Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 476
  • 594
  •   1
Отговори
# 255
   На мен в такива моменти ми помага валидол  за понижаване на пулса и мента, глог и валериана - пия 4 наведнъж. Купила съм  глог да си правя чай -  бил народно лекарство за екстрасистоли. Но не съм го варила досега. Запасих се и с лексотан, но и него не съм вземала. Ако ме превземе фобията, да си имам подръка. Помагал ми е много за задуха . Но  към лексотан прибягвам в много краен случай. Иначе съм ходила в спешното и за тях съм тривиален случай. Изписват бетаблокер и по живо, по здраво.  

# 256
Ananas, мента,глог и валериан е моят избор също, днес обаче го забравих в къщи.Не влияе на прескачанията,но ми тушира малко пулса.От стрес покрай аритмията днес не съм яла нищо,толкова ми беше зле Sad
В спешното мислех не за друго,а да ми направят кардиограма да се види какво е това чудо,защото беше много зле.По едно време мислех,че може да са по-сериозни прескачанията или да има нещо друго

# 257
То не е опасно, но важното е как се чувстваш. Може комбинацията да ти идва силна. Ще трябва да проследиш кръвното. И аз съм зле тия дни, пак ударих едно инсултче. Започна с главоболие и губене на равновесие и замаяност. Стискайте ми палци.

Сега видях, гала...
Много съжалявам, че имаш такива проблеми...
Дано да е лек и да нямаш последствия! Hug Hug Hug

В Сити клиник ходих,на уж добър кардиолог в частен кабинет-също,холтери,вело...Само в Трета градска не съм ходила,но нали идеята беше да не се фиксирам много.

Консултирай се с лекар от отделение за ритъмно-проводни нарушения.
Такива има в Токуда и 3-та градска.
На Сити клиник аз им нямам доверие.

# 258
Смятах,че в Сити клиник все пак има добри специалисти.Ходих при лекар,който е в отделение по ритъмни нарушения-д-р Предовски.За лекарите нали знаете-мнения различни.Например моя приятелка води майка си само при д-р Велковски от Трета градска,а скоро разбрах,че той е детски кардиолог,въпреки че преглежда и възрастни.Тя казва,че само той е помогнал на майка й и продължава да ходи там.
Съгласна съм с ananas,че човек ако може ,трябва да не се подава на паниката и да ходи все по лекари.Аз това се опитвам,но нямам особен успех,щото не се чувствам добре и не мога да игнорирам това!

# 259
Благодаря за отдговорите. Първо гала дано да си по добре и да не ти се случва вече. Не мисля че е от лекарстватa, пия ги от десет години и не съм имала проблеми до сега (прозвучa като рекламатa със содатa ) Shocked.Днес съм по добре, пропуснaх валтензинa. Много здраве на всички.  Hug

# 260
Добре, не може да се каже, че съм. Аз от близо 2 години инсулт не бях правила и мислех, че съм си намерила лекарствата, обаче.....

# 261
  • София - Варна
Гала, как така толкова чести инсулти?!?!
Как се разбра, с ЯМР ли?
Баща ми от 2 години беше с постоянни кризи, така да се каже, от световъртеж и замаяност, и казваха, че било от кръвното. Чудя се дали и той не е правил инсулти. Но той не си пиеше лекарствата за кръвно...

Ами Дева, аз тия анализи ги правя и за лекарката, направо ще отида там с няколко страници анализ. Joy Дано ми обърнат внимание тоя път, че гинекологът ми преди 2 години ми каза, че се потя от нерви и да съм тичала в парка... Не знаел от какво може да е... А пък прескачанията ми били от страх... Интересно какъв е тоя страх, ей така от нищото...
На мен не ми става лошо от екстрасистолите все още. Нямам задух и замаяност, обаче ми пречат да заспя понякога обратно, защото нали започват след всяко отваряне на очи, независимо в колко часа съм ги отворила. Влудяващо е.

Распутин, Ананас,
вие не можете да си представите колко жени в предменопауза из нета имат същите симптоми като вас (и като мен де) само заради естроген-прогестерон дисбаланс. Дори имат не само пресакчания, ами и ускорен пулс, и ПА.

Скрит текст:
Last month I talked considerably about anxiety during perimenopause, a common and worrisome symptom for many women. This month, I thought I would extend the conversation to include heart palpitations and panic attacks, two other symptoms of perimenopause, which, along with the anxiety, are remarkably common as well.  

The actual source of anxiety, panic attacks, and heart palpitations during perimenopause, for reasons I still cannot comprehend, continues to remain a mystery to far too many physicians. Some even suggest that if a woman is experiencing these symptoms in perimenopause, it is more likely she simply had an emotional proclivity to them prior to perimenopause.

To which I say: preposterous.  

There are actually a variety of reasons why women in perimenopause might be experiencing anxiety, panic attacks, and heart palpitations. Adrenal imbalance, thyroid issues, and an imbalance of serotonin levels can all contribute. However, as we learned last month from Dr. Jennifer Landa with the physician’s group, Body LogicMD, it can also be as simple as low progesterone levels, which subsequently create high estrogen levels, also called estrogen dominance.  

According to Dr. Landa, progesterone, which tends to drop quite precipitously during perimenopause, is a woman’s calming hormone, and without adequate levels, women can feel “overwhelmed and easily stressed. In many women, this leads to anxiety issues, including tension headaches, palpitations, and digestive issues, and in some cases, even full blown panic disorder.

Granted, not all symptoms of perimenopause are directly related to low progesterone levels. However, many women find that by simply addressing low progesterone during perimenopause, they are able to sleep better, feel less agitated and anxious, and subsequently, are better able to address other issues such as adrenal imbalance and problems with their thyroid function, which may be contributing to or exacerbating the symptoms.

Personally, I am of the opinion that these three symptoms–anxiety, panic attacks, and heart palpitations–tend to be the most bothersome for women, and are also at the root of why so many women feel like they are going crazy during perimenopause.

And let’s face it, when you’re experiencing anxiety, heart palpitations, and hyper-ventilating from full blown panic attacks, it’s easy to feel you might be going just a wee bit crazy. On top of it all, the emotional duress resulting from the symptoms tends to make them feel worse, which in turn creates more emotional duress, and the cycle just spirals out of control.    

I’ve been there.

If you are experiencing anxiety, panic attacks, and heart palpitations and feel you might also be going through perimenopause, it is important that you seek the help of a competent physician. If your physician is not responsive to your needs, don’t be afraid to find another one.

Bioidentical progesterone can be a helpful first step. However, it’s also important to address any other health issues which might be compounding the symptoms as well.  

And above all else, ladies, remember: you’re not going crazy.

Мен вчера ме осени мисълта, че може моите прескачания да не идват пък от щитовидната, ами да са продукт на непониран естроген в комбинация с някой друг разбъркан хормон, я измежду половите (ама там май няма да е), я измежду надбъбречните (по-скоро там ще е). Защото всичко започна, когато имах къси ЛФ, тоест нисък прогестерон, тоест висок естроген, тоест все едно половите ми хормони са били като на жена в предменопауза.
И реално прескачанията ми се засилват правопропорционално на всяка следваща навъртяна бройка овулация и менструация, ама по-скоро овулация.
Досега разграничавах ясно, бях го писала и тук, изследванията си на щитовидната жлеза от бременностите и тези, които са правени извън бременност. Изобщо не сравнявах което и да било изследване от двата периода едно с друго.
И гледах, че извън бременност на ФТ3 над 6 съм се чувствала най-добре, без прескачания.
Да, обаче по същото това време аз съм била и след лапароскопия и не съм имала още цикъл и овулация...
В същото време по време на бременност аз не съм имала прескачания и на ФТ3 3.40, което е МНОООГО НИСКО, особено пък за мен, която в неребемнно състояние няма прескачания само на ФТ3 над 6.
Обаче нали разграничавам ясно бременност от небременност. Не знам как се действа, разграничават ли се, или не?!?!?
И в главата ми изникна въпросът дали пък всички тия ритъмни нарушения не са плод на други хормони, като за начало един естроген-прогестеронов дисбаланс, а не на щитовидни хормони?!?!?
Или пък наистина тоя дисбаланс ми разбъзиква жлезата, както писах преди, покачвайки тироксин-свръзващия глобулин?!?!?
Стана малко като въпроса с кокошката и яйцето...

Попуплаших се, че цял месец пия висока доза Л-тироксин, без голям ефект.
В началото имаше, обаче откакто ми дойде цикълът (и пак тук опирам до цикъл и овулация...), прескачанията ми пак стигат до 4000-5000 сигугно на ден...  Та уплаших се да не би да съм свалила много ТСХ, да съм качил ФТ4 и ФТ3, да съм отишла в другата крайност...
Утре ще пускам изследвания, че стават 40 дни от приема на Л-тироксин, обаче в лабораторията не изследват този тироксин-свързващ глобулин, който се повишавал от висок или пък от неопониран естроген.
В неделя съм на ендокринолог.
Там ще ми каже предполагам какво да изследвам. Със сигурност ще трябва надбъбречните (аз там си имам проблем, съдейки по дерматита си), дано не излязат още проблеми само. ЛЛ ми говореше, че трябвало и хипофиза, и пролактин, и всичко да изследвам. Ще ви кажа какво ми е казала за надбъбречните, защото през предменопауза там май понякога възникват проблеми.
Взех си прогестеронов гел 1% на своя глава, като и Дуфастон. Тия ги взех още преди 2 седмици  в някакво отчаяние, в което бях изпаднала заради екстрасистолите. И сега като си дадох сметка, че имам дефицит на прогестерон (заради късите ЛФ), поне това го знам със сигурност, почнах да се мажа с тоя гел, поне до прегледа, защото просто не издържам да продължавам да навъртам такава бройка екстрасистоли. Засега доста намаляха, дори днес откакто съм станала, са само 3. НО! Аз съм преди цикъл, когато естрогенът е най-нисък, и предния месец така преди цикъл, като се замисля, бяха по-малко на брой, а после като настана време за овулация, когато естрогенът е в пика си, се върна старият ад. Дори се върна в момента, в който ми дойде цикълът, а преди да ми дойде бяха поутихнали. Така че не мога да кажа, че това е от прогестероновия гел, а и съм мазала много малко, надали може да има разлика...

# 262
  • някъде в прованса
Здравейте отново, момичета! Чета ви и се успокоявам лекичко, че има и много други като мен. За тези гадни прескачания съм пила какво ли не- Фитокардин, Магнерич, Мента,глог и валериана - хапчета и сироп, валидол под езика, цвят и плод от глог на запарка, но помощ почти няма. Всичките тези съм ги пила с месеци, а ментата и др. вече с години. Успокояван малко нервите, но на прескачанията не влияят. До преди една година се траеха по няколко прескока в месеца, но откакто са ежедневни е ад. Появяват се ей така - изведнъж  и в покой, и при физическа дейност, и най-вече вечер преди заспиване, и пак така изчезват - като нещо отрязано с ножица. До след 2 - 3 часа отново. Не ми пречат на работата, но са страшно неприятни когато са в гърдите. Когато ги усещам като пеперудки в гърлото не им обръщам внимание, ама когато ме ритат в гърдите ми идва да се  #2gunfire. Четейки анализите и разсъжденията на Африканчосе сетих да разгледам и моите изследвания на щитовидните хормони. Не бях обръщала внимание, че никога не са ми правили ФТ3, а само ФТ4 и ТСХ. ФТ4 се е движело между 11,1 и 13,5  при референтни 12-22. За ТСХ да не говорим - не е падал под 5,1. Не съм разсъждавала върху тия неща, затова ходим уж на специалисти. И другото интересно, че никой лекар до сега не ми е посочвал за причина менопаузата, в която съм от 4-5 години / на 54г съм/.  На 5 декември трябва да съм на частно отново при друг кардиолог. И ако и той не ми помогне - не знам, как ще се живее и търпи....
     Спокоен ден ви желая!

# 263
  • София - Варна
Боя, ти на терапия ли си за ЩЗ?
Намерих информация, че естрогенът удължавал QT интервала, а удължен QT интервал бил маркер за повишен риск от тахиаритмии. Не знам дали се превежда така, и нищо не разбирам от интервали и подобни, тук някой друг да каже. Прогестеронът пък скъсявал QT интервала.

# 264
  • някъде в прованса
Да, на терапия съм вече 2 години, отначало при ТСХ 19,8 ми изписаха л-тироксин 50, след няколко месеца 50 -50-25, след това отново на 50 когато ТСХ падна на 5,1, сега при ТСХ 9,6 съм на 75 Rolling Eyes. Не знам как ги определят дозите, доверила със се изцяло на лекарката, имам малки възли, които не би трябвало да създават проблем като екстрасистулите. А навлязох в менопаузата от раз, без никакви вълни, притеснения, нервност и др подобни. Въобще не усетих как преминах  Laughing Но явно сега  и други хормони са разбутани.

# 265
Цитат
Добре, не може да се каже, че съм. Аз от близо 2 години инсулт не бях правила и мислех, че съм си намерила лекарствата, обаче.....
Гала, какво искаш да кажеш с това, че 2 г не си правила инсулт..... Това ми е много страшно  #Crazy  Стискам палци да се оправиш...

# 266
Гала имаше преди време друг инсулт Sad
Между другото доста хора получават микро инсулти без да разберат.
На майка ми скоро ѝ правиха скенер на глава и се видяха следи от прекарани исхемични инсулти. Sad

# 267
  Aз не съм чела толкова задълбочено като Африканчо, не съм се и изследвала много. Но четох, че по време на менопауза , организмът на жената се пренастройва към новите хормонални нива , които могат да доведат до проблеми като сърцебиене, екстрасистоли, също и стомашни неразположения, които също си имам. Преди това даже преобладаваха. От тази година са ми екстрасистолите , стомашните не ми се проявяват толкова. Обърнахме темата на менопаузна, но сме 2-3 от темата в този период, с аритмични оплаквания.
  Африканчо , при теб доколкото разбрах, също са се появили в някакъв период на хормонални промени - бременност, раждане. Аз вече писах, че след ражданията имах сърдечни оплаквания. Мисля, че тогава ме е изтормозила щитовидната , вследствие на хормоналното разбъркване. Но тогава  ТSH не се изследвше. Измерват го от 90-те години. Всъщност аз покрай щитовидната съм отключвала  такива състояния ,докато се оперирам. А както писах, хормоните ми са все отлични. И според лекарите не са ми виновни.
  На този етап за себе си съм приела , че те ми предизвикват аритмията. Ако човек не е имал високо кръвно, исхемия  ,ги сочат за причина. Дали е по-безобидна - така поне казва медицината. Дали ще отминат с периода - за себе си се надявам. Ако не преминат , минавам на бетаблокери . Засега се опитвам да ги туширам с по-щадящи организма ми начини и да си опазвам душевното равновесие , което в момент на криза не е лесно.

# 268
И аз съм получавала много силно сърцебиене,и сега като ви чета май наистина може да има връзка с хормоните.Бях ходила на преглед,лекаря беше казал че не може да открие нищо,после видях че е написал Re entry синусова тахикардия.Ей така от нищото почва при мен. Имам и екстасистули,понякога след залп от екстрасистури получавам сърцебиене.Стигало е до 185 удара.От там развих ПР.Ходя постоянно с лекарствата,дори до близкия магазин я нося с мен. ПРи нужда вземам Верапамил.

# 269
И аз съм получавала много силно сърцебиене,и сега като ви чета май наистина може да има връзка с хормоните.Бях ходила на преглед,лекаря беше казал че не може да открие нищо,после видях че е написал Re entry синусова тахикардия.Ей така от нищото почва при мен. Имам и екстасистули,понякога след залп от екстрасистури получавам сърцебиене.Стигало е до 185 удара.От там развих ПР.Ходя постоянно с лекарствата,дори до близкия магазин я нося с мен. ПРи нужда вземам Верапамил.

Ти си с моята диагноза.
Аблация е решението.
Аз стигах до 240 удара! Shocked

Общи условия

Активация на акаунт