Къната, билките и всичко останало - Тема 9

• 75 738
  • 770
  •   1
Отговори
# 750
  • най-шареното място
Точно индигото пуска зелено и при мен.

# 751
Дидичка, на чиста коса, определеш цвета и покривността след ден два и по-умерено с етеричните масла /5-6 капки макс./ - те навлизат в кръвния поток. Пробвай пак. Ще се получи най-вероятно.

Благодаря. Опитах няколко варианта - и на чиста, и на мръсна, и да измия с шампоан, и без да измивам - оцветява горе-долу прилично, но на слепоочията (които са почти изцяло побелели) става ярко-лисичо-рижаво. Естественият ми цвят е тъмно кестеняв. По принцип бих се радвала на някой друг по-светъл кичур, но сега ефектът е направо покъртителен.  Blush

Етерични масла, никога не съм добавяла, каква е идеята освен да скрие аромата на треви  newsm78

Точно заради треволяка...   Mr. Green Много силно ми мирише, към третия час направо искам да избягам... а не може. Cry

# 752
  • София

Точно заради треволяка...   Mr. Green Много силно ми мирише, към третия час направо искам да избягам... а не може. Cry

При мен канелата+2 найлонови шапки вършат перфектна работа. Белите коси по слепоочията се покриват добре, хем правя страхотен бъркоч, само с къна със сигурност ще покрие по-добре  Mr. Green

# 753
  • Пловдив
Дидичка, на чиста коса, определеш цвета и покривността след ден два и по-умерено с етеричните масла /5-6 капки макс./ - те навлизат в кръвния поток. Пробвай пак. Ще се получи най-вероятно.

Благодаря. Опитах няколко варианта - и на чиста, и на мръсна, и да измия с шампоан, и без да измивам - оцветява горе-долу прилично, но на слепоочията (които са почти изцяло побелели) става ярко-лисичо-рижаво. Естественият ми цвят е тъмно кестеняв. По принцип бих се радвала на някой друг по-светъл кичур, но сега ефектът е направо покъртителен.  Blush

Етерични масла, никога не съм добавяла, каква е идеята освен да скрие аромата на треви  newsm78

Пробвайте с готовите билкови бои на Хена фокс, като вземете тъмнокестеняв цвят. Мисля, че с него ще получите по-нормален цвят, който се приближава до желаният от Вас

# 754
Тя май точно от тях се оплаква, само не разбрах кой цвят ползва.
Само на мен ли не ли мирише на трева  newsm78

# 755
  • София
Тя май точно от тях се оплаква, само не разбрах кой цвят ползва.
Само на мен ли не ли мирише на трева  newsm78

O.... на мен ми мирише ужасно силно на треволяци, а и на околните Simple Smile)))))

# 756
Много сложен го представяте този процес с къносването. Аз го правя от преди да има индийски магазини и съм изпробвала какви ли не къни. Откакто стана по-популярно, много продавачи започнаха да злоупотребяват и като цяло, предлаганите къни не са с особено качество, по мои наблюдения, но никога не съм страдала толкова от миризмата, както я описвате яие. Може би по-неприятна ми беше тази, купувана в Италия, но се бяха престарали дори да й дадат някакъв мирис.
Още преди някошко страници ви попитах, не ползвате ли парфюми?

# 757
  • най-шареното място
Никакъв парфщм не може да скрие миризмата на къна - окосено сено.
Може да се тушира с миризмите по време на боядисване, но веднъж вмирисана да се наваксва с парфщм - не.

За рижите кичури - тя явно чудно оцветява къната, но не в правилния цвят. Две стъпки май трябват. Не съм пробвала за да кажа как е. Но готовите лично при мен оцветяват по-зле от оксидирала къна.

# 758
Наде, ти си правиш смеси, с готовата светлокестенява нямам такъв проблем.  Simple Smile   Peace

Пък и то големият проблем - миризма на трева...ми взимайте тогава от другите, да ви мирише на парфюмирана химия.

# 759
Наде, ти си правиш смеси, с готовата светлокестенява нямам такъв проблем.  Simple Smile   Peace

Пък и то големият проблем - миризма на трева...ми взимайте тогава от другите, да ви мирише на парфюмирана химия.
Lemy, не знам, кои са „другите”, които визираш. Аз, поне, неорганична не ползвам. В Италия също вземам от такив  магазини.
Слава Богу, нямам такива „драми” с миризми.

# 760
Момичета, важен въпрос. От вас винаги съм получавала прекрасни съвети и насърчения. Коса с много светла основа, боядисвана с чиста пакистанска къна плюс касия, т.е. силен чист рижо-червен цвят, мисля да я наклепам пак със същото, но и с малко индиго добавено, с надежди за някакъв уж такъв ефект:   

Въпросът ми е: ако се получи нещо неприятно като цвят, мога ли да разчитам, че индигото бързичко и лесно ще се измие и ще си остане обичайния "къносан" рижо-червен цвят? Знам, че се измивало доста по-бързо от къната. То къната при мен не се измива, де - само корени правя.

# 761
  • най-шареното място
С шампоан пада повечето индиго. Поне при мен.

# 762
Кармелита, а защо искаш да слагаш индиго? Косата ти е с хубав цвят  Peace

# 763
Това на снимката, може би не е ясно, не е моята коса, а снимка от интернет. Аз именно подобен нюанс искам да постигна. Моята коса е в по-обикновен, стандартен къносан цвят, примерно такъв Ама не чак толкова хубав - ако беше, нямаше и да експериментирам.

# 764
Кармелита, двата цвята са страхотни (съжалявам, не бях разбрала, че не си ти). Вторият вариант ми допада повече и мисля, че ще сгрешиш с добавяне на индиго. Според мен е рисковано за  по-светла коса, към него може да прибегнеш слдд като си сменила тоновете поне с два по-тъмни.
Аз само веднъж съм използвала индиго, което беше в състава на готова смес с къна и не възнамерявам поне скоро да повтарям, а и не смятам, че има толкова голяма полза, че да рискувам цвета заради него.
Понеже обсъждат масла, препоръчвам Olio di macassar, но аз не смесвам никога с къна.

Общи условия

Активация на акаунт