Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9

• 53 385
  • 889
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!Незнам тук ли е мястото за въпроса,но понеже е повече свързан с кърменето...Значи така - бебка е на 3 месеца,изключително кърмена,наддава чудесно,даже в повече(родена е 3,130,сега е 6,500).От 8 дена спазвам 90дневната диета,до момента съм -1,500 някъде.Обаче съм на кантар дали да не я спра,защото от няколко дена бебето няма нормално ако,преди имаше 2-3 наакани памперса,а сега ака по веднъж и то е рядко,попива бързо,без малките бели парченца,не е кашаво както обикновено.Тази сутрин повърна малко пресечено мляко,смесено с жълтеникави парченца newsm78 може би стомашни сокове,тя по принцип си повръща често,та това не ме притрснява,но това жълтеникаво?Кърма има,намаляла е със сигурност,но има.Тя си хапва,не изглежда да гладува,обикновено яде само от едната,втора не иска и затова редувам гърдите.Пия чайове,като цяло не гладувам.Моля за съвет да продължавам ли с диетата,дали да променя нещо(например да пропускам плодовия ден),това ако признак ли е че не яде достатъчно,знам ,че за нехранителна кърма не може да се говори но все пак...

# 106
И при мен се получи така с 90-дневната диета и я спрях, има тема за тази диета и кърменето - някои жени са ги съчетали успешно.

# 107
  • над кукувичето гнездо
Като цяло казват, че бебето си взима всичко с кърмата. Ако ти не се храниш пълноценно, това всичко ще е за сметка на твоя организъм. На мен ми се струва рано започването на диета. По време на бременността бях наддала 20 кг, от които 5-6 бяха вода (бързо редуцирах тези кг с отпадане на отоците и подпухналостта). Останалото се спихна от самосебе си без да си давам много зор. От шестия месец след раждането съм на старото си тегло-1,5 кг. Единствено имах период, в който се въздържах от млечни продукти и яйца, за сметка на хляб и месо. Тотално неправилно хранене. Самото образуване на млякото дърпа от натрупаните през бременеенето килца и ги използва като ресурс. Не знам в какво се изразява тази диета, но според мен е раничко за каквато и да е диета. Дай на тялото си и на бебето си време, храни се до колкото може разнообразно, избягвай комбинирането на месо с много картофи и хляб, яж зеленчуци и плодове. И всичко ще се нареди. Peace

# 108
  • София
Аз бих спряла диетата. Първо-има време...все пак бебето е на 3 месеца, аз лично започнах да отслабвам от самосебе си някъде след 5-6 месец.
Второ...първите месеци, някъде пак до 5-6 все имах някакви колебания с кърмата, мастити,запушвания, кризи на растежа(макар, че някои ги отричат) и не бих рискувала да направя нещо, което би се отразило на количествата. След захранването и някъде след 7-8 месец съм била по-смела.
Може би нещо в менюто ти и се отразява. Евентуално в дните за месо, млечно...или въглехидрати прекаляваш с определен тип храна или дори да не прекаляваш-преобладава, и по някакъв начин и се отразява.
Защо просто не наблегнеш на повечко салати, хубаво месо, риба...Пък 90 дневната я остави за по-късните месеци. А и май попреминаха студовете, когато на човек му се хапва мазно и по-тежко.
Напълно те разбирам, че е кофти с повечето килограми...но ще се справиш и има време за всичко.

# 109
Никакви диети по време на кърмене!

# 110
Здравейте,
Бебка е на 4месеца и от известен период вече не ака така често.по 2или 3дни не ака.на кърма сме и малко вода давам.последният път не беше акала 4дни,дадох и разхлабителен сироп и на 5ден се изака.не се чувства некомфортно и не плаче.знам че кърмените бебета абсорбират кърмата и може 5-6дни да не ака.но ям сутрин мюсли с кис мляко,другите яденета са манджи или меса,пия вода и от скоро сокове от круша и банан,а бебка трети ден пак не е акала.какво да ям,само на супи ли да я карам?
Поздрави

# 111
Elvira_123 В другата тема и аз зададох подобен въпрос, там ми отговориха да давам на бебо пробиотик всеки ден (моето бебе е на 1м) давам му от 6 дни и до тук всеки ден ака, пък и коликите ни много намаляха. Като прочетох и в интернет също пишеше че е хубаво да се дава всеки ден до 4тия месец и след това когато го захранваш и добавяш нова храна също. А иначе и аз наблягам на течната храна, но и другото не е проблем пий и чай от лайка и всичко ще е  Peace 
ПС: с първото ми дете имах период от 8 дни да не е акала и моята докторка ми каза да включа зелени (мисля) ябълки, действат разхлабващо - на 2рия ден след като изядох 3-4 се изака

# 112
  • София
Може да слагаш бебето повече време по корем, прави му масажи- с ръка по коремчето дъгообразно по посока на часовника. Правиш няколко поглаждания, след това свиваш крачетата към корема.
Ако пие вода(моето отказваше) може да му даваш леко затоплена.
Ако няма дискомфорт и като се изака акото е нормално на вид, но с количество като за 4 дни-доколкото знам няма проблем.И да понамирисва също е нормално.
Ако се мъчи и акото е твърдо, странно на цвят и едва излиза едно топче...тогава вече трябва педиатърът да даде някаква препоръка.

# 113
Благодаря!ще пробвам с повече масажи,течности и по корем.не се мъчи,така че не искам от сега да му давам пробиотици или каквото и да е друго,ако не се налага.пак благодаря
Поздрави

# 114
Здравейте! Мога ли да приемам Омега3 рибено масло докато кърмя? Не ям риба и рибни продукти много често, а не искам да лишавам бебето и себе си от полезните мазнини.

# 115
Имам малко старнен въпрос и не знам дали изобщо има отговор, но ще споделя пък вие ще кажете може ли да се направи нещо.  Confused
От няколко дни малката страшно много ме хапе - има два зъба отдолу и ме хапе с тях. Нарочно при това, както яде и изведнъж се дърпа назад и ме захапва много силно и то на върха на зърното. Първите два пъти ме изненада много лошо и извиках. Сега се опитвам да не реагирам, но е много трудно. Прави го винаги на едната гърда, не на всяко кърмене, но поне по веднъж на ден. Зърното вече много ме боли, а по принцип това ми е гърдата, която пуска повечето мляко.  Rolling Eyes Tired Имате ли някакъв съвет или да трая?

# 116
В никакъв случай не трай. Трябва да я превъзпиташ Simple Smile. Прекъсваш кърменето, викаш от болка, обясняваш, даже може, като те захапе, да я притиснеш към теб, така че да и се запуши нослето с гърдата, за да те пусне. Трябва да направи ясна връзка : действие - последствие, и да знае, че не ти е приятно. Ще се научи да те пази, но не си трай.

# 117
Аз бях чела да не се реагира бурно, просто да прекъснеш кърменето, понеже може реакцията да я забавлява и да хапе за да търси реакция. Може и да я уплаши. Моето бебе също ме хапеше така и в един момент много ме беше страх да кърмя. Започнах да го наблюдавам и когато видя, че ще хапе, прекъсвам кърменето за момент. Спря да ми хапе зърната, но за сметка на това се мята да ме хапе на игра и не е много приятно. Тук вече го избутвам, понеже хапе много силно, а и разбира. Прави си го нарочно, надявам се като мине периода със зъбите да спре. Казвали са ми едва ли не да търпя, щом това го успокоява, но на какво ще го научиш, ако търпиш да ти причинява болка.

# 118
Моята го прави същото и то точно от гърдата, която пуска повече мляко. Супер много се забавлява, като ѝ се скарам, скъсва се да се смее  Confused За сега няма зъби и не ме боли много, но като си помисля, че може в някакъв момент да започне да го прави и със зъби....  Rolling Eyes

# 119
Като има и зъби е много болезнено, по от рано ако са научат - по-добре. Но все пак като проимат зъби опитват какво могат да правят с тях и хапят. За това колкото се може повече се въздържайте от реакция, просто махаш бебето от гърда и казваш "Хм, явно не си гладно." И за една минута да е, но това е начинът. И аз като изрева, особено когато изобщо не очаквам, провокирам една огромна доволна усмивка и нов опит за хапане.

Общи условия

Активация на акаунт