Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9

• 53 855
  • 889
  •   1
Отговори
# 660
Guerry, да ти кажа не ми се ще да влизам в омагьосан кръг с помпи и шишета, ако минем на шише то ще е АМ и ще се отбием...
Много препятствия преодоляхме за да се откажа сега, просто така ми иде понякога...
Ще го премеря контролно, ако наддава добре ще продължвам да кърмя, па макар и понякога да давам шише с изцедена кърма...
Дано на три навършени месеца да се нормализира ...

# 661
Баткото ми е на три Simple Smile. Така като те чета, добре ми звучат нещата. Приеми, че е нормално бебе да плаче понякога, по необясними за теб причини. Шише изобщо не ти трябва Simple Smile.

# 662
Etaniel, разбира се, че кърменето не е на всяка цена и не съм привърженик на тази пропаганда. С баткото кърмих малко и се отказах, дохранвах кърмата ми намаля и не вложих големи усилия да я подсиля. Спрях, но знаеш ли колко време после се обвинявах, че можех да се понапъна още малко, колко време в тоя живот ще кърмиш?!
Сега имам подобни на твоите терзания с малката, даже бях решила помпа, шише и край с поставянето на гърда, че като дойде това време и лошо ми става. То пък за късмет тук са едни стачки тези дни и не можах да поръчам, че нищо не работи. Кърменвто пък е една идея по-добре, та ще видя как ще продължим.
Мерси за мненията, за белия език!

# 663
  • град-държава
Благодаря момичета. Следващата седмица сме на контролен и ще искам и мен да погледнат.
И моята мома е на почти 2 месеца. Хем голяма се роди, наддава и след 3 часа висене на гърдите ми пак реве за шише... Да не казвам, че съм изцеждала и до 200мл след такова кърмене. Няма причина да не преглъща, но... Tired
Вече съм се примирила. Караме на гърда + цедене и така докато има кърма и има нужда.
Аз съм кърмена повече от 2 години и жените в нашето семейство дълго кърмят, чувствам се достатъчно зле, че не ни се получава особено с кърменето, но не бих 'и спряла кърмата, особено след като я има, независимо по кой начин ще я получава.

# 664
Здравейте момичета. На мен ми предстои раждане и ме интересува може ли профилактично да започне да се пие Лецитин веднага след раждането? И ако да, в какви дозировки е добре да започна ?

# 665
Здравейте, заради проблем със зърната давам изцедена кърма. Бебето ми е на един месец. Достатъчни ли са 100 мл на хранене / храня на около два часа / ?
Благодаря

# 666
Vivt, бебето знае най-добре. Аз знам, че трябва да остане малко в шишето, т.е. то само да спре. Ако ти пресушава всичко дай още малко. Моята е на 20 дни и от шише яде около 90 гр.

# 667
Тя на гърдата стои по много време, понякога повече от 30 мин. А като изцедя гъдата и пуска 60-70 мл днес. Преди й дадох 110 и ги изпи, а се храни по-често на около 2 часа

# 668
И мен това  ме влудява, през час е на гърда, стои по 30-40 минути и след това имам още, а и тя след час реве и търси пак.
Сега яде, взех ел. помпа и ми е интересно колко ще извадя с нея след дъъългото сукане.
Вчера тя реве за гърда, баткото и той реве, че искал от млякото на бебето. Цирк!

# 669
Аз да попитам...
Ще давам размразена кърма на бебчо, че се налага да изляза и да го оставя н свекървата
Извадиша съм я отнфризера в хладилника. Каймака се е качил нгоре, трябва ли да разбия? А също въпрос...мога ли да смеся две различно дози съответно 100 и 40 мл и да ги дам в едно шише..?
Мерси

# 670
кърмата не се "разбива",а с леки въртеливи движения се смесва до хомогенизиране.Тъй съм чела по англ. сайтове.

# 671
Да де...ама още в пликчето трябва да смеся, нали?
А мога ли да смеся две дози от различни дни и да ги дам наведнъж в едно шише?
Мерси

# 672
  • София
Мисля, че не е нужно още в пликчето. Аз вадех плика в хладилника или навън и той се размразяваше бавно и ставаше със стайна температура. Като гоизсипя в шишето се поразбива и го разклащам.
Може да смесиш от два дни,не виждам проблем.  
Аз не съм смесвала директно прясна и изстудена, изравнявах температурите първо.

# 673
Ок, ще пробвам и ще кажа как е било...
140 мл дали ще стигнат за 1 хранене (като се има пред вид, че малчо няма два месеца, но е бомбичка халва любимка и е лаком Simple Smile )...
Мерси

# 674
  • София
Да, ще стигнат.

Общи условия

Активация на акаунт