Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 395
  • 594
  •   1
Отговори
# 390
на 4-я ден от цикъла. Сега ще изследвам и прогестерена да го видим и него. Четох някъде, че при мигренозно главоболие особено преди цикъл трябва да се изследва естрадиола, пуснах го висок е. Аз от години съм така с ужасно главаболие.

# 391
  • София - Варна
Това говори за задържана фоликул, Гала.
Полови хормони се пускат максимум до 3-тия ден от МЦ. Останалите хормони как са? Пускала ли си ги? Те се тълкуват заедно с естрадиола.
Прогестерон кога ще изследваш? Той се изследва 7 дни след овулация. Ти ако имаш задържан фоликул, прогестеронът тоя цикъл ще ти е нисък. Безпредметно е да го изследваш тоя месец.

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 23:00 от afrikancho

# 392
Ами аз питах гинеколожката и в 2 лаборатории и ми казаха от 3-ти до 5 - ти ден да изслевам естрадиола. Щитовидните са в норма, пролактина и той, друго не съм изследвала.

# 393
  • София - Варна
Гала, така казват всички лекари, както с всичко останало не обясняват. Полови хормони се пускат най-много до 3-ти ден от цикъла. 4-ти е вече късно, а пък за 5-ти... да не говорим. След 3-ти ден не са толкова точни, съотношението между ФСХ и ЛХ, което е много важно да е определена цифра, след 3-ти ден вече се разваля и може да даде грешен резултат, а пък на човек да му бяма нищо. Пускат се на 2-ри или 3-ти ден. Тогава е най-добре. Но това, разбира се, никой не ти го казва...
Естрадиол не се пуска никога сам, защото не може да се тълкува добре. Не се учудвам, че лекарката не го е казала това... Това никой не го обяснява...
По принцип завишеният естрадиол на 3-ти ден от цикъла говори за задържан фоликул, но най-добре се тълкува заендо с FSH и LH. Изобщо не значи, че винаги ти е завишен естрадиолът, не си мисли така. Завишен естрадиол сам по себе си, БЕЗ да има задържан фоликул, когато всичко с цикъла е точно, има овулация, прогестеронът е наред, се случва много рядко, главно само преди овулация и то за кратко време. Сам по себе се завишен естрадиол през цялото време на МЦ (когато всичко с този МЦ е наред) няма.

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 10:59 от afrikancho

# 394
  • София - Варна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=926031.new#new
Ето, Гала, тази тема може да ти е много полезна, особено за полови хормони. Изобщо не се притеснявай и не си мисли, че естрадиолът ти е завишен. Виж, ако си в предменопауза и често нямаш овулация, тогава да, тогава стават задържани фоликули, оттам се получава дисбаланс в прогестерона-естрогена, и естреогенът е по-висок, докато има задържан фоликул, тогава естрадиолът може да излезе завишен и почти постоянно заради честата липса на овулация. Тогава не се и синтезира прогестерон. Това ти го обяснявам много грубо. Най-добре попитай в тази тема Денис. Тя ще ти обясни на кой ден се пуска всичко, а и ще те пита и за ФСХ и ЛХ сигурно. Ще ти каже и дали има смисъл да изследваш този цикъл прогестерона. Според мен ще е нисък и няма смисъл, няма да е реален резултат. Ама все пак питай и в тази тема.

# 395
Багодаря ти африканчо, аз не съм се запритеснила много много, то на фона на останалите неща това не го мисля въобще, но пък знаеш ли може по някакъв начин да е свързан със състоянието ми. Иначе аз почнах да пия едно ново лекарство, от което на имам страшни екстрасистули.

# 396
Здравейте!Чета ви от известно време и не намирам отговор на чуденката си,та за това реших да пиша.Съмнявам се че имам екстрасистоли...но не съм сигурна.. Можете ли подробно да ми обясните какво чувствате когато имате екстрасистола?От доста време насам от време на време ми се случва нещо много странно и ПЛАШЕЩО и не мога да си обясня какво е.Чувството е като завъртане или преобръщане ,просто не мога да го определя.Не го чувствам в сърцето,а сякаш горе в корема,към гръдния кош отива може би,и това не мога да определя точно.Чувстото е ужасно,появява се неочаквано и трае около 3-4 секунди.Понякога със дни не ми случва,а друг път по 2-3 пъти на ден.Нямам идея какво е.Според вас екстрасистоли ли е? След седмица съм на Кардиолог.По принцип имам пролапс на митралната клапа.Ще чакам вашите мнения по въпроса ми Simple Smile Благодаря!

# 397
Чувството е, че все едно сърцето ти спира за миг поле 2 3 по-бързи удара. Какво е това 2 3 на ден, ние тук имаме по стотици или хиляди. До някаква бройка си е съвсем нормално, всеки човек ги има.

# 398
Точно така.
Екстрасистолите са прескок (пауза - сърцето спира), после няколко бързи удара, да навакса ритъма.
Според моята кардиоложка до 400 и нещо е ОК за денонощие.

# 399
  • София
DeVa, обратното е, първо има допълнителен удар и после следва компенсаторна пауза  Peace, сигурна съм, че си наясно какво са, но да подпомогна с  обясненията. То оттам е и името - екстрасистоли, т.е. допълнителни свивания.
 Аз лично усещам този допълнителен удар обикновено като ритник в гърлото, а компенсаторната пауза не я усещам. Някои хора пък усещат точно нея като замиране на сърцето. Напоследък ги усещам даже и не толкова в гърлото, а като притреперване или пробръщане в гръдния кош. Но ужасното чувство, че сърцето ти никога повече няма няма да бие нормално, май всички го имаме на моменти  Sad

# 400
  • някъде в прованса
Привет, момичета! Днес бях на кардиолог, при  ЕКГ и Ехо-то доктора засече камерни, назкамерни и суправентрикуларни екстрасистоли. Смени пропранолола и линиприла със Сотахексал, Зофен и Индипам. Препоръча добавка Тромкардин. В момента съм с 48 часов Холтер - телеметричен мониторинг до сряда наобяд. Тогава ще гледа още нещо си и вероятно Вело-тест. За втори път от близо 30 години ми засичат екстраситулите на ЕКГ. Не би трябвало прескоците да са от сърцето, но когато са в комбина с хипофунция на ЩЗ си е  за притеснение - ми каза доктора.
  А иначе моите прескоци мааалко се кротнаха, по около 100-200 на ден.  
Лека вечер и бъдете спокойни!
Р.С. - моите усещания са точно както ги описва Светла81

# 401
Ами явно са различни усещанията.
Аз първо усещам прескока, после притупванията.
Днес и на мен ми сложиха холтер, да видим какво ще покаже утре. Wink

# 402
  • София - Варна
Гала, да, може да се е случил просто такъв цикъл, със задържан фоликул. Не го мисли на тоя етап.
И аз усещам екстрасистолите като Светла. Убедена съм, че причината за нейните и моите е една и съща: хипофункцията от Хашимотото. Точно след подобен рестарт на Л-тироксин се бях оправила и аз. Сега разбирам, че за това си имало много логично обяснение дори и доста хора го правят, за да излязат от хипофункция между другото, а ние със Светла сме го направили неволно, поне аз го направих неволно оня път. Естествено, това е нещо, което никой лекар няма да ти каже, както за всичко останало.

Оплаквам се, че явно дозата Т3 ми е много ниска или гръцкият препарат е много слаб (от това се оплакват доста хора), и си имам вече целодневни екстрасистоли и разни други хипо симптоми. Или просто организмът ми трябва по-дълго време да се чисти от Т4. Миналия път се изчисти за седмица, чрез рестарта. Сега обаче ударих на камък. Тия дни ще пускам пак разни изследвания. Станах подвижна аптека...

# 403
И тук да пиша.
Свалиха ми холтера и ми излезнаха 952 екстрасистоли, надкамерни и единични.
Миналата година бяха 830.
Изписаха ми Ритмонорм за 2 месеца.
Даже Кордарон, но аз категорично отказах. Naughty
Ще пия, въпреки, че 2 години се опитвам да не пия, ама... Tired

# 404
  • София - Варна
Лошо, Дева... От какво смяташ, че е така?

Общи условия

Активация на акаунт