Къната, билките и всичко останало - Тема 9

• 75 744
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Roya отдавна не бях влизала в темата и затова чак сега пиша за новата боя, която ще предлага Хенафокс. Аз пробвах светлокестенявата, но (бяха ме предупредили), че дава рижави оттенъци и в действителност сравнение с тяхната светлокестенява дава доста. Не съм много очарована, това, което ми хареса е, че няколкото бели косъма, които имах придобиха цвят много близък на другата, но пък някакси лъскавината много бързо се загуби. Сега пак съм с билкова светлокестенява на Хенафокс, защото все още не са пуснали другите. Мисля да пробвам още един път, но нещо, което няма да червенее/рижавее толкова (да вметна, че естествения ми цвят е тъмно кестенява).
Друго нещо, което искам да споделя с вас и съм много доволна (като изключим цената) е, че си поръчах Маслото на Кхади и съм много доволна от него. Мажа се веднъж седмично вече за четвърти път и има ефект, косата става по-лъскава и има обем (аз не съм има проблем с него, но все пак). Голям проблем обаче ми е приспиването с него, единият път пробвах с една обикновена шапка за баня, но такова шумкане при всяко обръщане въобще не можах да спя. След като се намажа с него косата ми може да издържи почти цяла седмица без да я мия и да си личи съответно, че не съм го правила. И заради тези положителни неща много се чудя, дали да не пробвам техните билкови бои.

# 466
  • София
 Hug

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 12:49 от nad_tab

# 467
Над, много е хубава косата ти Heart Eyes, личат си грижите  bouquet , а и цвета е чудесен, наистина е студен!

Аз в момента се чудя да поръчам ли готова златисторуса или да си забъркам касия с мъъничко къна  Crazy

# 468
Скрит текст:
здравейте, понеже и аз минах към къна и индиго, за черен цвят, но много бързо се отмива резултата, та въпроса ми е какви шампоани ползвате, знам че безсулфатните са по- щадящи, бихте ли ми препоръчали?
и конкретно за Sante coco orange, ако някой го е ползвал?
Аз използвам бебешки душ-гел шампоани, доволна съм от Веледа, Алверде и в момента съм с Клоран.

Лейди, а ти на какво мнение си  Simple Smile

Аз пак да си кажа колко се харесвам със светло кестенявата, това е моят цвят. През годините все бягах от кестенявото, но сега виждам, че не е трябвало.
И да ви покажа какъв блясък вадя  Sunglasses  Mr. Green

Скрит текст:

# 469
Леми, много хубаво и цвят и блясък  Hug !
Аз през годините все бягах от оранжево, а сега ми харесва  Laughing
Поръчах си златисторуса боя /заради Есенция си взех два броя, че аз няма как да тичам до магазин, тук ги няма  Grinning /.
Решила съм, ако ми хареса цвета с къната, да мина само на Алтерна /шампоани, балсами, маски, всичко/, те са много щадящи към цвета, поне при мен са супер нежни, дори и с цвят от шампоан оцветител.

# 470
  • В полите на Пирин планина
Наде, благодаря, че публикува снимка. Много е хубав цвета ти, а и косата ти - също.

Леми, твоята коса също изглежда чудесно.

# 471
  • София
Благодаря  Hug

Махам снимката, другия път ще снимам косата прясно къносана  Mr. Green

Леми, страхоен блясък, аз продължавам обаче да бягам от кестенявото и си искам студен цвят. Мноооооого трудна работа с къна  Mr. Green

# 472
Аз си взех Тричуп шампоана, който уж е с къна, но не забелязвам оцветяващ ефект. Преди ползвах Бочко и Baby love na DM. Най-силно ми свалят цвета H&S и конвенционалните балсами. Затова рядко ги ползвам.

# 473
  • The point of no return
Padme  bouquet - много ти благодаря! Какво точно е това масло на Кхади? За това ли става въпрос http://www.khadinatural.com/khadi-pure-amla-hair-oil.html

Lemy - чуден ти е цветът на косата  Peace

На мен ми предстои къносване - имах желание за индиго само, но като знам колко бързо пада се отказах.

# 474
  • Пловдив
Roya това е маслото http://www.amazon.de/Khadi-Vitalisierendes-Haaröl/dp/B00X3J … mp;keywords=khadi
Мисля, че и в Зоя го предлагат

# 475

Есенция Лимонова мисля, че белите коси се третират различно, за да се слеят.
newsm78 Това, което пишете за боядисването в две стъпки ли имаш предвид?

Не в две стъпки, не знам как се казва процеса, но ги прави някак толкова прозрачни, стават невидими, като се сливат към косата. Но го правят само когато са малко белите.

А за къната тя май винаги прави номера с по-ярък цвят на бели. За това казват, че като почне да побелява косата, ако искаш хубав цвят, с къна не става.

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 11:32 от ЛияЛ

# 476
  • Бургас
Момичета, много са ви хубави косите , то и няма как да е по-различно при такова обгрижване. Grinning

Ето и моята.Снимките са правени на едно и също място, но от светлината косата изглежда различна.Затова и не мога да определя никога какъв точно ми е цвета:

1   2

# 477
А за къната тя май винаги прави номера с по-ярък цвят на бели. За това казват, че като почне да побелява косата, ако искаш хубав цвят, с къна не става.
При мен става, и то много интересно, все едно съм си правила кичури.

# 478
  • В полите на Пирин планина
Галчудо, много ти е хубава косата, а и цвета. То е нормално да изглежда различен при различна светлина, а и на снимка е трудно да се хване реален винаги.

Това, че белите коси са по-ярки не означава, че цветът на косата е лош. Аз изобщо не държа на равномерен цвят, даже леките разлики в тона дават раздвиженост на косата и са ефектни.

# 479
  • Sofia, Bulgaria
Галчудо, много ти е хубава косата, а и цвета. То е нормално да изглежда различен при различна светлина, а и на снимка е трудно да се хване реален винаги.

Това, че белите коси са по-ярки не означава, че цветът на косата е лош. Аз изобщо не държа на равномерен цвят, даже леките разлики в тона дават раздвиженост на косата и са ефектни.
Подкрепям напълно. Даже бях започнала да си мисля, че само аз харесвам така. Когато цвета е абсолютно еднакъв ми стои много изкуствено на мен.

Галчудо на мен също много ми харесва цвета ти  Heart Eyes интересен и преливащ е.

Общи условия

Активация на акаунт