Избор на училище за първи клас - 2016-2017 Варна

• 95 115
  • 393
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Миналата година е имало,но тази година май не е предвидено,поне в сайта не е отбелязано.Иначе и аз събирам инфо за там.

# 91
  • Варна
За Стоян Михайловски на нашето семейство най-много ни хареса Банушева. Включително и на дъщеря ми, която много държах да се запознае и с трите учителки. Много съм доволна и впечатлена, че имах такава възможност, защото малко са училищата, които я предоставят.
Моят съвет е, ако се чудите  - идете и говорете с тях и така преценете.

До колкото разбрах отлива се е получил преди няколко години, когато е имало програма за интегриране на ромски деца от други квартали. Те били сега в 6 и 7 клас. След негативните отзиви програмата е прекратена и ни увериха, че в момента няма такава практика.

# 92
Днес подадох заявление в З.Стоянов.Казаха да следя сайта за род.среща на която "ще разходят"родителите по класните стаи, ще ги запознаят с учителите.Ходих и до Раковски но там грубо ме върнаха и казаха да видя в сайта им кое кога..е аз знаех че след 18 април се подават заявления но исках да разбера кои ще са учителите но те казаха че е рано още......Исках и до В.Друмев да отида но не успях.

# 93
  • Варна, морето, сините вълни...
Аз все още се чудя, но везните клонят към най-близкото училище до нас, т.е. Кирил, ще подам и в Найден Геров и Руското може би.

# 94
  • UK
И аз, събирам отзиви, за у-ще "Кирил и Методий" .

# 95
  • Варна
Ще е много хубаво, ако родители на по-големи деца се включват с отзиви за конкретни учители, защото това е, което е най-важно в началните класове - подходящия класен ръководител.

Синът ми ще е в 7-мо СОУ "Найден Геров", ето защо живо ме интересуват учителите, които догодина ще поемат първи клас, т. е. тези, които в момента водят четвърти клас.

С три ръце препоръчвам г-жа Юлиана Кирилова. Беше класна на Сиси. Децата я обичаха, даде им много, научи ги да учат. Не знам дали е било късмет, но в класа нямаше кой знае какви проблеми с дисциплината и между децата. Моята дъщеря рева много като свършиха 1ви клас и почна ваканцията... 3 месеца без госпожата и се видяха много. Написа и писмо  Laughing
Скрит текст:
И до сега ходят понякога в 'старото' училище да си видят учителката, тази и госпожата която ги изведе до 7ми клас.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 13:15 от Flash*

# 96
  • Варна
Flash*, много ти благодаря! Hug В някакви извънкласни занимания включваше ли ги?

Скрит текст:
Много миличко писмо е написала Сиси! Heart Eyes

# 97
  • ВАРНА
На сайта на Найден Геров най-накрая работи менюто Прием
http://7souvarna.com/priem.html
Точките и критериите са същите като миналата година.
Ще има 5 паралелки за първи клас.

# 98
  • Варна
chockolina, размисли ме, не си спомням дали и какви извънкласни занимания е имало изобщо в училището. Thinking Знам само, че децата се явяваха на състезанията по математика, училището има и вътрешно такова, предполагам знаеш. Това е критерий после в коя паралелка ще попаднат в 5ти клас. Ще питам моята помни ли нещо ... ако ти питаш за нещо конкретно, кажи?
Иначе за училището - занималнята следобед не е добра според мен. Моята там не е ходила но имам информация /стара, от преди 8 години/, децата не се справяха с домашните и ученето ... . Ползвахме частна занималня 1 и 2ри клас, от 3ти започна да си се прибира сама и да си учи. И частните занимални са на късмет, за 2 години в 3 е ходила, все нещо не ми харесваше и то до степен да я преместя. Но това си е в целия град ... .

P.P ако живеехме толкова близо до училището, изобщо нямаше да ходи на никаква занималня.
До 7ми клас включително ходех понякога да я прибирам зимата след 2ра смяна защото за да стигне до нас зимата се минава по Царевец а тъпата улица е само за автомобили и няма тротоари. И осветлението е крайно недостатъчно. В момента тече ремонт, правят пешеходна алея което е много добре, много ученици минават от там на път от Левски за Н.Геров, МГ и 5ЕГ.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 13:56 от Flash*

# 99
  • Варна
Да кажа набързо за В.Априлов:
Засега 5 паралелки, имат готовност за 6-та. Според тях, няма да има проблем с местата. Сутрин ще се започва от 7.30 или от 8.20 и щели да решат родителите. Първолаците са изцяло отделени на втория етаж. Няма да може да се избира педагог. Имат осигурена закуска по някаква програма, за обяд има кетъринг с купони, може и да се носи от къщи. Имат шкафчета в стаите, дават им само учебниците по бълг. език и математика, останалото си стои там. Целодневно обучение за всички в първи клас, нататък започват да намаляват паралелките. Според директорката децата не развиват самостоятелност, когато са на целодневна програма. Имат зала игралница, в която всеки клас ходи по три часа седмично да играе. Описана е на сайта им. Еко училище са, стараели се за всички празници да организират или подготвят различни неща. Допълнителните занимания са приложни изкуства, хореография и музика, уточняват се при записването.
За мен лично единственото притеснително нещо са тоалетните. Има само две на първия етаж, с по 5 кабинки всяка. Това е за цялото училище. В първи клас ги придружавал учител и часовете са по 30 мин., за да могат да смогнат. Иначе всичко останало звучи добре. Сградата е стара, но ремонтирана, свежи стаи.
Това е горе-долу, което се сещам. 

# 100
Споделям това което научих за ОУ Ангел Кънчев. Вече приемат Заявления за първи клас, избор на учител не може да се прави , ще пускат 7 паралелки - описани са в сайта им. Добри отзиви има за г-жа Янева -паралелка с немски език и г-жа Василева с английски ез.

# 101
За В.Априлов да добавя известните 3 учителки за 1-ви клас са:
 Красимира Недева
 Христина Моллова
 Таня Павлова
Моля за мнения!

# 102
И на мен ми похвалиха Янева и Василева от ОУ Ангел Кънчев

# 103
Здравей те,записвам се да следя темата.Раковски и З.Стоянов отзиви за учители

# 104
  • Варна
Flash*, още веднъж - благодаря! За състезанията се интересувах, да, също и за разни други инициативи за сплотяване на класа - екскурзии, излети и т. н.

За занималнята - Симона ходи до средата на 3-ти клас. Всяка година беше различно - в първи клас стартираха с 3 паралелки занималня от общо 6 класа, във втори - занималнята вече беше 2 паралелки и в трети -една. Учителките също бяха различни, като тази в трети клас беше ужасна, нищо не учеха там, само дивееха, затова в средата на годината преценихме, че дъщеря ни вече е достатъчно голяма и може да учи вкъщи и я отписахме. Така или иначе, няма кой да гледа Филип, така че и на него ще му се наложи да посещава занималня, само се надявам да попаднем на свестен учител. Peace

Общи условия

Активация на акаунт