Искам да кажа ... (68)

  • 60 375
  • 782
  •   1
Отговори
# 390
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 507
Едно от нещата, които много уважавам тук, е сварената леща, която продават. Също и боб. Готови, колкото да изсипеш в тенджера и да поври 15 минутки с подправките. Голямо удобство, пък колко са евтини, няма да коментирам!

# 391
  • Варна
  • Мнения: 1 575
Понеже все се оглеждам по веригите за бг леща,боб и т.н.,останах мн доволна като видях тази на Крина.Хареса ни  Peace
Искам да кажа... Браво на мене си! Mr. Green От снощи май най-накрая измислих как да си раздвижвам телесата-започнах да скачам на въже.Само дето се сетих (както винаги правя с разните физ.дейности) посред нощ и се чуваше едно монотонно блъскане по пода (от въжето).Отдолу нямаме комшии,но звукът се чуваше яко..Какво ли са си помислили все още будните  Mr. Green Във всеки случай,мноого добре кардио е това!Доволна съм,днес пак bowuu

# 392
  • До морето
  • Мнения: 7 756
Рецептата не е моя, а на Оля Ал Ахмед. 1 чаена чаша ориз бял дългозърнест се слага да преседи във вряла вода 15 мин. Половин пакетче масло се сгорещава и му се слагат две шепи фиде и се бърка докато придобие цвят на старо злато.Оризът се отцежда и се прибавя към фидето и се разбърква докато почне да "щрака". Сипва се 1 ч.л сол и 3 ч.ч студена вода. Похлюпва се и се намалява степента на котлона и не се пипа 30 минути.Нито се отхлюпва нито се бърка. Невероятно вкусна гарнитура.

Това изглежда интересно, сега ще го пробвам.

Янтра
, исках да питам за домашният чипс, видях го в готварската книга, правих го снощи, изпълних инструкциите, ама много лигав стана. Не че не го изядохме, но така ли трябва да стане?

# 393
  • София
  • Мнения: 23 741
Аз леща не ям, но боб много обичам. И честно, чудя се на онези, които го варят. Продават страхотен готов в буркани. Не бих си и помислила да седна да варя боб и да се чудя какъв ще излезе накрая. За 10 минути е готов. Като нарежа и пушен бекон - ммммм...  Crazy

# 394
  • Sofia
  • Мнения: 8 821
Аз леща не ям, но боб много обичам. И честно, чудя се на онези, които го варят. Продават страхотен готов в буркани. Не бих си и помислила да седна да варя боб и да се чудя какъв ще излезе накрая. За 10 минути е готов. Като нарежа и пушен бекон - ммммм...  Crazy
Тони,на коя фирма?
Моите обичат боб,но се наканвам да готвя изключително рядко...много шум за нищо е,в повечето случаи  Crossing Arms.Веднъж-дваж им предлагах от консерва, обаче ме разкриха  Embarassed.

Да си похваля чудната гозба, която спретнах за вечеря- прясно зеле с пилешко и свинско месо, в гювеч...мммммного вкусно.

Гарнитурата с ориз и фиде...ми звучи особено  newsm78 и доста въглехидратно  Thinking.
Моето предложение е спаначено пюре към пържолките  Peace.

# 395
  • някъде ... тук ...
  • Мнения: 8 707
Имам домашен боб и го варя. Отделно, че предпочитам да сменям вода и прочие салтанати по готвенето му Crazy
Иначе имам за всеки случай няколко консерви боб, зелен боб и грах в кутии. В буркани досега не съм засичала читави.
Лещата май е на Крина и у нас, а може и на Аррива да е, трябва да погледна. Не съм имала проблеми досега Thinking Лещата се вари бързо и лесно.

За кокошия трън - същото лекарство като на Жаки, но от Гърция и с друго име - Verruca Hermal. Преди време доста ги обсъждахме в темата. На дребния изчезнаха трънчетата на стъпалото за около месец мазане.

# 396
  • До морето
  • Мнения: 7 756
Какъв е този боб в буркани? Взимала съм само в консерва, бутнах го във фурната да се запече като гарнитура, но не се одобри. Иначе аз боб готвя, като кисна една нощ и после сменям поне 3 води. Много време ми отнема и затова се настройвам поне седмица психически като ще готвя го правя  Laughing

GeNa, спаначеното пюре няма никакъв шанс у нас  Laughing

# 397
  • Бургас
  • Мнения: 8 559
На Арива съм виждала сварен боб. И салатен и такъв за манджа

# 398
  • София
  • Мнения: 23 741
Бобът в буркани, за който гарантирам, че няма грешка, е EL TARRO.
http://www.ebag.bg/bob-el-tarro-edar-kategoriia-ekstra-540-gr.html
В София го има във Фантастико. Може и на други места, но не съм се оглеждала.

# 399
  • Мнения: 15 231
На Мими и се схвана челюстта нещо, не като да не може да отваря, но я боли едната половина на лицето и глава я боли. Каква ли е тази работа? Вирус с усложнение, ама не болна. Невралгия, възпаление на лицев нерв? На лекар чак утре в десет, дотогава Нурофен ли да дам? Яко спекох, тя за разлика от Жаки не боледува, никога! И сега по закона на всемирната гадост ден преди тръгване, дано не е серизно нещо, то имаме застраховка на билетите, така че може да сменим датата, ако е нужно.
Този сезон се разбихме от болести, Жаки, аз, мъжът ми, само Мими се държеше. От снощи каза за главата, а сега и челюстта. Тя скърца със зъби, като спи, може и от това да е, не винаги го прави, но съм я чувала. Някакви шини ли да вземем, ще си съсипе зъбите.

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 18:37 от JACKLIN*

# 400
  • Мнения: 6 395
Боб, леща, нахут, грах  и други подобни чудесийки- винаги имам в буркани и консерви или бланширани , дълбокозамразени във фризера. Обичам ги на салата основно на салати или леко стоплени със зехтин, сега заради детето, купуваме в двойни дози, че винаги трябва да има бързо, лесно, вкусно  Rolling Eyes
Напоследък открих свареното цвекло.....няма такова улеснение....детето мн го обича с телешко и става бързо, само да имам сварено телешко де.....
Списъка ми стандартен за пазар е точно от 10 реда и го знам наизуст......ама всеки път си правя де  hahaha hahaha hahaha
-Пресни и замразени зеленчуци и плодове, консерви/това вкл. и мариновани кис. краставички и домати,каперси и бейби царевички- мн ги обичам/
-Кисело мляко
-Месо , яйца и риба
-Мед, чай и тахани, масла, оцет, лимони
-Памперси. хартия/разбирайте тоалетна и за кухнята,мокри кърпи/
-Препарати
-Сладолед , ядки, мюсли, черен шоколад и вино  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

.....толкоз  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 18:43 от Звезден^Прах

# 401
  • Мнения: 15 140
Жаки, мен така ме е боляло от мъдрец. Да опипа венеца дали не е подут. На моя приятелка и на нея така - ама не избил, а на криво. Само на снимка се видя. Дано не е това де и да не е нищо сериозно  Hug

# 402
  • Пловдив
  • Мнения: 26 980
Янтра[/b], исках да питам за домашният чипс, видях го в готварската книга, правих го снощи, изпълних инструкциите, ама много лигав стана. Не че не го изядохме, но така ли трябва да стане?
Не, увеличи времето.

# 403
  • Мнения: 11 780
Жаки, при зъбобол ме спасява само МИГ-400. За тийнейджърче не знам доколко е препоръчително... проверете в листовката.

# 404
  • До морето
  • Мнения: 7 756
Янтра[/b], исках да питам за домашният чипс, видях го в готварската книга, правих го снощи, изпълних инструкциите, ама много лигав стана. Не че не го изядохме, но така ли трябва да стане?
Не, увеличи времето.

Ми аз ги пуснах два пъти по 3 минути и половина на 900 W. Само тези в края станаха една идея по- хрупкави  newsm78 Мъж ми даже ми се смя и вика "Е, ти какво очакваш, да стане като купешкия ли?", викам "Ми да, така пишеше!"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт