Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9

• 53 361
  • 889
  •   1
Отговори
# 870
Не си вземай кенгуру, вземи си слинг или ергономична раница.

# 871
  • град-държава
Да, ергономична раница.  Laughing

# 872
  • София
Аз имам раница, реплика на ергобейби. Това ми е любимата покупка, най-полезното нещо. Много си я обичам.Младежът стана на година и половина, някъде 11кг е, на мен ми е зор да го нося вече, но още ми е жал да я подаря на някого  Rolling EyesВсе си казвам, че ще ми се наложи да го нося. Кърмила съм го ходейки или в градския транспорт с нейна помощ, обличам си блуза с копчета и подавам гърда, отгоре слагам качулката и готово.
Сега отиваме на море и ще си я взема.
Да ви кажа-ЛЛЛ ще има среща на тема "С кърмаче на море" в парка зад СИти център в 2 следобед.
Това е темата, но може да се питат всякакви други въпроси, ако имате проблем и отидете с бебето ще могат на място да видят и да помогнат за засукването  Peace  Това е събитието https://www.facebook.com/events/199461813781787/ 
В парка е някак по-удобно да се отиде с количка и малко бебе, иначе, срещите са в затворени помещения.

# 873
Аз имам Ергобейби, супер работа ми свърши и на мен, но никога не съм кърмила в нея, няма как да се получи при над, гърдите ли са ми прекалено малки не знам, но пробвах 2-3 пъти и не стана  Thinking

# 874
Пробвай да отпуснеш презрамките и да свалиш бебето надолу. Като се насуче, го стягаш пак нагоре.

# 875
  • София
Аз не можех в началото, бебето беше по-малко.Малко като порасна, а и гърдите като спихнат след регулирането на кърмата , се получи  Laughing

# 876
  • град-държава
И днес е на фаза. Знаех си да не бързам да се радвам, но поне нямаше истерии а мрънка и циври от 2 часа и половина. Накрая заспа. Яде, мрънка, хълца, повърна, пи вода, пак яде, малко рев, мрънкане, яде, напъване, гърчене с циврене, кърма, вода и в обратен ред . ..  Tired
Сутринта видях, че гушката 'и е много червена - като изгорено/прежулено. Тя понеже е малко дебеличка и гушката 'и е на няколко ката и там нищо не виждам. Като я къпя също е с гръб към мен и измивам без да виждам, но хубаво мия.
Капнах няколко капки бебешко олио тъй като нямам крем за подсичане (никога не ми се е подсичала) и като ревна това дете... както си реве с всичка сила и заспа след малко.
Мъжът ми тича до аптеката, та я намазах със судокрем докато спеше и след 15мин се събуди и описах какво беше докато не заспа преди малко. Възможно ли е истериите да са следствие от това, че мястото е болезнено и раздразнено?
Направо ще се застрелям. Вече не знам какво става. Че колики има е ясно, но тя ги има от самото начало и не е истерясвала като в последно време-от две седмици някъде.
На Тула добри ли са раниците, харесах си една и мисля да я поръчам?

# 877
И на моето гушата му е червена, нормално е като са дебелички и на гънки. Едва ли плаче от това, мажи с крема и за ден, два ще мине. Тулата са хубави ранички, но са за по-големи бебета. Аз имам такава и на моето му е леко неудобно все още, но за приспиване вкъщи става ( изпробвано). Иначе имат вложка за новородено, така сигурно ще е по-комфортно за бебенцето.

# 878
Здравейте Simple Smile

Имам един въпрос, но не искам да пускам отделна тема, затова реших да пиша тук:
Бебе е на 9,5м. до 6м. само на кърма, а сега е на смесено хранене, но твърда храна консумира 2-3 пъти на ден между 2-3 лъжички и 100гр. максимум. така че основната храна пак е кърмата.

Налага ми се да пия разни витамини, в които обаче има валериан и общото количество за деня се получава 150мг ( в дози 100 + 50мг). Въпроса ми е дали това количество е проблемно за кърменето и също така ако пия дозата от 100мг вечер преди лягане дали ще е проблем (вечерно време се кърмим изключително често)?

Намерих мнения на Хедра, че капки съдържащи мента, глог и валериан са съвместими с кърменето, но не трябва да се превишава дневната доза, а там един прием съдържа 50мг валериан ( 2-4 пъти на ден, но не пише колко е за кърмачки ). Но също така намерих пак нейно мнение, че трябвало да се внимава, защото приема на подобни неща вечерно време увеличава риска от СВДС

# 879
  • град-държава
Раницата е 7+кг, а моето бебе последно е претеглено 6300 преди около 2седмици. Със сигурност е наддала оттогава, а и както споменах е едра и мисля ще 'и е ок. Сигурно тази ще поръчам, че ми хареса много. А в топлото спарват ли много?
Гушката ще я мажа и ще видя. При нея си изглежда като изгорено направо. Много съм зле да не я видя...

# 880
При раниците не са важни килограмите, а дължината и възрастта. Тулите са прекрасно нещо, но четох, че с бебешката приставка не стават за топло време. Общо взето няма раница, която да е кой знае колко добра за голяма жега. Има разни с мрежички (Mobi Aria, Love&carry, Kaya), но и от тях не може да се очакват чудеса. Ако искаш, във подфорум Бебета има тема за ергономичните носилки, питай там. Обаче ми е трудно да дам линк през телефона.

# 881
И моето бебешорче е едричко, към 7 килца е вече, но наистина ми се струва, че още малко му трябва за да му е съвсем комфортно. Добре са те насочили към темата за раниците, но и там ще ти кажат същото (аз питах, преди да купя Тулата). Но както казах аз вече си го слагам моето детенце, приспивам го вътре, просто ми се струва, че още разкрача му не е съвсем, както трябва да е и че лекинко се смачква в раницата. Ако имаш възможност да мериш ще е най-добре, че да ти се обясни на място.

# 882
Има раници само с подложка за новородено, която се слага под дупето. Не ми се пише тук, Vermilion`, ако искаш ми пиши на лични, ще ти кажа кои са те. Simple Smile

# 883
  • над кукувичето гнездо
Здравейте Simple Smile

Имам един въпрос, но не искам да пускам отделна тема, затова реших да пиша тук:
Бебе е на 9,5м. до 6м. само на кърма, а сега е на смесено хранене, но твърда храна консумира 2-3 пъти на ден между 2-3 лъжички и 100гр. максимум. така че основната храна пак е кърмата.

Налага ми се да пия разни витамини, в които обаче има валериан и общото количество за деня се получава 150мг ( в дози 100 + 50мг). Въпроса ми е дали това количество е проблемно за кърменето и също така ако пия дозата от 100мг вечер преди лягане дали ще е проблем (вечерно време се кърмим изключително често)?

Намерих мнения на Хедра, че капки съдържащи мента, глог и валериан са съвместими с кърменето, но не трябва да се превишава дневната доза, а там един прием съдържа 50мг валериан ( 2-4 пъти на ден, но не пише колко е за кърмачки ). Но също така намерих пак нейно мнение, че трябвало да се внимава, защото приема на подобни неща вечерно време увеличава риска от СВДС
Лично аз бих сменила витамините. Особено, ако прочета последното някъде. И без това, съм ставала по нощите за проверки и не съм могла да спя, и на всяко помръдване съм се ослушвала за звуци откъм креватчето #Crazy

# 884
  • София
Това според мен е по-скоро по отношение на адекватността на майката.
Една от препоръките за безопасност при съвместен сън е да не се ползват упойващи вещества, успокоителни, алкохол, нещо замайващо.Когато човек е с ясно съзнание, дори да спи някак инстинктивно предпазва бебето.Дори бащите след нколко дни или седмици свикват и тялото им знае къде да стои.
Но ако има нещо, което обърква съзнанието е възможно да затиснеш бебето или да причиниш нещо друго.Дори да не си на лекарства, а тежка умора и не добро здраве.Макар, че съвместния сън е едно добро срествп за ушесняване на жувота и борба с умората и недоспиването.

Общи условия

Активация на акаунт