Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9

• 53 859
  • 889
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Момичета, досега спорих с моя мъж.
Бебка нали е с колики и  то неповлияващи се от нищо. Храня я на три часа. Ама докато я сменя, приготвя се и я накърмя минава повече от половин час. После един час реве та се къса, опъва крачета, зачервява се и свива юмруци. Накрая заспива, но само час преди следващото хранене.
И съответно е много сънена и трябва да я събудя, а тя така спи сладко, сладко... Иска да разредя храненията и да я храня на 4 часа, зя да спи поне по два часа.
Яз съм категорично против, защото е по-важно да е нахранена.
Макар че...сънят също е важен.

Какво ще кажете? Да си я събуждам и храня пак така - да не разреждам, нали?

# 376
  • София
аз какво правех, че ние бяхме с много колики и по цял ден ревеше. Като го оправя , слагах топло компресче на коремчето, повивах го по метода на Карп и го слагах на гърда. Често пусках и абсорбатора и той успяваше да заспи. Пренасях в количката, че леглото не го искаш и спеше в количката на средата на хола и така.
Аз мисля че 4 часа не са много време и по добре го остави да се наспи.
Пробвай ако искаш така , ето ти и метода на повиване, при нас действаше безотказно
Скрит текст:

# 377
Може да пробваш да не я будиш и да видиш кога ще се събуди сама. Може да не спи много повече и вместо през 3 часа да хапне след 3 ч и половина. Ти под час ли я храниш?

# 378
Момичета, досега спорих с моя мъж.
Бебка нали е с колики и  то неповлияващи се от нищо. Храня я на три часа. Ама докато я сменя, приготвя се и я накърмя минава повече от половин час. После един час реве та се къса, опъва крачета, зачервява се и свива юмруци. Накрая заспива, но само час преди следващото хранене.
И съответно е много сънена и трябва да я събудя, а тя така спи сладко, сладко... Иска да разредя храненията и да я храня на 4 часа, зя да спи поне по два часа.
Яз съм категорично против, защото е по-важно да е нахранена.
Макар че...сънят също е важен.

Какво ще кажете? Да си я събуждам и храня пак така - да не разреждам, нали?

АБСУРД!!!!!!!
Новородено бебе трябва да има минимум 8 хранения - за н-ти път пиша...какви са тези почивки и то цели 4 часа - та това е една нощна пауза!!! Резултата може да бъде, не добро наддаване и неправилно регулирана кърма - демек недостатъчно количество и нужда от АМ. Възможно е да заспива от умора, от твърде много плач. На теб ли обяснявах - малките бебета спят и от НЕДОХРАНВАНЕ!!! ТАКА ПЕСТЯТ ЕНЕРГИЯ!!! Нямат сили да сигнализират! Плача е твърде късен сигнал за глад!!!! Много, ама много закъсняваш!!!
Следиш за въртене на главичката, опит да си сложи ръцете в устата, или да докопа нещо около лицето си, едни кхкаши звуци като на малко прасенце - тогава предлагаш да суче! Не чакаш да се разплаче!!!

# 379
  • София
тя пише че детето заспива 1 час преди ядене, не виждам с какво закъснява.
Жената просто пита дали да я буди на 3 часа да яде или да я остави да поспи.

Съгласна съм с  little afternoon да пробваш да я оставиш да видиш колко ще спи, може найстина да се събуди малко след 3 час за да суче.
Пробвай и техниките за колики дали няма да я успокоят и да заспи по рано. Също така пробвай пак да сложиш на гърда , може да заспи по лесно като си цока.

# 380
А така и аз ви чета за коликите, че и при нас са явно силни...реве не, а направо крещи...давам Лефакс и Биогайа, нищо и половина...свива крака, бръчка чело, маха с ръце, крещи... Като го сложа корем в корем тогава мирясва малко, но като го резне болка и пак..
Ох, аз не смея да се похваля...днес суче без силикониии!!!! Доста се борим докато захапе, ама аз съм като в транс като бута и блъска и все едно го хипнотизорам, говоря бавно и провлачено докато се опитвам да му подам гърда и той вземе та се предаде Simple Smile
Но пък днес най много реве следс гърда знам ли дали има някаква връзка...вече не търся отговори само карам по интуиция Simple Smile

# 381
  • Северозапада
Аз давах Инфакол за коликите. На племенника му даваха Абоколикен.

# 382
Не знам може ли да се дават два вида капки
Едните със симетикон (както Лефакса), другите с ензими там за разграждане на лактозата...

# 383
  • Северозапада
Не знам и аз. Вероятно причините за коликите са различни и затова при едни помага едно, при други - друго. Освен това има разлика дори при различни продукти с еднакво активно вещество. Например при дъщеря ми Еспумизан не действаше, а Инфакол - да.

# 384
  • Сандански
Здравейте, моля за съвет. Simple Smile Моето бебче вчера стана на месец и бяхме на консултация. Наддал е добре - 900 гр от рожденото тегло и 1250 от теглото на изписване. Все пак се притеснявам дали хапва добре, защото постоянно е гладен, иска постоянно да цока и повечко спи и често като хване гърдата заспива. Има поне по 3 наакани памперси, понякога ми се струва че са по-течни, но след течно ако, следва по-обилно и нормално изхождане, напиканите памперси са 5-6. Вчера забелязах обаче, че фнтанелата му е леко хлътнала и тупти, когато го сложи в столчето за кола, в което не е съвсем в легнала позиция. В легнала позиция не се вижда фонтанелката да е хлътнала. Описанието ми стана много хаотично, но чудя се дали все пак след кърмене да му предложа АМ, храня го на по-малко от половин час, не знам колко изяжда, но той или е гладен или спи.

# 385
Здравейте, моля за съвет. Simple Smile Моето бебче вчера стана на месец и бяхме на консултация. Наддал е добре - 900 гр от рожденото тегло и 1250 от теглото на изписване. Все пак се притеснявам дали хапва добре, защото постоянно е гладен, иска постоянно да цока и повечко спи и често като хване гърдата заспива. Има поне по 3 наакани памперси, понякога ми се струва че са по-течни, но след течно ако, следва по-обилно и нормално изхождане, напиканите памперси са 5-6. Вчера забелязах обаче, че фнтанелата му е леко хлътнала и тупти, когато го сложи в столчето за кола, в което не е съвсем в легнала позиция. В легнала позиция не се вижда фонтанелката да е хлътнала. Описанието ми стана много хаотично, но чудя се дали все пак след кърмене да му предложа АМ, храня го на по-малко от половин час, не знам колко изяжда, но той или е гладен или спи.

Нормално е бебето да иска да  е постоянно на гърда първите месец - два (гърдата е универсално средство срещу всичко, не само за глад, за желание да се гушка, ако е нервно, ако има колики...всичко...), а при 1250 грама наддаване след спада (защото всъщност то се гледа Simple Smile ) изобщо как ти идва наум, че може да не се справяте чудесно ? Simple Smile Laughing Laughing Laughing Laughing

# 386
...вече не търся отговори само карам по интуиция Simple Smile

Супер, много ми харесваш днес Simple Smile

# 387
# 388
Дойде ни везната под наем....почва великото мерене Simple Smile

# 389
  • Пловдив
Благодаря ви, момичета! На всички!
И аз мислямисля да не правя пауза по-голяма от 3 часа, защото се ужасявам от това да не е наддала и да трябва да я дохранвам.
Стигат ми 10 дни на шише! Не искам да й давам повече! Дано не ми се налага.
Пък и дори да направя по-голяма пауза пак трябва след три часа да се изцедя. Заради тези 10 дни на АМ аз се цедях, за да си запазя гърдите. Цедях се на три часа, в началото успявах да цедя по малко милилитри, толкова, колкото ядеше тя от АМ. После обаче гърдите ми станаха твърди и на буци. Нищо не излизаше с помпата. Беше страшно. Та с рев и с много мачкане и зверски масажи ги отпуших, но започнах да ги цедя до края и сега вече особено на едната съм като с хиперлактация. Та ако минат три часа гърдите ми стават на кокал. Аз дори тя като яде само от едната гърда, другата задължително я цедя, че не може да изкара. Уж гледам по малко да цедя - по 50-60 мл., и на два пъти като събера замразявам.
Ох, искам да не ползвам помпата, но няма начин..

А за съня и храненето... За мен храната е по-важна от съня, не че не е важно да се спи, но без храна... Сега пак се разправяхме с таткото, но няма да отстъпя. 

Да питам и друго. Удачно ли е тази гърда, която произвежда повече да я цедя по малко преди да й дам да суче? Тя тече и пръска в лицето й докато захване. Струята й е много силна и понякога даже само седи и гълта, че тече силно. Днес дори май й дойде много изведнъж и повърна след това и то доста.
Та си мислех ако малко я поизцедя колкото да не пръска така няма ли да е по-добре?

Общи условия

Активация на акаунт