Къната, билките и всичко останало - Тема 9

• 75 740
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
  • В полите на Пирин планина
Ом, според мен кафето ще даде по-шоколадов отенък, т.е. ще притъпи оранжевото. Интересно ми е, че резултатът при теб е съвсем различен от моя опит с готовите смеси - при мен със светлокестенявата става точно шоколадово, но моята коса е светла и може би затова. Само с къна ставам рижава. Не мога да покажа снимки, че всичките ми бяха качени в прикачи-то, а то не работи.

Амлата "изстудява" отенъка, но може и доста да изсуши косата.

Сложи примерно 50/50 къна/индиго, малко касия и амла. Силен чай от лайка при мен е помагал за засилване на червеното в къната.

# 706
  • Барселона
Здравейте  Heart Eyes Преди седмица се боядисах с боя (светло кестеняво с червеникави и оранжеви оттенъци) и сега си взех безцветна къна ( http://biomanantial.com/shop/henna-color-neutro-en-polvo.html ), та въпросът ми е ако сега си сложа къната ще ми повлияе ли на цвета на косата? Аз я взех за подхранване и блясък, защото от маслата цвета ми пада,а не искам да се боядисвам много често.

# 707
  • най-шареното място
Ом, според мен кафето ще даде по-шоколадов отенък, т.е. ще притъпи оранжевото. Интересно ми е, че резултатът при теб е съвсем различен от моя опит с готовите смеси - при мен със светлокестенявата става точно шоколадово, но моята коса е светла и може би затова. Само с къна ставам рижава. Не мога да покажа снимки, че всичките ми бяха качени в прикачи-то, а то не работи.

На бяла/обезцветена коса си е оранжево за съжаление май.

Реших набързо да бъркам преди да съм купила кафе и поне за аромат сложих какао. Оранжевото е много по-силно и много по тъмно отколкото при готовата смес - къната пусна цвят а тов ане се слчува с готовата смес. Не е морковено, но не и достатъчно притъпено за моя вкус. Сега остана да реша индиго глос или лилав шампоан за планинена коса да ползвам за да го туширам.

# 708
  • гр.Видин
Ако кафето променя цвета на къната /а моя опит е, че не/, то е много незабележима разлика. Само индиго, катам и смлени орехови черупки могат да потъмнят цвета на къната.

# 709
  • София
Момичета, понеже видях, че пишете за продуктите на HennaFox, имам няколко питания, тъй като мисля скоро да си къносвам косата с тяхната къна. От няколко години си слагам само къна - червена с цел да постигна рижав цвят. Използвала съм къни, както от козметичните магазини, така и индийски и арабски от специализирани сайтове. Обаче си нямам фаворит.  Да, косата ми става червеникава, но не към рижаво, а по-скоро червен оттенък на слънце. Косата ми е дълга до средата на гърба, гъста и къдрава. Доста е суха напоследък, без конкретна, известна за мен причина. Правих и маски и други чудесии, за да поомекне, постигнах известен резултат, но има какво да се желае откъм хидратация. Последното ми къносване беше преди Нова година. Сега имам много никакъв цвят на косата. Моята е израснала, която е кестенява, а надолу има останки от червеникавото. Стои малко като омбре на светлина, обаче искам да си освежа цвета за лятото. И си мисля, заради добрите отзиви, да си взема къната на HennaFox.  И ето питанията ми: С оглед на сухотата на косата ми, дали къната няма да задълбочи проблема? И за да постигна оранжевникав цвят, трябва ли самата къна да я смесвам с други билки или индиго? Моля, някоя от вас ако има опит точно с тази къна с цел постигане на рижав цвят да сподели как се е получил. Благодаря предварително!

# 710
  • най-шареното място
Май всяка къна дава рижо на достатъчно светла коса. Къната изсушава.

# 711
  • София
Да, за изсушаването го изпитах на собствена...коса! Grinning Преди се къносвах на месец-два и косата ми беше жива и подвижна. Последните 2 години се къносвах на 2-3 седмици и резултатът не закъсня. Но явно си е до коса, защото на някои хора пък не им се изсушава толкова косата, когато ползват дълго време къна... А за рижия цвят - косата ми не е много тъмна, но явно на по-светлите коси (логично) се личи повече.

# 712
Да, за изсушаването го изпитах на собствена...коса! Grinning Преди се къносвах на месец-два и косата ми беше жива и подвижна. Последните 2 години се къносвах на 2-3 седмици и резултатът не закъсня. Но явно си е до коса, защото на някои хора пък не им се изсушава толкова косата, когато ползват дълго време къна... А за рижия цвят - косата ми не е много тъмна, но явно на по-светлите коси (логично) се личи повече.

Сега аз ще ти споделя как процедирам с две уточнения по моята коса :
 1-во си изсветлявам корените за около 10-тина минути с боя ( косата ми е много тъмна , с вече доста често срещани бели попълнения
2-ро моята коса , за разлика от твоята е много рехава и тънка

та , когато отново се къносах преди около два месеца , косата ми стана много , много суха . Поправих я след около три - четери измивания , ала сега , когато отново повторих процедурата добавих към къната касия (като балсам е за косата ) , повече кокосово и арганово масло в самата къна . Запасих се с овлажняващ шампоан ( моя е на Еко) и с маска , която хидратира .
 Друг съвет, който открих тук е да се правят маслени маски.
и знам , че звучи странно , ама се постарай да пиеш много вода през деня  bowuu

# 713
  • София

Сега аз ще ти споделя как процедирам с две уточнения по моята коса :
 1-во си изсветлявам корените за около 10-тина минути с боя ( косата ми е много тъмна , с вече доста често срещани бели попълнения
2-ро моята коса , за разлика от твоята е много рехава и тънка

та , когато отново се къносах преди около два месеца , косата ми стана много , много суха . Поправих я след около три - четери измивания , ала сега , когато отново повторих процедурата добавих към къната касия (като балсам е за косата ) , повече кокосово и арганово масло в самата къна . Запасих се с овлажняващ шампоан ( моя е на Еко) и с маска , която хидратира .
 Друг съвет, който открих тук е да се правят маслени маски.
и знам , че звучи странно , ама се постарай да пиеш много вода през деня  bowuu

Много благодаря! Аз съм си водно животно. Пия по 2 - 2.5 л вода на ден. Всичките ми шампоани, маски и балсами са за суха коса, но няма кой знае какъв ефект от тях. Относно Касията - ще я пробвам непременно. Дори може и самостоятелно. Много добре звучи "като балсам за косата". След това ще сложа и къната. Просто искам по-свеж цвят за лятото.

# 714
  • Бургас/Пз
Здравейте Simple Smile
Имам готовата билкова смес кестеняв цвят обаче червеникавия оттенък на къната доста личи, какво да добавя повече амла или касия , за да убия малко повече червения цвят?

Нещо ново за боите Култиватор да сте чували??

# 715
  • София
Здравейте Simple Smile
Имам готовата билкова смес кестеняв цвят обаче червеникавия оттенък на къната доста личи, какво да добавя повече амла или касия , за да убия малко повече червения цвят?

Нещо ново за боите Култиватор да сте чували??

Амлата убива червеното, касията го прави по-златисто, но на моята коса с касия, нещо не е трайно....

# 716
  • Бургас/Пз
Благодаря Наде, значи само амла ще сложа

# 717
 Ани и моят опит е същия - амлата ще помогне за убиване на червеното.
Според мен ще ти е добре и с червен нюанс, стига да си позволиш да се харесаш  Hug

# 718
  • Бургас/Пз
Ани и моят опит е същия - амлата ще помогне за убиване на червеното.
Според мен ще ти е добре и с червен нюанс, стига да си позволиш да се харесаш  Hug

Такааа, снощи се намацотих с кестенявата смес на Хена фокс. В магазинчето , от където я купувам се оказа, че в момента няма амла на прах. Аз обаче твърдо бях решила, че трябва да се намажа точно снощи и реших да сложа олио от Амла, което една приятелка ми донесе от Дубай. Резултатът е повече от страхотен. Изобщо няма никакво изсушаване или престъргване на косата. Напротив - обемна, лъскава, подхранена и плътна коса. Стоях точно 3 часа, белите коси са добре покрити, а общият цвят като цяло е равномерен. Естествено има лек червеникав оттенък, но само на слънце.
Изводите са два:
1. с амла на прах добавена към кестенява смес определено се тушира червения цвят. Недостатъкът при мен е , чи ми изсушава доста дължините.
2. с олиото от амла сухотата изобщо я няма, но пък червеното не е така добре туширано.

Определено резултатът много ми харесва, така че продължавам смело напред с къносването и чакам с нетърпение новите бои  Hug Peace

# 719
Аз да кажа за моето боядисване на суха и не много чиста коса - не ми покри добре корените. Вчера намазах отново корените, този път на чиста и полувлажна коса - стана идеално, белите коси почти не се различават като цвят от останалите.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт