Професионални серии за коса - тема 96

• 51 014
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря за поредната прекрасна тема  bouquet

1.”Топ 3” любими олио финиши?

- Олиото на Марокан за всеки тип коса
- Коприната с червената капачка на Чи
- Олиото Chronologiste

2.Използвате ли нощна грижа за коса? Каква и какъв е ефектът и при вас?

- Нощна грижа не съм ползвала, не съм и заинтересована. Единствено съм преспивала, намазана с кокосово масло.

3.Кои продукти/серии на Loreal Professionnel сте ползвали и как се отразяват на косата ви?

- Шампоан и маска от серията Липидиум. Не останах изобщо доволна. Освен че на втория ден косата ми мазнееше, също така и краищата ставаха сухи. С голям зор изхабих половината маска, останалата я размених. Дано на момичето и е паснала  Peace
Ползвала съм също и двуфазния серум. За разлика от шампоана и маската и въпреки, че свърши много бързо  Grinning ми хареса. Може да го взема след като изхабя серума Терапист  Heart Eyes

- От серията Vitamino съм ползвала шампоан, маска и ампула (след боядисване), както и спрея 10 в 1 (на морето). От всички неща останах доволна, но може би не бих повторила, тъй като за сега има марки, които ми харесват много повече от ЛП  Laughing

- Серума за скалп Mythic oil. Даже се запасих с втора опаковка от намалението  Mr. Green За ефект не знам, тъй като съм до средата на първата, но пък нито ми омазнява косата, нито я сплесква, а и аромата е чуден  Heart Eyes

# 46
Само аз ли нанясям спрейовете първо на ръцете и оттам разпределям по косата? newsm78 По-равномерно ми се получава, а и слагам точно където искам. Rolling Eyes

# 47
  • София
Според мен нощната грижа е просто възможност на продукта да престои по-дълго време върху косата. Мислех си онзи ден точно върху този въпрос. Какво пречи да си намажеш косата сутринта, ако ще си цял ден в къщи и вечерта да отмиеш? Нищо, нали  Mr. Green Например Еластисайзера на Филип Кингсли може да се ползва 10-20 минути, час-два или повече, или цяла нощ. Като производителя посочва, "За по-добри резултати при много суха или изтощена коса, нанесете Elasticizer и оставете за една нощ"
Аз например съм преспивала  и с някоя от конвенционалните маски и при изплакване на сутринта ефекта е бил по-силен. Мислех преди време в тази насока. Не за друго, а защото назад в темите коментирахме времето на действието на продуктите, най-вече в светлината на упътването на производителя за кратък срок на престой. Тогава изказах мнение, че в съвременното общество, когато времето не стига за нищо, за да привлече вниманието на клиената, производителя е длъжен да намери начин продукта да прояви своето действие за кратък период. Въпреки това ми мнение в продуктите има съставки,  които могат да причинят дразнене на някой момичета, които са по-чувствителен скалп. Просто трябва да се експериментира.
Мислейки за предишните дискусии и забележката на Фрея , че съм ползвала дълго време Алтерна Тен и съм била с хубава коса, въпреки, че в продукта има съставка, която се натрупва и принципно е хубаво да се отстранява с ДПШ стигнах до собствения извод, че спокойно съм живяла без ДПШ   Mr. Green В интерес на истината първия ми ДПШ Алтерна Хемп, от който все още имам около 2 пръста от шишето, го купих преди около 3-4 години и го ползвах спорадично - веднъж на около 3 месеца. Не мисля, че състоянието на косата ми в момента се дължи на отстраняването на силиконите и поликватите от косата, а в знанието, което натрупан за начина по-който мога да постигна много добър резултат. Но съм наблюдавана когато косата ми "зацикли" , т.е. нещо започне да ми се противопоставя  Joy едно измиване с ДПШ някак рестартира косата. След това терапиите са с по-изразен ефект, косата е по-управляема и т.н. Но аз съм късметлийка,  защото водата, с която се мия е много хубава - идва от водопровода, който носи водата на президентската резиденция  Mr. Green (не живея там за съжаление  Mr. Green, но нищо не се знае може и да стана първата жена президент  Joy Joy  Joy) и си спестявам натрупването на гадни минерали и хлор от добавките за прочистване,  които слагат във водата.
Та, подтикната от написаното от Фрея стигам до извода, че косата ми е много, много по-хубава отпреди, нищо че само с Алтерна Тен се миех.  Сега е по-гъста, по-плътна, расте много по-бързо, не цъфти (последно се подстригвах началото на юли и с изключение на предните кичури, на които има още някакви остатъци от омбрето няма нито един цъфтеж), лесно се поддава на прически, има три пъти по-голям обем (преди обема ми е бил винаги проблем).
И като заключение. Продължителната и правилна грижа е това, което разкраси косата, не някакъв вълшебен продукт. Е вълшебни продукти много има  Mr. Green и аз гледам всички да ги мушна в кошницата  Joy

# 48
  • София
Много полезни неща прочетох в краа на предишната тема!
Благодаря и за новата, Фрея!

По въпросите:
1. Имам само класическото Митик ойл. Не си падам по олиата и не купувам. Страх ме е от утежняване и много се пазя. Ползвам го за детето. Добре й се отразява една помпичка на краищата.
Може би тук трябва да спомена термозащитния флуид на Напура, който си е чисто олио според мен, но много ми харесва. Не ми утежнява и наистина добре изправя косата, и най-вече бързо!

2. Пробвала съм от тестер нощната грижа на Алтерна. Наистина добре попива, но при измиването после имам чувството, че имам смола по косата. Лепне и ми е трудно да разпеня шампоана. Уау ефект не видях, хем за три пъти ми стигна тестера.

3. Ползвам Двойния запечатващ серум Липидиум и съм влюбена в него. До следващото измиване запечатва връхчетата и са като току що подстригани, свежи и плътни.

Ампулите Аминексил ползвах миналата година. Не знам точно дали те имаха ефект, че и други ампули ползвах след тях.

Шампоана против пърхут за мазна коса гледам да го имам под ръка. Чат пат го ползвам.

За Митик ойл класическия казах вече.

Ботокс ампулата не ме впечатли изобщо. Все едно нищо не бях сложила. Запечатах я с 2 минутния реконструктор на Афоджи.

Сериоксил комплекта за небоядисана коса и серума за корени, не бих ги купила отново. Шампоанът остъргва, но пък правеше обем. Балсама, хем гел, го усещах после, а това ме дразни. Пяната е безсмислена, зацапва ми корените. Серума беше ОК, не утежнява, приятен беше. Но друг ефект осезаем не видях.

# 49
Ето ме и мен в новата тема... Хубава какво винаги... bouquet
По въпросите:
1. Олио съм ползвала на Орoфлуидо, био-аргановото на Лакме, коприната на Chi и на ЛП липидиум. Последното не се справи с цъфтежа и накъсването на косата и не съм доволна... Сега съм си взела Олео-релакс на Керастаз, дано ми хареса... После мисля да взема олиото на Наши...
2. Нощна грижа ми е намазване с някакво олио, по-рано имах на 3" терапията преди шампоан, която може да се ползва и през нощта, но не видях особен ефект, освен леко омекотяване....
3. Лореал не харесвам особено, шампоаните не ми понасят на скалпа, освен това косата ми стои след тях като мръсна, матирана и суха. Единственото което ми е харесало от ЛП е серията Митик ойл, ботокс ампулите и маската за тънка коса (тази за гъста коса не ми хареса), боите Иноа и май това е... Може да пробвам серията на Иноа за боядисани коси, макар да съм предубедена към марката и нямам интерес към нея...

Последна редакция: нд, 10 яну 2016, 19:39 от lunna pateka

# 50
Тъй като това е темата за олио финишите, влизам с отзив за класическото олио Макадамия (от проба), ползвано няколко пъти на суха коса, ето това: http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/olio-i-spreyove … ing-oil-treatment. Усещам го точно, както Линда го е описала - мазно и ми изпръхват връхчетата след няколко часа. При употреба ръцете са мазни. Единственото което направи е да ми утежни и поизправи току-що направените букли. В началото, след като попи до известна степен косата беше лъскава, но след това връхчетата стояха разхвърчани и сухички. Много бих се радвала на отзиви за другото олио на Макадамия - http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/olio-i-spreyove … -treatment-125-ml.

По подобен начин на горното ми се отразява и олиото Орофлуидо (класическото). Него го бях забравила, ще се опитам да му дам още един шанс и най-вероятно ще го подаря/разменя. Но пак уточнявам - аз съм с небоядисвана коса, увреждването при която се дължи на преса и сешоар, каквито вече рядко ползвам, косъмът е нормален към тънък.

За протокола, към момента съм се насочила към аргановото олио на ЧИ, био аргана на Лакме и олиото Наши. Като цяло, поради наличието на лек олио финиш (това от Липидиум серията), съм в издирване на гъсто, напояващо и богато, но не мазно олио, което по скоро да хидратира и да слагам на влажна коса без други финиши. Приемам всякакви предложения, стига да съществува подобно "животно"  Laughing (препоръчвайте смело, силикони и тем подобни не ме плашат)

Хубава неделна вечер, момичета!  Hug

# 51
  • София
Нова тема! Зимна и прекрасна! Браво на Фрея за усилието, което полага!

Май не ги харесвам много, защото утежняват като цяло и нямам любим. Косата ми не е и много дълга, за да осмисля употребата. Ето защо точно от този продукт имам само по един. В момента това е Омега + олиото на Алтерна, което нанесено пестеливо не утежнява. Дава блясък и сякаш малко омекотява крайчетата, които от всяка Алтерна, която съм пробвала досега, изсъхват.

2.Използвате ли нощна грижа за коса? Каква и какъв е ефектът и при вас?
Не. Не би ми било удобно да спя с нещо, с което трябва да мисля как да спя, дали няма да се омажа, сутринта да го измия и т.н.

3.Кои продукти/серии на Loreal Professionnel сте ползвали и как се отразяват на косата ви?
Харесвах маската на Митик Ойл - хидратираща, приятна, не смачкваща и утежняваща косата. Обаче ми омръзна - доста време навъртях с нея и се зачетох в тази тема, ето защо се нахъсих да пробвам нови неща. (Изкусителки!)
В период на по-добра толерантност на скалпа, си спомням,че харесвах Лумино Колор шампоана - тогава доста плувах и ми трябваше лекичък и нежен шамоан за боядисани коси.
Сега съм взела една ботокс ампулка, за да опитам как е. Не знам кога ще я стигна до нея

# 52
Фрийк,
Абсолютно същото е и при мен с Макадамия, и олиото и спрея. От тези към, които си се насочила съм пробвала и имам само Наши, но е точно описание дума по дума на това, което търсиш. Peace

# 53
Момичета, и аз се присъединявам към мнението за олиото на Макадамия. Утежнява я, омазнява и не ми допада. Вчера пробвах Бамбуковата Алтерна за обем и днес е вторият ден след измиването и косата ми е мазна. Не съм сигурна дали не е заради Макадамията. Препоръчайте нещо леко за обем, моля Sad Благодаря!

# 54
Фрийк,
Абсолютно същото е и при мен с Макадамия, и олиото и спрея. От тези към, които си се насочила съм пробвала и имам само Наши, но е точно описание дума по дума на това, което търсиш. Peace

О, страхотно, благодаря, Линдичка, едно на нула за Наши! Grinning

# 55
  • София
Като по чудо има мкакво да кажа по въпросите в тази тема. Обикновено се дискутират неща, които или не съм ползвала, или не са "мой тип" , или нямам оформено мнение. Далеч не съм експерт на тема коса. И имам мнооого да науча. Особено от тези теми и от част от съфорумките. Но пак е специфично, иска си действие на принципа "проба-грешка", много продукти да се купят, да се тестват при различни обстоятелства и фази в състоянието на косата... В един момент ми омръзна и се удавих в нарастващия океан от продукти на пазара. Укротих се и останах с 2 комплекта шампоан и маска вкъщи. Единият ще го подновя задължително (шампоан и маска на Маракеш), а другият (уплътняващи шампоан и балсам на Лейбъл М) като свърши нямам идея с какво ще го заменя... КЕрастатс не ме грабна - ползвала съм Серията за обем, серията Дензифик, Циментът, Кристалисте... Нищо особено и никакви желани резултати. Не че и с Маракеш има нещо УАУ , но с тях нищо не ме сърби, никакви пъпки не ми излизат, коста по 2 денонощия ми е добре и мога да я нося пусната, не утежняват, балансират прилично, не ми отнемат обема, миришат добре...
По т. 1: Ползвала съм олио финиши на Керсатас - всичките еликсири. Най-много ми допада лилавия т за обем. След него класирам зеленият. На последно място ми е класическият, защото е много тежък и не е за по-тънки коси.
Ползвала съм олиото на Макадамия - хареса ми, но някакъв уау ефект нямаше. Просто омекотяваше и правеше косата лесна за разресване , без да утежнява.
Ползвала съм олиото на Маракеш - ориджинъл сцент. Много ми хареса, но след като го ползвах в началото на бременност , когато зверски ми се гади, вече не мога да "го дишам"...
Ползвала съм Лореал липидиум двуфазния - страхотен продукт, даже май пак ще си го купя като изразходвам запасите на което имам.
Харесвам и Орофлуидо на Алфапарф - отзив като за Макадамия.
Други олия, за които се сещам са спрени от происводство.

По т. 2 Отдавна не съм ползвала нощна грижа. ПРеди имах на Керастас. Слагала съм си и бикновени маски или балсами (които не са изрично предназначени за нощна грижа) и имаше хубав ефект като ги отмия на сутринта. Единствено не може да се тръгне с неотмити такива, може би за това са разработили други формули за нощната грижа. Понякога преспивам с арганово или кокосово масло. НАпоследък ме е налегнала летаргия и не ми се маже нищо... МАжа насила и машинално...

По т. На Лореал съм ползвала Волюметри, Форс вектор (той вече май не се произвежда), Про файбър, Фибрацевтик, Лис ултийм (то не е ли вече Липидиум май...)... Обаче нещо имат в шампоаните, от което неистово ме сърби скалпът и не мога после по цяла седмица да си го съвзема. А пък в маските и балсамите имат нещо, което като ми се допира косата докатос ъм в банята по лицето и гърба, колкото и да мия след това с гъбата и душ гелът, явно попива в кожата и ми излизат пъпки. За това категорично съм се отказала от ЛП. Само ампулите против косопад и двуфазният Липидиум финиш , както и ампулата фибрацевтик са ми фаворити и нямам с какво да се оплача за тях.

# 56

Ползвала съм олиото на Маракеш - ориджинъл сцент. Много ми хареса, но след като го ползвах в началото на бременност , когато зверски ми се гади, вече не мога да "го дишам"...

Харесвам и Орофлуидо на Алфапарф - отзив като за Макадамия.
Други олия, за които се сещам са спрени от происводство.

Пролет
, моля те да опишеш олиото на Маракеш, много ми го похвалиха! Praynig
Не, че има особено значение, но Орофлиудо е марка на Ревлон Профешънъл ако не се лъжа... Thinking

# 57
  • София
Фрийк Олиото на Маракеш го имам от проба и много го харесах. Аромата е силен, но на мен ми допада. Не е толкова тежко, колкото очаквах и не утежнява въобще.

# 58
  • Sofia, Bulgaria
1.Кенди олиото на Алтерна
2.Коприната на CHI
3.Матрих с индийската амла(старата опаковка)

2.Използвате ли нощна грижа за коса? Каква и какъв е ефектът и при вас?-Не,само на Алтерна от мостра,която ми стигна за един път и не ми направи впечатление

маската и ампулите ботокс-доволна съм,олиото Митик-нищо особено

# 59
  • София

3.Матрих с индийската амла(старата опаковка)

Понеже амлата втвърдява косата, ти усещаш ли такова нещо с това олио?

Общи условия

Активация на акаунт