Защо се разведохте?

• 49 870
  • 336
  •   1
Отговори
# 240
Сетих се за една страхотна бг песен:
 "Да си вземем сбогом с онази любов,
   без която никак не можем
   не е лесно
   у дома да се връщаш
   да се връщаш бездомен.....
"

# 241
Като по опитни може ли да ми обясните следния феномен, че вече при две двойки го виждам. Не се понасят, различни са, карат се с години, при едните любовник, при другите нерви ежедневно. Разведоха се, всеки по пътя си, след една година се събраха. Едните имат още едно дете, другите даже две направиха. Сега изглежда всичко е рози. Малко необяснимо за мен, а за вас?

Не е феномен. Мои близки роднини са женени два пъти. Разведоха се на петата-шестата година и около една година по-късно пак се ожениха (само с кумовете, без фанфари). Скоро празнуваха сребърна сватба. Нормално семейство са. Имат си неразбирателства от време на време, но и много хубави моменти.

# 242
Лятото кумувах на една такава двойка, която се е развела когато детето им било на 4 месеца и се ожениха повторно на 5 годишнината на детето им. Има ли са проблем в комуникациите, не са се разбирали, правели са грешки, но с времето поради една или друга причина, а и между другото много бързо стана, сключиха брак, заминаха за чужбина само тримата и с новия си шанс за съвместно съжителство. Хората са различни, светът е пъстър, при някои се получава да си дадат втори шанс и той да проработи.

# 243
Поправимо е, ако има желание за компромиси и от двете страни. Обикновено компромисите са от едната страна и в един момент чашата на търпението прелива... Ние ходихме и на семеен терапевт, но се видя, че той няма никакво желание да опита да промени нещата (поне си призна донякъде, че причината за всичко тази, която аз дадох)
Това сякаш аз съм го писала.
Ще изляза голяма бяла птица Simple Smile Разведохме се тъй като "мама и баба" винаги са били по-важни от мен и детето. И пак се събрахме по-негово настояване  ooooh! . Сега ходим на терапия, но без особен резултат за него. За себе си обаче виждам полза, всичко почна да ми се изяснява ...

# 244
*denitsa* , и при нас основният проблем е (беше) "мама" и това, че каквото тя каже това трябва да става... а какво искам аз (или ние) няма значение...   Naughty само че за момента той няма желание да промени нещата

# 245
Най-лошото е че се "хванах" на обещания от рода на "всичко ще се оправи, обещавам ти ново начало" и т.н. Simple Smile Всичко си е по старо му, даже и по-лошо става....
Убедих се, че мъже емоционално неоткъснали се от мама/баба ( в нашия случай е баба  ooooh! ) не искат да променят нищо, на тях така им е добре. Чудя се само когато мама/баба един ден ги няма, какво ли ще се случи ....

# 246
колкото и гадно да прозвучи - мисля, че ще им дойде акъла точно, когато "мама" вече я няма... но и няма да знаят какво да правят, защото няма да има кой да им казва "кое е правилно"... хората не се променят или се променят мнооого трудно; аз лично съм се отказала да се опитвам да променям когото и да е и да вярвам, че някой се е променил  Thinking

# 247
Друго се чудя, като казахте повторни бракове...първия път имах църковен брак, което ще рече, че целта на брака е двамата да растем духовно и то именно в православието. Да, ама като се намеси йога и окултизъм, какво правим?

По принцип църковната позиция е, че трябва да се търпи и именно търпението е важното в случая, защото си е вид фитнес за душата. Да, ама аз рано се предадох.

Та сега нямам църковен развод...да видим какво ще стане и дали ще ме пуснат митарствата.

# 248
  • София
Най-лошото е че се "хванах" на обещания от рода на "всичко ще се оправи, обещавам ти ново начало" и т.н. Simple Smile Всичко си е по старо му, даже и по-лошо става....
Убедих се, че мъже емоционално неоткъснали се от мама/баба ( в нашия случай е баба  ooooh! ) не искат да променят нищо, на тях така им е добре. Чудя се само когато мама/баба един ден ги няма, какво ли ще се случи ....
Извинявай, но се питам, какво толкова прави тази баба, че да ви разведе?
Да беше някое гадже, разбирам.

# 249
достатъчно е въпросната баба или мама да ти определя всяка стъпка в живота и да ти казва кое как трябва да се прави (а ако не го направиш, започват сръдни и обиди) ...  Whistling в 99% от случаите маминото синче се оказва м/у "чука и наковалнята" (т.е. между жена си и мама), но в повечето случаи предпочита да избере страната на мама...

# 250
  • София
достатъчно е въпросната баба или мама да ти определя всяка стъпка в живота и да ти казва кое как трябва да се прави (а ако не го направиш, започват сръдни и обиди) ...  Whistling в 99% от случаите маминото синче се оказва м/у "чука и наковалнята" (т.е. между жена си и мама), но в повечето случаи предпочита да избере страната на мама...
Това на теория го знам, мен ме интересува ситуация/ ии/ на живо, която да доведе до развод двама души.

# 251
това не е ли достатъчно? За мен е (беше); не обичам някой да ми нарежда какво да правя или как да го правя... и да решава вместо мен 90% от нещата от живота ми!

# 252
Извинявай, но се питам, какво толкова прави тази баба, че да ви разведе?
Да беше някое гадже, разбирам.
Тъпо е ... animal го е обяснила абсолютно точно Simple Smile
Един пример. Баба дойде да се кара с мен, защото видиш ли след брака ни той не им обръщал достатъчно внимание ( разбирай не си ходи при тях на село всеки уикенд) и тъй като живеем в техния апартамент, който те са напуснали преди 15г. , точните и думи бяха " или влизай в правия път или излизай". А въпросният мой мъж през това време седеше с наведена глава и думичка не обелваше.... Както винаги всъщност ... И това е само един пример от многото.

# 253
O, хаха, майкоу. Изневери и прочие тъпотии търпях, ама това ако ми се случи, направо си събирам багажеца и "излизам".  Laughing Най- обичам с рогата напред да ми говорят.  Laughing

# 254
Аз също не бих го търпяла, но с малко дете на ръце, безработна и с родители живеещи на село е много, много трудно да направиш стъпка напред.... Както и да е това беше преди години, сега моето положение е друго Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт