Искам да кажа ... (68)

• 61 397
  • 782
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз се оплаквам, Тонка! 17 рождени дни годишно само на съученици на големия, не броим приятели. Девойката ходи все още малко - 4-5 годишно - кеф, дребосъчко все още не не започнал да ходи на рождени дни, освен като придружител. Ако като пораснат още малко и те и ще ми дойде байгън.
Книгите са са хубав подарък, но не е  подходящ за всеки. Моят син чете и харесва, но част от приятелите и съучениците му не биха оценили подобен подарък.

# 121
И аз там варирам 30-50 лева за подарък на приятелско дете.
Друго ме дразни в рожените дни на децата в градинско- начално училищна възраст у нас- че  съм едва ли не длъжна да  седя на една маса черпя и родителите им, които дори не познавам.
Много е тъпа тая практика намирам, знам, че в чужбина си водиш детето, оставяш го на партито и си го вземаш в определен час,  когато приключи РД, не висиш на родителите му да хранят и черпят е уискита.

# 122
  • София
Шанти, в групата на дъщеря ми родителите бяха изключително симпатични и с голямо удоволствие си лафехме в клубчетата, докато децата се забавляват. С доста от тях си останахме приятели.

# 123
Тази практика и мен ме изнервяше тотално, Ша, даже тема бях пуснала по въпроса, но ме обявиха за стисната, затова че, не желая да черпя непознати хора. Въпросът е, че реално цената на самото детско парти е по-ниска от кетеринга, с който ще храниш непознати хора, ако и да са родители на поканените гостенчета. Може и по едно кафе да почерпя възрастните, в крайна сметка не каня тях, но като е повлечен крак да се правят софри, или трябва да не ти пука за последващите реакции за изпразнената от мезета маса, или да си с тълпата.
Отделно един детски РД в читав клуб е на цената на средна работна заплата, а качеството в повечето пъти критично ниско- и като анимация, и като храна.

# 124
Моят син още не е започнал да ходи на РД, но имам опит покрай племенниците ми и вече съм с кофти чувства към така организираните РД в детски клуб. За два часа даваш една заплата, получаваш 20 подаръка, половината от които абсолютно ненужни, а понякога и повтарящи се. Детето щастливо, че е "като другите", а ти с кофти вкус в устата - заради кофти средата, заради не особено чистите помещения, заради кофти храната.

# 125
А ако не ти бяха симпатични, какво щеше да правиш, Тоня, пак щеше да ги черпиш и тръпиш. Щото така е прието у нас.
Аз дори не бях виждала тези родители които трябаше да посрещам, защото дъщеря ми не беше в градина нормална заниманията започваха от 9 ч. ,  и повечето деца само бабите които ги водеха съм засичала сутрин. Майки и бащи много рядко да съм мернала.

# 126
То ако трябва на нахранят и родителите ще им излезе дявол и половина.... Това ми харесва тук, че храната и напитките за децата също са в някакви норми, кремвирш в питка и чаша сок например и за десерт тортата. Моят винаги се прибира с пакетче с лакомства ( бонбон, близалка, плод някакъв и балон) Това я традиция тук. Моят е роден лятото и винаги сме в Бг та не се моря с организиране тук  Wink

# 127
  • София
Да, цяло щастие е да откриеш хубаво клубче на добра цена. Аз бях открила такова - в къща с двор и голям надуваем замък. Дворът беше красиво направен; родителите бяхме под дървена шатра, анимацията - супер. Канехме по 20 деца, което означава, че минимум 30 родители е имало (като сложим и семейните ни приятели). Това бяха най-хубавите РД на дъщеря ми до момента. Сега, когато вече е голяма и клубчето не върши работа, се чудя къде и как да празнуваме рождените й дни. Ясно е, че тези масовки ще останат в историята.

А ако не ти бяха симпатични, какво щеше да правиш, Тоня, пак щеше да ги черпиш и тръпиш. Щото така е прието у нас.
Не знам, Шанти, не ми се е налагало слава богу да размишлявам по този въпрос.

# 128
Добро утро!
Аз пък даже не бих се чувствала комфортно да седна непознати хора да ми купуват кафета, сокчета, води и прочее. Правило ми е било винаги да заведа детето и след 2-3 часа, колкото е определено да го вземем. През това време ние напазаруваме, разходим се и така. Още повече хората са поканили детето, не цялата ни фамилия. Подаръка ни е около 25-30 лева, което само по себе си е покритие на куверта за сина ми, така че, просто няма начин да седна и да се натреса на масата на непознати. Веднъж обаче се случи, отидохме да приберем сина от рожден ден в уречения час, не били разрязали тортата, родителите ни поканиха на масата хората бяха поръчали хапки, сокове и седят група родители и си мълчат и чакат децата да приключат. Децата се забавляваха на мак - все пак те се познават  Simple Smile Много сконфузно ми се стори.

rummi_pl, страхотна ми се получи вечерята, аз за първи път пържа месото оваляно в брашно, не загоря, страхотно се получи, даже накрая мазнината се отдели и въобще не беше мазно. Благодаря за рецептата още веднъж  Peace

О, Sunny29, имали сме случай на един рожден ден, децата си държаха чиниите с торти в ръце и ядяха прави, защото какичките почистваха масите за следващия рожден ден и ги бяха строили около масите правостоящи. Било платено за 2 часа, обаче е толкова натоварено, че не може да се доплати за още един или половин час, щеш не щеш трябва да се изнасяш.

# 129
  • София
При нас няма софри за родители. Има някое плато с хапки, но до там. И черпене на родителите с концентрати не съм виждала. Само на рождени дни на приятелски деца е имало маси с повечко ядене, но и те го правеха защото са поканили близки хора.
Напоследък дори все по-малко родители остават заедно с родителите на рожденика, повечето си вършат някаква друга работа из мола (защото обикновено там са рождените дни при нас)
Ша, дъщеря ти вече е голяма, съвсем спокойно на поканата можеш да напишеш: Заповядайте да вземете децата си в х часа - края на партито
Кристин, и тук менюто за децата е подобно - сандвич, хотдог или парче пица, сокче и торта.

# 130
  • sofia
Моите ходят на РД от типа кино+хапване, боулинг, игри+ хапване. Наблюденията са ми, че доброто прекарване си зависи от компанията деца.

Она, ще почна по намаления да купувам по 2-3 неща за подарък, които да стоят на склад. Като търся в последния момент неизбежно се чувствам прецакана.

# 131
И при нас стана модерно да се водят на клубче децата, 10-12 лева на дете включва парче студена пица, сок от гадния и солети. Децата играят, а майките пият коя, кафе, коя бира или друго. Само ще кажа, че на последния рожден ден, на който поканиха Жаки, на момченце на наша служителка, рожденника беше качен на един стол и пееше Кукавица с пригласянето на възрасните... И клип имаше даже във фейса.
Жаки се връща и тананика сръбско, ово е социален живот при нас:) Добре, че и двете ми са родени през лятото, обикновено сме на море и празнуваме семейно или с още едни близки приятели.
Мими я канят, но вече ходят на пица сами. На това детенце последното дадох 50 лева в плик, не знам от какво има нужда. Ако дам по малко ще ме одумват, затова по толкова на всички, ако са от персонала, те са много и за моите деца събират по 2-3 лева и купуват общ подарък обикновено над сто лева, което ме задължава и мен. Не обичам да имам рожден ден още от дете и не празнувам, напрягам се на такива сбирки.
Ако е за съученичка на Мими и с 30 минавам.

Къде я заведох малката на тоя РД сега започна яко да кашля, баш преди тръгване, аман!
Мама идват днес, не съм ги виждала от октомври, затъжила съм се. Вече сложих телешко с ориз да има за обяд и банята измих и дрехите сгънах, много съм офръчна ей:)

# 132
Сядам на родителската трапеза на детски рожден ден само ако родителите са ни близки или ако ме поканят много настоятелно. Когато една съседка празнува рождените дни на децата си, почерпката за възрастните видимо излиза повече от цялата организация за децата. Задължително се пие алкохол, салати, мезета, ястия. Тя следи и ни подканя да си поръчваме още. Последният път както подканяше, спомена, че си е приготвила ХХХ лв. и се надява да й стигнат за сметката.  ooooh!

# 133
Имала бол пари, черпи   Crazy В Бг и аз каня с родители защото са само приятелски деца. Поръчвам пици, хапки и салати и толкоз. Алкохол се пие, предимно вино. Но го правим в двора на селската къща та това улеснява всичко.
Всъщност това ми е най-хубавият ден от ваканцията. Детето е щастливо, ние се виждаме с близки хора , обстановката е повече от приятна с много забавления за децата (тази година и трамплин им сложихме) и голям е кеф за всички.

# 134
Аз на такава селска постановка съм присъствала, че ми идваше да си кажа мнението гласно.
Бяхме на рожден ден на много близко дете, с тях сме наистина приятелски семейства и се събираме често. На рождения ден бях само аз с детето, мъжа ми  дори не дойде тогава . В Хепи е РД, знаете там цените предполагам.
Та бяха поканили от градината на рожденичето деца, естествено родителите и те, та чак дошли по двама - и майката и бащата. Хора някакви на здравей-здрасти с нашите приятели.
Като запоръчваха тея ми ти хора - сушита,  предястия, големи водки, салати с незням си какво.... Shocked
Аз съм си взела капучино и вода. Идваше ми да ги изгоня. После разбрах и сметката колко е била - 700 лева.
 Е, моля, покажте на тея хора Crazy

Общи условия

Активация на акаунт