Искам да кажа ... (68)

• 61 361
  • 782
  •   1
Отговори
# 180
Най-сетне сядам да си изпия последното за деня кафе на спокойствие. Ходих по задачи, готвих, изкъпах се и вече никъде не мърдам. До утре. Laughing

Забелязвам напоследък някаква ужасна мода. Млади мъже, пуснали дълги и рошави бради. Досущ като джихадисти. Не говорим за поддържана брада, а за дълга и гадна. Sick Не ми харесва никак. Само очите им се виждат.

# 181
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Гена, мойта, голямата (на12) все в тоя Laser park празнува напоследък и много й харесва. Много било забавно.

# 182
Лина, моите за имен ден черпят с бонбони на училище, ако е учебен ден  Peace

# 183
  • До морето
Сега успях да ви изчета.

И във Варна е лудница с детските РД. Аз още нямам толкова опит защото каним само приятелски семейства с децата им. От тази година вече  сме на градина и ще се сблъскам челно с казуса на Ша  Laughing
Обаче имам един фрапиращ случай и то съвсем скоро. На РД на детето на най- добрата ми приятелка имаше и 4-5 майки от градината. Едната така зверски се напи (оказа се, че си е поръчала 2 бутилки червено вино), че не можеше да стане да си тръгне с детето. Ужасна история! Същата през цялото време повтаряше на другите майки "Айде яжте, че само аз ям от тия хапки и ще ме помислят за невъзпитана, хахаха!"

Влизам да се възмутя от друго - днес ходихме официално да ни изпишат от болницата. ПОвисях един час пред кабинета на старшата сестра, докато взема епикризата, накарая само се разписах и хукнах с 200 към вкъщи, че закъснявах. И чак вкъщи като се зачетох в епикризата, какво да видя  - пише, че сме приети с повръщане, което не е вярно! Пише, че сме лекувани с антибиотик, което също не е вярно и накрая видях, че и някои от стойностите в изследванията са съвсем различни.  Сега не знам какво да правя, аз се подписах вече! Да ходя да се разправям, не знам въобще кой ще ми обърне внимание, но пък тая епикриза за какво ми е на мен, то няма нищо вярно освен имената на детето.

# 184
  • Варна
Как да успокоя възрастните си родители-ни приемат, ни предават.
Днес е имало сериозна авария в селската къща, заради замръзването преди това на тръбите. Съседи са звъннали на майка, че от къщата шурти вода. Едва са успели да спрат водата за нашата къща- спирателният кран и вътре, и във къщата не поддавал. То в къщата не можело и да се влезе-басейн. Преди това цялото село е било без вода за няколко часа.
Баща ми забравил да спре водата след последното посещение. Ток-няма, от съображение за сигурност.
Цялата покъщина е за хвърляне. Страдат, и това е.
 Абе покъщина се купува!  Twisted Evil
На успокоителни са и двамата и ще ме побъркат от притеснение.

# 185
В България винаги сме канили и родителите, но имахме късмет да сме близки. Наемахме или клуб или ресторант с детски кът. Обикновено поръчвахме предварително менюто, а пиенето, кой каквото иска. не бих го правила за непознати обаче. В крайна сметка идеята е децата да се забавляват. Един от най хубавите рождени дни беше в Коколандия. Децата дивяха, а родителите пихме бири.

Тук сме празнували на различни места, но никъде не е имало почерпка и за родителте. Само една година ги събрах в къщи.

По принцип пращам покани и уточнявам как ще протече събитието.

# 186
Точат ЗК явно.

# 187
  • София
И именните дни ли отбелязвате така, с гостенчета и детски клубове или тях по-скромно?
Лина, само почерпка с бонбони.

Mariposa_Malva, тези волни съчинения в епикризата са за усвояване на клиничната пътека.
Преди 2 години лежах в болница цяла седмица, за да ми се направят серия от изследвания. След като се оказа, че ми няма нищо, ме предупредиха, че в епикризата ще напишат фалшива диагноза, за да ми оправдаят престоя в болницата. Даже ми казаха да не се задълбочавам изобщо в написаното.

# 188
  • Варна
Нямате изчитане ей. РД в детски клубове празнуваме.
И февруари ще е така за РД на дивакинята. Ако моите
са канени от класа или от групата в градината ги оставям
и се мотая из Мола или пазарувам. Намирам си работа де.
Не съм завързала някакви силни приятелски контакти с
родителите и предпочитам да ги освободя от присъствието си.

# 189
  • До морето
Тонка, досетих се, ама все пак това си е фалшифициране на документ. А и не ми върши работа, какво ще правя като ми го поискат следващият път? Ето сега като ни приеха поискаха епикризата от раждането и сравняваха с какви стойности сме били изписани.

Толкова ни е объркано здравеопазването, такъв батак е  ooooh!

Стейси, много кофти това с къщата. Успокой родителите си, не се тюхкай пред тях, че съвсем ще се притеснят. Ако можеш измисли някаква история да не се чувства баща ти виновен, че не е спрял водата. Старите хора много тежко преживяват такива неща. Навремето баба ми беше пуснала циганка в  двора на село, онази как я е замотала, какво й е приказвала баба й дала 500 лв. за някакви чудодейни билки. После щеше да получи инфаркт, че е загубила парите. Та й възстановихме парите и й казахме, че полицията е намерила циганката! Чак тогава се успокои.

# 190
Стейси, много е гадно да ти се наводни къщата, случвало ни се е,  заминаха мебели, паркет- гадост. Нормално да им е мъчно на вашите, цял живот са събирали дом. И ти също си права не е човешки живот, ще мине  Hug
Майка е направила от любимата ми баклава и баничка, не знаеше за ИР и че не мога да си хапна. Мъкне ги от Смолян в тоя студ милата. Децата и мъжа ми я уважиха, аз се въздържам засега.

# 191
  • София
Жаки, какво е ИР?  Embarassed

Стейси, много е гадно това. И аз бих изпаднаря в ступор, вайкана и самосъжаление. А пък за възрастни хора е още по-голяма драма.

# 192
  • Варна
Тъй, все ще им набия в главата, че е важно да сме живи и здрави. Всичко друго се купува. Ако трябва и къща ще купя.
Но те са друга генерация, трудно е.  Плачат.
А аз скърцам със зъби-буквално. Бруксизъм, който се е обострил до степен да помня как си отпускам стиснатите челюсти. Иначе е насън. Пфуу. Ще ми правят протектор. нещо като на боксьорите.
Хубаво де-имам мъж и дете-любими, няма сериозен проблем в живота ми-защо е това скърцане със зъби бе. За какъв психологичен проблем приказва това чудо? То всеки си има проблеми, ама чак пък толкова. Точно при мен ли-имам да пазя много конструкции в устата, имплант.

# 193
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
ИР - инсулинова резистентност.

Стейси, няма как да ги утешиш веднага. Още много ще преживяват - ще си спомнят кое как са купили, какви семейни събития са свързани с него и т.н. Време им трябва, ще ги излекува.
Не им се караш, нали?

# 194
  • София
Като бях дете, до към 15 години точно преди да се разболея нощем много скърцах със зъби. Нямам представа как едното беше свързано с другото, но майка ми просто изпадаше в паника. Явно е било много силно, защото спях в отделна стая и казваха, че се чува още от коридора.
Дали не е нещо подобно и при теб, Стейси?

Общи условия

Активация на акаунт