Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9

• 53 408
  • 889
  •   1
Отговори
# 810
  • Italia
Здравейте. Кърмя от 8 месеца,като досега не съм имала проблеми. От два дни обаче, се получи запушване на каналче на едната гърда,има бучка,вдигам и висока температура. Слагам бебка на гърдата много често, дори днес пропусна кашите и пюретата, цедя се на ръка, но бучката си стои. Хубавото е,че днес нямам висока темп.
Кажете ми, моля, как по бързо да разкарам бучката. Днес ходих и при доктор,но не ми каза нещо различно,от това,което правя...

# 811
Здравейте. Кърмя от 8 месеца,като досега не съм имала проблеми. От два дни обаче, се получи запушване на каналче на едната гърда,има бучка,вдигам и висока температура. Слагам бебка на гърдата много често, дори днес пропусна кашите и пюретата, цедя се на ръка, но бучката си стои. Хубавото е,че днес нямам висока темп.
Кажете ми, моля, как по бързо да разкарам бучката. Днес ходих и при доктор,но не ми каза нещо различно,от това,което правя...
Купи си Лецитин от аптеката. За 1-2 дни бучката ще се махне.

# 812
  • над кукувичето гнездо
Щом няма температура, вероятно няма и запушване. Нучката може да е заради травмираното място. Може, освен лецитона, след кърмене да сслагате студено компресче. Аз не ний масажирала, за да не травмирам мястото повече. Peace

# 813
  • Italia
Благодаря. Днес нямах повишена темп.последно през нощта към 3.00 беше 38.5. Но наистина понатъртих гърдата от масажите. Сега,след последното кърмене ще пробвам със студения компрес,мисля,че ще се почуствам добре. А според вас само след кърмене ли трябва да изцеждам или по често. Днес буквално цял ден това правих  #Crazy

# 814
  • над кукувичето гнездо
Благодаря. Днес нямах повишена темп.последно през нощта към 3.00 беше 38.5. Но наистина понатъртих гърдата от масажите. Сега,след последното кърмене ще пробвам със студения компрес,мисля,че ще се почуствам добре. А според вас само след кърмене ли трябва да изцеждам или по често. Днес буквално цял ден това правих  #Crazy
Ако изцеждате по-често, може да си докарате производство на количество мляко, по-голямо  от нуждите на бебето кум момента или хиперлактация, следователно, евентуални запушвания и т.н. След като температурата е спаднала, може да намалявате постепенно обема на изцежданото мляко, или да цедите само, ако усетите напрежение и бебето ви не желае да суче в момента. Не забравяйте да се погрижите и за другата гурда, за да не стане там запушване, или пук да намалее млякото.
Основният принцип на производатво на курма е "турсенето определя предлагането", т.е. колкото повече кърмите и цедите, толкова повече мляко ще се произвежда, защото изпразването на гурдите е физиологичен сигнал за организма ви, че е необходимо повече мляко и той се опитва да посрещне тази необходимост.
Моля, да ме извините за изказа, клавиатурата ми се бъгва, а съм уморена за да правя редакции...

# 815
isa-pisa винаги много ползотворни отговори на мамини тревоги!Благодарим Simple Smile Днес попаднах на остаряла тема за хрема при едномесечно,където съветите бяха основно физиологичен разтвор и помпичка.Ние днес се събудихме с ”ново 20”  Blush нослето е частично запушено и похърква.Надявам се да не се наложи използването на медикаменти,но за всеки случай се допитвам тук.Ще се радвам на мнение  Hug

# 816
Някой дали може да пусне нова тема?

По повод запушванията се сетих какво бях прочела тук в темата. Една майка беше споделила, че е забелязала, че получава запушвания, ако е хапвала повечко сладкиши и подобни. Т.е. трансмазнините най-вероятно може да са причина. За себе си установих, че е същото - хапнех ли някакъв сладкиш, купен от магазина, получавах дискомфорт.

# 817
  • Italia
Благодаря за съветите на всички.  bouquetПоложението се оправя полека, бучката  доста намаля,но все още усещам болка при натиск. А запушването си го докарах след спане по корем. Бях натиснала гърдата и след като се събудих усетих,че ме боли...но толкова обичам да спя по корем,а отдавна не го бях правила...е,не бих повторила скоро пак  Laughing

# 818
Аз с първата бременност чаках с нетърпение да родя, за да спя по корем. Кой да знае, че пък гърдите ще са проблем тогава...Аз също си бях докарала така едно от запушванията ooooh! Затова този път внимавам и даже и настрани спя с повишено внимание Mr. Green
При мен май зелето помогна най-много сега. И лецитин почнах да пия де. Сега намалям дозата, ама си мисля да продължа още няколко дни да пия по 1. А дали може да се пие по-продължително време за профилактика един вид newsm78 Че явно лесно ми се запушват каналите. И предния път на 3 пъти се запушваха ooooh!

# 819
  • Italia
А лецитина по колко капсули на ден да пия и колко време? След като го пиете,предполагам, е безопасен за бебчетата  newsm78

# 820
  • над кукувичето гнездо
А лецитина по колко капсули на ден да пия и колко време? След като го пиете,предполагам, е безопасен за бебчетата  newsm78
лично аз при усещане за препалнен канал пие в началото по две капсули сутрин и една вечер, после мина на една капсула дневно?

ЦЦветна палитра, спането по корем при крмене, както и стегнати дреи са противопоказни. За лецитина не знам дали става да се пие постоянно, аз см го взимала в рамките на няколко дни само.

Ady,  bouquet относно xремата е по-доbре да се консултирате с педиатара за толкова малко baby

Простете за маймуницата, положението с touch-screen-a е критично и почти нетАрпимо Laughing

# 821
При запушен нос на малко бебе - ФР преди всяко хранене и задължително консултация с лекар.

# 822
  • град-държава
Здравейте,
Идвам с въпрос по отношение на това, че дъщеря ми втора поредна вечер пропуска нощното хранене и се получава много дълга пауза, предвид и моето вече крайно изтощение и не успявам да стана за цедене през нощта. Има ли опасност да ми намалее кърмата ако не цедя през нощта, когато тя пропуска сама нощното хранене? Вчера я нахраних в 00.30 - 01:00 и ме събуди в 6 сутринта с мрънкане. Сложих я та гърда и така сме заспали до 8:30, когато изцедих докрай и двете гърди, но от изцеденето почти не яде и предвид, че се е хранила само от едната гърда.
Докога да ставам нощем да цедя дори и тя да не се буди? Иначе се храни различно. Вчера например е правила интервали от час до два часа и половина между храненията и после цяла нощ без да яде. В момента притеснението ми е да не ми намалее кърмата при такива големи паузи. Ако и дам шише дори и заспала тя яде, гърда обаче не иска при това положение. Трябва да е будна,  а аз наистина съм крайно изтощена - не чувам ни аларми, ни нищо да ставам да цедя и да я храня заспала от шише...  Tired
Просто не знам как да се нагодя така, че да успявам вече малко да си отпочивам, когато тя не се събужда и да не ми намалее кърмата

# 823
Здравейте,
Идвам с въпрос по отношение на това, че дъщеря ми втора поредна вечер пропуска нощното хранене и се получава много дълга пауза, предвид и моето вече крайно изтощение и не успявам да стана за цедене през нощта. Има ли опасност да ми намалее кърмата ако не цедя през нощта, когато тя пропуска сама нощното хранене? Вчера я нахраних в 00.30 - 01:00 и ме събуди в 6 сутринта с мрънкане. Сложих я та гърда и така сме заспали до 8:30, когато изцедих докрай и двете гърди, но от изцеденето почти не яде и предвид, че се е хранила само от едната гърда.
Докога да ставам нощем да цедя дори и тя да не се буди? Иначе се храни различно. Вчера например е правила интервали от час до два часа и половина между храненията и после цяла нощ без да яде. В момента притеснението ми е да не ми намалее кърмата при такива големи паузи. Ако и дам шише дори и заспала тя яде, гърда обаче не иска при това положение. Трябва да е будна,  а аз наистина съм крайно изтощена - не чувам ни аларми, ни нищо да ставам да цедя и да я храня заспала от шише...  Tired
Просто не знам как да се нагодя така, че да успявам вече малко да си отпочивам, когато тя не се събужда и да не ми намалее кърмата
При мен беше подобна ситуация в началото.Бебчо спеше непробудно,а аз самата не знаех,че има вероятност кърмата да намалее и си го оставях да спи...при това с облекчение си поспивах и аз  Crazy В последствие се нормализираха храненията от само себе си без да съм се тормозила,а кърма имам в изобилие.Цедях веднъж дневно,а сега веднъж седмично,че иначе много се наливат.Предполагам при всяка Мама нещата са строго индивидуални,но моя малък опит до тук беше такъв  Peace

# 824
Аз пък искам да питам дали има вариант да накарам бебо да разреди малко нощните кърмения и от две да минем някак си на едно? Sad
Много начесто ми се буди нощно време и аз се изтощвам вече доста...не мога да кърмя легнала...той суче легнал, но след час пак е гладен, а и като не се оригва и много газове му се образуват...
Вече стана на 2,5 м, от изписването до сега е наддал 2,8 кг...

Общи условия

Активация на акаунт