12 часа, можеха спокойно да си обядват след празника - просто са се възползвали от ситуацията. На мен изобщо ми е странно присъствието на двама родители на рожден ден на детенце, с чиито родители не са близки приятели.
В края на месеца синът ми също ще празнува в Капела плей...ще става на 11 год.

# 163
  • София
Ходих за подаръците, купих, върнах се и още съм по темата  Grinning Да ви кажа Комсед е изгребан от към Лего, останали са 2 вида от големите по около 130-180 лв  Crazy

# 164
Ходих за подаръците, купих, върнах се и още съм по темата  Grinning Да ви кажа Комсед е изгребан от към Лего, останали са 2 вида от големите по около 130-180 лв  Crazy
Някак изведнъж, синът ми спря да иска Лего. Гледахме ги, казваше че му харесват, и че са много скъпи. Аз исках да му взема коледен календар, но тази година не видях, май нямаха. Затова пък се пръска вече с парфюми  Laughing Явно наистина всичко си е до време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт