Искам да кажа ... (68)

• 60 395
  • 782
  •   1
Отговори
# 345
Маска за коса с мас.
Газ, мас и оцет против въшки, в случай на нужда.  Simple Smile

# 346
Добро утро!
Малко ви изпуснах, обаче пак имахме здравословни проблеми вкъщи. Днес е последен ден карантина на детето от варицелата и се разкашля, ама ужасно се разкашля. Уф, аман вече. Беше лесно, с варицелата не усетихме, че е болно, ама тази кашлица ще го измъчи няколко дни. А не се е срещал с никого.
Янче, на патерица - честит рожден ден! Да си здрава и щастлива. За диетата - правила съм нейна диета, не ми помогна, но и на мен Байкова ми е антиреклама.
За Зоната - то много сложно, аз трябва отпуск да взема, за да си съставя меню, ако някой ми състави, мога да го следвам, обаче аз да смятам часове, индекси и т.н., не е за мен.

# 347
Маста не се ли използва и за разтривки при настинки или бъркам.
Добро утро! Хубав и усмихнат ден от мен Simple Smile

# 348
......, за какво  може да се използва дом. свинска мас, освен за готвене, което няма как да се случи в нашта къща.
..... ама тая мас за какво е,  преди да замине в плика за боклук  да питам тук  newsm78
Веднага ти отговарям - маста я ползвам за правене на маслени сладки. Стават уникални. Погледни в нета или се допитай до момичетата в Готварския /В тази тема/. Пробвай, според мен няма да съжаляваш. Ако ли не - прати ми я на мен  Laughing.

# 349
Съни, за съжаление разбива имунитета, така каза тайландския лекар миналата година и се оказа прав. След като я изкара Жаки започна една серия от ежемесечно боледуване. Дано при Алекс не е така, но ако имаш черен бъз му давай или друг природен илач, ако не помогне няма и да навреди.
Тази маска, дето Лина казва е вълшебна, ама как смърди. Иначе, когато съм я правела, косата става лъскава и сякаш, се уплътнява косъма.
Имаме ли нумеролог любител тука:)) Мъжът ми нале е много суеверен все смята някакви цифри, не че разбира, ама си смята:) Та сега пита дали числото 50 е хубаво  Crazy Прочетох му в нета, казват че е хубаво, ама сега пита, ако е 5050 трябва ли да се събира, докато стане едноцифрено или да се разглежда като цяло 50. Номер на кола избира, досега беше с числа осем и си беше внушил,че са му на страшен късмет, ама сега в КАТ са на 5-ца. Знам, знам странно е, ама какво да го правя, вярва си и това е:) Та, ако има компетентни моля за мнение:)))

# 350
Добро утро. Май аз съм най- ранобудна днес. Simple Smile
Започвам сутринта с много глупава чуденка, за какво  може да се използва дом. свинска мас, освен за готвене, което няма как да се случи в нашта къща.

Казваш, че  не искаш да готвиш, но с прясна свинска мас стават чудесни масленки.Има много рецепти за сладки със свинска мас, изобщо не се усеща,стават хрупкави и вкусни.

Аз също не ползвам за готвене и не само,ами като я надуша от 100км бягам. Но преди седмица моят мъж ме убеди,че пържена риба с царевично брашно и свинска мас става изключително вкусна!Знам,че като описание звучи ужасно!Но у дома имахме черноморска скумрия, такива пасажи с години не идват и като намерим на рибната борса си замразяваме. Мъжът ми експериментира да изпържи рибата по този начин, мислех, че няма и да близна, казвах си язък за хубавата риба,нооо беше чудесно!

Ако все пак, решиш да се разделиш с маста, запази си едно малко бурканче, ефективно средство срещу натъртване е, дано не се случва все пак.За косата- пробвала съм с газ и свинска мас- невероятно еластична и блестяща става, но си е играчка и воня, спор няма. Simple Smile

# 351
  • София
Жаки, не може да няма тема за нумерология във форума. Потърси и питай там.

# 352
Аз съм чела малко за числото на деня на раждане / деня от седмицата.  Там разглеждаха числата от 1 до 9, а от двуцифрените 11 и 22. Това са ми познанията по темата. Simple Smile

# 353
Много благодаря за отговорите. За сладки не ми бе хрумнало, но  пак  май не бих, много холестеролно ми идва да ползвам мас за готвене.
На косата бих си я наклепала, но без газта, ще поърся някакви рецепти за маски. Peace

# 354
  • Sofia
Мас, бррр  Sick
Виждала съм няколко пъти като дете, гадно  изглежда и гадно мирише.
Цяла нощ брулеше ураганен вятър,сега ръми  ooooh!. Скапано НЕзимно време  Crossing Arms.

# 355
  • София, Младост
Ей тия виненки със свинска мас са страхотни: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358865, а на времето мисля, че и соленки някакви правехме със свинска мас, но нямам рецептата.
Дърпана баница със свинска мас  Crazy-страхотна вкусотия, но сега не ми е на дневен ред в менюто, така че няма да ти искам маста  Flutter

# 356
Не, не, абсурд да готвя с това. Сега чак  я  отворих и поммирисах  като видях на Гена поста,  не знам и на главта дали ще я изтърпя. Май я засилвам в  коша и тпва е, егати маста. Tired

# 357
  • Пловдив
Дай насам де Simple Smile Аз правя крем с мас и невен за мазане. След като приключа с манипулациите вече мирише на невен. Има и един с рози.

# 358
  • Телиш/Плевен
Жаки, тази тема виждам, дано ти е от полза. Hug Или пък някоя друга от този подфорум.

# 359
На мен преди време ми подариха една стара ресторантска книга с готварски рецепти, в която освен олиото, присъстваха и по няколко лъжици св. мас, или ако няма мас, то тогава - нарязана сланина еди колко си грама. Обяснението за маста беше, че се слага, за да се вдигнат калориите на храната.
Книгата както казах е много стара.

Общи условия

Активация на акаунт