Искам да кажа ... (68)

• 60 394
  • 782
  •   1
Отговори
# 360
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ша, има много видове сладки със свинска мас и всичките са много хубави. (Ние обичаме локумките). Козуначеното тесто също става много хубаво с една част свинска мас.
От един буркан свинска мас нищо няма да ви стане, не се бой. Освен това вие няма да я използвате наведнъж, тя може цяла година да трае в хладилника или на друго студено място.
Наскоро четох статия, която реабилитира свинската мас и сланината. Оказва се, че в малки количества (30 г дневно) подпомагат работата на черния дроб (нещо, което ме изуми, защото винаги съм мислела, че е обратното).
Свинската мас има по-малко холестерол от кравето масло и е в пъти по-безвредна от хидрогенираните мазнини, които са във всички бисквити, кроасани и прочие.
Има много маски за лице със свинска мас.

Искам да ви питам някой знае ли лек за кокоши трън? На един приятел му се е появил и аз му обещах, че бг мама няма начин да не знае.

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 12:41 от svetal4o27

# 361
С кокоши трън на палеца на крака, успешно се справих с едни лепенки от аптеката, специални за премахване на кокоши трън. Но трябва да се уточни, че е за кокоши трън, а не за мазол, защото и такива има, но не вършат работа. Лепенките не са скъпи.

# 362
Мас-та е една от най добрите мазнини за готвене. Издържа на много високи темп. и не се превръща в кансерогенни елементи.......Чистата мас е и много витаминозна, а това с холестерола е бошлаф. Шлаките в организма се образуват от хим. елементи които са чужди на природата, т.е всички мазнини които са горели вече при топлинна обработка и всичките му изкуствени мазнини като маргарин/забележете/ , мазнините за фритюрници и т.н.....Мас-та си е дори бих казала диетична, стига да си достатъчно умен да достигнеш до това прозрение. Същото се отнася и за домашното вино, което не е обработено с азот и кви се сетиш консерванти..........жалко за похабените материали, струват доста къпо, само трябваше да им лепнеш един етикет еко.......и стой и гледай.....

# 363
  • София, Младост
Уф, да домашното вино-дано хората, на които сте го дали да го оценят  Wink

# 364
На мен лепенките не ми помагаха. За кокоши трън ползвах крем 911 за мазоли и за около седмица изчезна.

# 365
Не всяко домашно вино е хубаво, както и не всяко продавано е лошо. За маста съм съгласна, че е най-устойчивата мазнина за готвене. Може да се ползва и за мазане на кожени обувки Simple Smile. И като лосион (аз сега се мацам д ему оил, което струва майка си и баща си и пак понамирисва Simple Smile).

# 366
  • София, Младост
Не всяко домашно вино е хубаво, както и не всяко продавано е лошо.

Абсолютно съм съгласна с това, но Ша каза, че са го дали, защото те "такива вина" по принцип не пият. Най-хубавото вино, което съм пила е на свекъра домашното.

# 367
  • Euskal Herria
С цвят от невен и мас става разкошен крем - и срещу изгарания, и срещу разни кожни проблеми. А за приготвяне на сладки - маста е незаменима. С нея правя великденски курабии - издържат и по цял месец, винаги са сипкави.

# 368
  • Пловдив
Има начини да не мирише свинската мас. Изначално не мирише ако не се топят заедно маста от корема и другите части на прасето. Ако все пак това, което са и дали мирише може да пречисти.... не знам как се нарича процеса, ще го обясня. Маста се слага в голям съд с вода и се загрява докато се разтопи всичката мас и стане съвсем течна и прозрачна, примерно за буркан мас слагам 10литра вода, разбърквам хубаво и оставям на студено до другия ден. След като се охлади маста образува кора отгоре на водата, взимам кората, изливам водата и така 2-3 пъти. Накрая маста е пухкава и бяла. За крем с невен - зависи колко мас имаш, но на около буркан от големите компотени трябват 4ри стабилни шепи сух невен, с връх. Ако искаш малко ... мисля 200мл мас на шепа невен. Загряваш маста с невена на водна баня и бъркаш, докато стане хубаво оранжево и равномерно. Може да прецедиш докато е прясно, но аз си оставям листенцата невен, мисля си, че пускат още Simple Smile Смеската се държи в плътно затворено бурканче в хладилник. Аз слагам в стари бурканчета от крем Simple Smile По подобен начин правя от рози, но добавям и розово масло. Става и с пресни розови листа. Говоря за маслодайна роза Simple Smile

С маслото от невен се маже при студ, преди излагане на студ и вятър, или след това при повърхностно измръзване. Става и за загрубяла кожа.

# 369
За кремът с невен съм чувала много добри отзиви, но никога не съм ползвала. За да откажа Шантал за винаги, мога да я пратя в темата за храните, където доста хора с умиление си спомнят филия хляб, намазана с мас и поръсена със захар Simple Smile.

# 370
За кремът с невен съм чувала много добри отзиви, но никога не съм ползвала. За да откажа Шантал за винаги, мога да я пратя в темата за храните, където доста хора с умиление си спомнят филия хляб, намазана с мас и поръсена със захар Simple Smile.

Това никога не са ми го предлагали. Баба ми купуваше свинска мас в пакети за едни курабийки. Които миришеха на ванилия, а не на свинска мас....

# 371
  • Пловдив
Изтървала съм 5-6 запетайки.

# 372
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Мас-та е една от най добрите мазнини за готвене. Издържа на много високи темп. и не се превръща в кансерогенни елементи.......Чистата мас е и много витаминозна, а това с холестерола е бошлаф. Шлаките в организма се образуват от хим. елементи които са чужди на природата, т.е всички мазнини които са горели вече при топлинна обработка и всичките му изкуствени мазнини като маргарин/забележете/ , мазнините за фритюрници и т.н.....Мас-та си е дори бих казала диетична, стига да си достатъчно умен да достигнеш до това прозрение. Същото се отнася и за домашното вино, което не е обработено с азот и кви се сетиш консерванти..........жалко за похабените материали, струват доста къпо, само трябваше да им лепнеш един етикет еко.......и стой и гледай.....

Звезден прах, много ми хареса твоето мнение. Абсолютно по същия начин разсъждавам и аз, особено подчертаното.

# 373
  • Пловдив
Аз потребявам домашни работи, НО изобщо не мога да кажа, че харесвам домашно вино по принцип. Твърде малко домашни вина стават за пиене. Под 5% от предлаганите ми за проба. Тази НГ по празниците опитах поне 10 проби от най-различни близки и познати. Само една ми хареса за да си доизпия чашата.

# 374
И аз един глас за свинската мас  Grinning Преди празниците ми донесоха една кофа от прасето на село. Направих маслени гъбки - страаашни станаха. Раздадох на приятели, много се харесаха. Онзи ден пуках пуканки със свинска мас - идеални, котката ги яде (от тия за микровълнова не близва, малко и давам за проба). Без крем с невен не оставаме - баба прави. Татко пържи риба в нея, пак е много вкусно. Отсипах си за мен един буркан мас, другата я дадох на мама и раздадох. Мисля, че в умерени количества не е страшна, особено на фона на всичките хидрогенирани, дето ги има навсякъде.

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 12:43 от Алечка

Общи условия

Активация на акаунт