Професионални серии за коса - тема 96

• 52 131
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Аз не мога да се съглася със статията на Алтерна... И то заради тяхната много прехвалена серия Аlterna caviar repair... Прежалих парите (които в интерес на истината не са малко), прочитайки толкова положителни мнения в тази тема и с надеждата най-накрая да имам уау ефект и на моята коса... Да ама не... Sick Ами то серия от 10лв ми се отразява по същия начин... А да не говорим за отвратителния и задушлив аромат... И питам господата от Алтерна, как да мием косите си всеки ден с техните продукти? С какво гарантират здраве и красота на косата ми, след като днес един ден след миене косата ми е сплескана, скалпа ме дразни, леко заплетена и с една дума никаква... Да не говорим, че се набутах и с хидратиращата им серия и там не знам какво да очаквам... Mr. Green
Така че цена-качество-резултат и ефект, нямат много връзка... Поне при моята коса.... ooooh!

# 571
Сетони, сложих три вида олио и не помогна. А косата я измих с бамбука анти-фриз на Алтерна и днес ми е супер.
Момичета, мерси. Ако не досаждам, след време може пак да се покажа.

И мисля, че мненията на всички са полезни: дълги, къси, всички. Истината се ражда в спора.

Последна редакция: сб, 16 яну 2016, 01:14 от Епона

# 572
Рейнбоу, подкрепям мнението на Сетони за Редкен Екстрийм. Разкошна серия. Обаче, ако искаш да приложиш подходяща  грижа за косата си, ще трябва да намериш време да четеш. Като начало кажи повече за косата си. Например третирана ли е с изрусяване, боядисване, къдрене? Дебел или тънък е косъмът? Къса ли се, цъфти ли? Мазна или суха е и т.н. Казвам го с най-добри чувства, за да можем да помогнем. Peace

Моя е грешката.  Simple Smile Никога не съм я подлагала на абсолютно нищо, дори боядисване, просто от изправяне с пресата всеки ден и се изтощи страшно много. Не е много мазна(сравнено с останалите момичета, с които сме обсъждали такива неща)-мия е през ден, изържа ми два дни преди да се омазни. Около корените ми седи леко спластена на места-не знам дали е заради това, че е изтощена или заради това, че слагам попринцип доста лак за коса и това е оказало ефект, сега след фризьора например е съвсем мека изцяло. Доста е изтъняла и се накъсва, да.

А всъщност след колко време се забелязва ефект от използването на такива професионални серии за коса? Какви продукти е добре да използвам-може ли само шампоан или маска, или и двете? Аз просто си реших да питам и за двете, но всъщност съм малко невежа в тези неща. Laughing

# 573
  • Варна
lunna pateka,не пробва ли продуктите преди да купиш?Не са малко пари все пак.Може би косата ти няма нужда от протеин сега.Остави я и опитай пак след време.На мен ми се отрази повече от страхотно,направо ми преобрази косата след издевателствата по празниците.Мирише ми на лимони.Хидратиращата не ми допадна,дано на теб ти хареса.

# 574
Rainboww_ така като описваш косата ти и спред мен добре ще ти се отрази серията Екстрийм,моята е подобна. За оптимален  резултат е препоръчително да ги използваш заедно......... самостоятелно,а особено само с шампоан мисля,че ефектът ще е почти никакъв...Задължително вземи маска или балсам,можеш да вземеш и крема Анти Снап пак от същата серия,против накъсване... Hug

И аз като Епона днес мих с Алтерна Бамбук анти фриз подтикната от въпросната статия,че винаги се започва с шампоан и се завършва с балсам маска може да се сложи посредата,преди балсама..Много странно ми се стори,тъй като никога не взимам и маска и балсам,ама имах няколко мостри на Балсама от серията и реших да пробвам.Измих си с шампоана,след това маска и накрая балсама,исплакнах с леко студена вода и сложих от олиото с кенди.Много добре ми се получи между другото косата ми е плътна,подвижна,с обем,без фризове,не стоеше суха,а леко хидратирана/пригладена.Преди съм пробвала в същата последователност,само че само с маска и ефекта не ми хареса толкова,косата ми стоеше една по -тънка все едно ,без обем,боцкащи краища и връхчета и нищо особено не ми се видя.Сега резултата ми хареса много повече...  Embarassed

Според вас това от значение ли е маска да се слага преди балсам ?? newsm78 newsm78

Иначе колкото до спора днес, аз също съм на мнение,че е малко разводнена цялата статия с излишни пояснения/реклами,но въпреки това като Руса мама смятам,че има и полезна информация...Като цяло мисля,че всичко е индивидуално,в зависимост от нуждите на косата. И няма еталон за някакви строго определени правила,всичко се съобразява с моментното състояние на косата и как се чувстваме ние самите добре.. Heart Eyes

Последна редакция: сб, 16 яну 2016, 00:50 от melina565

# 575
tyzarka, не не съм пробвала от мостри, не живея в Бг и тук мостри няма... Mr. Green
Наистина косата ми се цупи на протеин, но не на всеки... Например Мш-терапията ми действа супер, някои протеинови серии на Керастаз - също... Но други протеинови серии като Редкен екстрийм, Лакме дийп кеър, Наши кератин, Дисциплина на Керастаз и други, които сега не се сещам, ми изсушават косата. Хайверената на Алтерна не ми изсуши така дължините, но пък ми отне от обема, което е странно за протеинова серия, може би ми е тежка, една вяла я усещам, като мръсна... newsm78 Но разбира се ще опитвам серията и с други финиши и след по-дълбока хидратация.... Hug
Понеже всеки споделя различни миризми на продуктите и си мисля дали не ни продават различно съдържание, все пак купуваме от различни държави и сайтове.... newsm78 Rolling Eyes Мойте хайвери не миришат на лимони, ама никак... Joy

# 576
А олио/серум финишите след баня не затварят ли косъма? Пробвала съм с Л2 преди олио, но ми втвърдява косата и последно време съм на олио+термо крем.
Ако се сещате за някой друг спрей за преди олиото споделете Praynig Джойко синия хидратиращ? Гледам и един двуфазен на Вела?

# 577
  • Варна
lunna pateka,станах пак да проверя.Мирише силно на лимони поръсени със захар  Mr. Green
На каквото и да е не ми е неприятно,въпреки че не си падам особено по аромат на цитруси.

# 578
И да се похваля какво си имам-  newsm68
Скрит текст:
Аромата е приятен и ми е много, много познат, трябва да помисля на кой го оприличавам, не успявам да се сетя, а наистина адски ми прилича на нещо, което съм ползвола ooooh!

CC крема на Алтерна?  Flutter

Лунна Пътека,и аз си мисля,че косата ти няма нужда от протеин и затова просто отхвърля серията.Набутай я в склада,пък след време я тествай пак.
Никой не видях,невъзможно ми е по цял ден да следя нон стоп темата.

Аз се къпах с Липидиум маската,сложих и от финиша за краищата.Мазни продукти,отнеха ми от обема.

# 579
tyzarka,аз също не публикувам снимки тук.Само 2 пъти за малко съм пускала.Но единствено защото моя мъж е зверски подозрителен ревнивко  Laughing Ако и твоят е такъв,напълно те разбирам  Wink Аз ще свидетелствам за безкрайно дългата руса грива която имаш  Flutter Няма нужда от доказване  Peace

# 580
А олио/серум финишите след баня не затварят ли косъма? Пробвала съм с Л2 преди олио, но ми втвърдява косата и последно време съм на олио+термо крем.
Ако се сещате за някой друг спрей за преди олиото споделете Praynig Джойко синия хидратиращ? Гледам и един двуфазен на Вела?

Linda, на моя боядисан, дебел косъм хидратиращия син спрей на Джойко не се отрази никак в положителна насока. Напротив имам усещането, че ми матира косата и става малко по-твърда. Което ме учуди, тъй като балсама от същата серия харесвам много.
Мога да ти изпратя за проба, ако решиш.  Peace

# 581
Добро утро, да докладвам за преспиването с Living  proof -вчера вечерта намокрих ръце и ги прокарах няколко пъти през косата, умишлено не исках да навлажнявам с пулверизатор, за да не прекаля...нанесох 6 помпички от продукта и след 5 минутки вече беше изпит. Тази сутрин не личи да имам продукт изобщо. Не е утежнил, омазнил, направо е изчезнал. Та от тази гледна точка съм много доволна, аромата е свеж, лек, приятен. Ще чакам и ефект да видя след време...

Хайверните серии на Алтерна са прекрасни за мен и хидратиращата и протеиновата, по никакъв начин не ми е неприятен аромата на никой продукт,има нотка лимон... lunna pateka, предполагам си проверявала срок на годност...Възприятията за миризми са различни при всеки, мострите наистина много помагат за избор.

# 582
Добро утро, да докладвам за преспиването с Living  proof -вчера вечерта намокрих ръце и ги прокарах няколко пъти през косата, умишлено не исках да навлажнявам с пулверизатор, за да не прекаля...нанесох 6 помпички от продукта и след 5 минутки вече беше изпит. Тази сутрин не личи да имам продукт изобщо. Не е утежнил, омазнил, направо е изчезнал. Та от тази гледна точка съм много доволна, аромата е свеж, лек, приятен. Ще чакам и ефект да видя след време...
Точно така и аз, но без да навлажнявам ръцете или косата. 6-7 помпи и се е поело изцяло. Стратотна миризма за мен, много я обичам. Heart Eyes
Чудя се обаче колко пъти да я слагам през какво време, колко поредни дни или не, и днес отново ли да сложа вечерта?

# 583
И аз не публикувам снимки на косата си, защото се чувствам като скумрия между делфини.

# 584
  • София
Хаха, Касита, и аз така, макар че съм показвала скумрийската ми перушина  hahaha

момичета, изчетох ви  Hug
И статията я изчетох, научих някои неща, да. Като цяло всякаква информация попивам, все нещо може да излезе отнякъде, което да ми е полезно и ценно в знанието за косата.

Тузарка, в тази връзка, много ме заинтиргува с това, че винаги миеш с маска и балсам. Моля те, разкажи малко повече за това  Praynig Например от една серия ли трябва да са или може да ползваме някакъв друг балсам? И наистина ли има такава разлика със балсам и без балсам след маската? И още - по колко време седиш с двете? Извини ме, че те отрупах с въпроси, но смятам да започна да прилагам метода и ми е много интересно. Това е нещо напълно нова за мен, до момента не съм чувала подобно.

Общи условия

Активация на акаунт