Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 398
  • 594
  •   1
Отговори
# 375
Според мен това е добър резултат. На мен конкор ми намалява много пулса.

Африканчо, как си?

Днес излязоха моите резултати от хормоните:

ТСХ - 2,25 при норма до към 4
FT3 - 4,75 при норма до към 7
Естрадиол - 201 при норма до 166 /височък е/

Чакам коментар от Африканчо.

# 376
  • София - Варна
Здрасти, Гала.
Мадам, ама много са ти хубави резултатите от холтера! Защо пиеш бетаблокери?
Гала, какво да ти кажа, нисък е. И моят е толкова таман.
Имаше едни талбици, показващи и трите хормона на здрав човек колко трябва да са, за да са оптимални, да е човек с оптимална функция на ЩЖ. Специално за ФТ3 при горна граница 6.50, оптималното ниво беше минимум 5.80. От 5.80 нагоре. Горните граници са различни във всяка лаборатория, както и долните такива. Аз съм приела за долна и горна граница следните: 3.95-7.10. гледам обаче, че има хора и с ФТ3 над 7. Моят е  бил над 7, като ми е била ОК ЩЖ.

Аз съм МЕГА зле.
Скрит текст:
Увеиличх Л-тироксина (Т4) и и пия малка доза Т3., и се влошавам, вече имам някакви неистови симптоми на хипофункция, начело със свирепи и засилващи се прескачания.
Но имам още един спасителен вариант, който ми остава да приложа, няма да ви занимавам тука. По-скоро ще пиша, като има резултати, но може и да не е скоро, защото Т3 се дозира и "таймира" много трудно.
Иначе вариантът накратко е:
1. спиране на всякакъв Т4, защото, най-грубо и набързо обяснено, той пречи на Т3 да стига до клетките и засилва симптомите на хипофункция, защото се трупа като обратен Т3 (reverse T3 - rT3), който е неактивен хормон и пречи на ФТ3 да стига до клетките и дори да се покачва в кръвта. Обикновено в изследванията на хора, които имат тоя проблем се вижда висок, но в граници ФТ4 (заради приема на Т4) и нисък ФТ3. Предполагам, че сгреших много като увеиличих Л-тироксина (Т4). Отчитам го като груба грешка. Оттогава осезателно и масивно се влоших...
2. пиене на Т3 по схема, която трябва да се състави и нагоди според индивидуалните нужди на всеки човек.
Преди това преглед и на надбъбречните, в частност кортизола (има огромно отношение към ФТ3), както и пускане на кръв за изследване на обратния Т3. Ако е висок, трябва да се изчисти от организма. Чисти се чрез спиране на Т4 и каране само на Т3.

# 377
Африканчо, много ми е тъжно да чуя това.
Как ще го изследваш тоя обратен ФТ3?

# 378
  • София - Варна
Ами дава се кръв. Прави се в Бодимед и Кандиларов. Там ще изследвам и кортизол от слюнка.
Да, Гала, супер много се влоших, уморена съм, едвам ходя, костите и мускулите ме сцепват. Прескачанията са ясни.
Явно борбата ще е дълга. На моменти много се отчайвам, имам чувството, че никога няма да се оправя, дори и с Т3. А то няма вече накъде, няма с какво друго, това е последният вариант просто...

# 379
Не е последния вариант Африканчо. Изчакай ЕФИ, има и лечение с лекарства за сърцето. Маса народ лекува симптома без де е ясна причината и си живеят живота. Няма да се отчайваш.

# 380
  • София - Варна
Не, Гала, аз лекарства за сърце няма да пия. Моето си е хипофунцкия. По тая логика ще трябва да пия и противовъзпалителни за болките в мускулите и костите и какви ли още не лекарства за всеки симптом на хипофункцията, който стане нетърпим... Абсурд. Няма да лекувам следствието, докато причината, която в моя случай е толкова сериозна, да си седи така и да се задълбочава с времето.

# 381
Мадам, и според мен ти е супер холтера.
Защо ти е този ББ? Rolling Eyes
Аз имах над 800 миналата година, надкамерни, обаче не пия нищо.
Африканчо, мъчно ми е за теб, гуш! Hug

# 382
  • гр. Варна
  Не знам присъствали ли сте на разчитането на холтер...Моят лекар ме покани да седна до него и в продължение на час и 20 мин. ми обяснява подробно какво виждаме на екрана. Когато се отвори записът, например броят на отчетените екстрасистоли е 300. Апаратът е разчел толкова, отбелязал е с различни цветове коя екстрасистола каква е и по време на разчитането лекаря, преминавайки през записа, се спира на тези, които са маркирани и преценява действително дали са вярно отчетени от холтера. Повечето не са. Отбелязват се от него като неверни и така, докато разчита цялостно кардиограмата, накрая остава една реална бройка и вид на прескачанията. При мен останаха 97, надкамерни. Обаче аз ги усещам и то много, т.е пречат ми, особено след приема на Беталок. Така че си минах на добре познатия Конкор 2. 2,5 мг. Пия защото от време на време кръвното ми малко се вдига до 130/90.
   Чудя се, дали всеки един кардиолог разчита по този начин холтера или директно се описват в заключението засечените от апарата. Защото съм сигурна, че има и такива.

# 383
Ами предполагам, че са обучени как да разчитат.
Аз съм сигурна, че моите са били толкова, защото имах екстремни емоции същия ден,
А когато съм нямала, на предишни холтери, не е имало отчетени.
Но, ти си знаеш. Щом ти пречат, пий си ББ.
Аз също ги усещам, но не ми пречат.

# 384
  • гр. Варна
Аз също мога без хапчета, но и кръвното при мен е фактор, така че всичко е индивидуално.

# 385
  • София - Варна
Благодаря ви, Дева, Гала!
Мадам, аз не го знаех това. Но за мен вече е без значение, причината за моята аритмия е ендокринна..

# 386
Африканчо, в началото като бях с хиперфунция на щитовидната, освен лекарства за нея ми изписаха и бетаблокер да се овладее кардиологичната симптоматика, по-късно го спряхме.

# 387
  • София - Варна
Да, може да се пие временно.
Само че аз съм с по-скоро бавен пулс и не мога да пия бетаблокер. Това ми го казват кардиолозите.
Гала, аз пиша в един UK форум в момента, и попаднах на пост на една жена, която беше споделила, че получава мини-инсулти заради неовладяна хипофункция. Имало връзка. Не знам доколко е вярно, де.

# 388
Твърде възможно е да има връзка, всичко е възможно. Ама аз тия инсулти си ги получавам и при хипер и при хипо функция и когато хормоните са в норма. И аз обмислям един консулт с твоята ендокриноложка, още повече че сега ми излезе повишен естрадиол, може и то да има връзка знам ли вече. Аз не мога и не мога да оправя равновесието.

# 389
  • София - Варна
Какъв повишен естрадиол? На кой ден от цикъла? Сам по себе си завишен естрадиол май мн рядко се среща, по-скоро се стига до естрогенова доминантност заради прогестеронов дефицит и разваляне на баланса между естроген и прогестерон.
Завишен естрадиол се получава от задържан фоликул май. Може би е нещо инцидентно.

Общи условия

Активация на акаунт