Бременни чужбински мами -3

• 15 907
  • 240
  •   1
Отговори
# 150
   Ама, Татяна, аз питах за цената на стаята ти. Confused Защото на мен никой нищо з апари не ми спомена в клиниката... newsm78

# 151
@Фиди, не, не съм пробвала. Дидимос не съм намерила по магаzините (май само по поръ4ка се продават?) и не искам да купя неЩо беz някой да ми го е покаzал. Знам 4е към слинга има ДВД или Видео, ама кел файда като нямам плейър тук в квартирата....  Sad  По време на коликите малката не иска въобЩе да лежи, само иzправена трае горе долу  Sad

@Анна, ми това са тарифите zа едини4ни стаи. Ако си privat versichert, може zастраховката да го поеме, zависи от zастраховката, която имаШ. Ако си gesetzlich, те настаняват в една стая с 2 или 3 други родилки, освен ако си доплаЩаШ от собствения джоб. В моята болница бяха 100@/ден, в една друга тук до нас дори 140?...  Sad  Съжелявам, 4е не вzехме семейна стая в която и баЩата може да спи, беШе само малко по скъпа. Покрай дългият ми престой и операцията мъжът ми висеШе по цели дни в болницата и нямаШе ни храна zа него, ни къде да се опъне малко. СледваЩия път Ще zнаем  Mr. Green

# 152
@Фиди, не, не съм пробвала. Дидимос не съм намерила по магаzините (май само по поръ4ка се продават?) и не искам да купя неЩо беz някой да ми го е покаzал. Знам 4е към слинга има ДВД или Видео, ама кел файда като нямам плейър тук в квартирата....  Sad  По време на коликите малката не иска въобЩе да лежи, само иzправена трае горе долу  Sad

Ako ми беше по-наблизо, щях да отскоча наживо да ти покажа. Ама си ми малко на майната си ooooh!  Hug

# 153
Мами. извинявайте, че се намесвам в темичката, но да покрепя Arwen Undomyel, за мен по-добро от слинга няма! Имам Baby Bjorn active, но за сравнение и дума не може да става! Това за презрамките на кенгуруто е точно така.
Дъщеря ми имаше ужасни колики до края на 6м., само слинга ни спасяваше. Таткото я разхождаше с часове, за да спи. Извеждал я е и в полунощ, като видехме зор Mr. Green
Ние я носехме само в изправено положение, тук всички ги носят така. Ето така, само че с ръчички, прибрани вътре-
http://www.ecofamille.com/crois%E9_enveloppe.htm

А тук Дидимос се продава на сбирките на Ла Лече Лигата, обучиха ни на место и така, отидохме с кенгуруто, а си тръгнахме със слинга Wink

# 154
   Татяна, това в обикновена клиника ли, а не в родилен дом (Geburtshaus)? Защото тук, в клиниката, за цени дума не стана - за таткото има манджа сутрин и вечер срещу 2,50 Simple Smile, е, няма къде да спи, но се надявам да не ми трябва. А двойните и тройните стаи се запълват с втора мама с бебе, само ако вече няма място по другите (даже единичните ги запълват накрая, защото са теснички). Казаха, че рядко се случват по две в една стая.
   п.п. с нормална осигуровка към АОК съм.
   Кърпите на Storchenwiege ми харесаха Simple Smile - 50-60 евро... ще ги намерим. Благодаря за съветите!

# 155
Добре де...толкова ли е трудно да се ушие слинг?
Така като гледам си е парче плат, малко по-дългичко. Защо струва толкова много? Плата ли е нещо по-специален или какво?
Аз също мисля за слинг с новото бебе, че кенгуруто първия път никак не ми беше удобно...Но си мислех да си ушия, ако си намеря подходящ плат и инфо за размерите и кройката.

# 156
Ама то шие ли се? На мен ми се стори по дълъг шал просто EmbarassedМишенце, ще ти поръчам и за мен един, нали сега си с шевна машина Grinning иначе на мен кенгуруто много ми служеше , но м/у 4 и 9 месечна възраст. Преди това беше много неудобно за толкова малко бебче пък и жегите правеха използването му невъзможно...

Иначе при мен отчета е не толкова позитивен както преди...Пак ме налегнаха контракции(казвам пак, защото миналата бременост корема ми беше непрекъснато на камък от 4 месец още и доста се намъчих). Този път бремеността беше песен до навършване на 28 седмици, после нещо много ми дотежа шкембето и понеже е много ниско пак се появиха контракциите. Вярно не са болезнени, но са доста чести. На всичко отгоре имам силен спад на желязото + патологичен тест за толерантност към натоварване с глюкоза(тоест риск за диабет) и всички тези неща са причина да съм доста уморена и без тонус. И всичко това за една седмица Rolling Eyes Ходя на работа с пълна сила, но в петък съм на гинеколог и си мисля да поискам една седмица болнични, да събера сили и да атакувам последния месец, че майчинството започва чак на 26 юни...

# 157
Така като гледам си е парче плат, малко по-дългичко. Защо струва толкова много? Плата ли е нещо по-специален или какво?
Аз също мисля за слинг с новото бебе, че кенгуруто първия път никак не ми беше удобно...Но си мислех да си ушия, ако си намеря подходящ плат и инфо за размерите и кройката.

Една мама беше пускала мисля в клуба Бъдещи и настоящи майки ако не се лъжа схема за шиене + снимки. Много беше лесно, но не си спомням как се правеше.

# 158
Стискайте ми палци утре всичко да е наред! Отивам спешно на лекар, мисля че ми тече амниотична течност по малко. Ужасно се притеснаявам, за капак с тея контракции.  Praynig Sad

# 159
Стискайте ми палци утре всичко да е наред! Отивам спешно на лекар, мисля че ми тече амниотична течност по малко. Ужасно се притеснаявам, за капак с тея контракции.  Praynig Sad

Ще стискаме!!!  Hug

Пожелавам ти всичко да е наред и гледай да не се притесняваш много!

Дръж ни в течение, Tandoori.

# 160
Ще стискаме!!!  Hug

Пожелавам ти всичко да е наред и гледай да не се притесняваш много!

Дръж ни в течение, Tandoori.

Ами ще пиша утре като се върна от прегледа, дано нищо да няма... Sad ама то няма как да не се притеснявам въобще..
Във връзка с това искам да кажа на мамите от UK, че докато се рових в нета намерих домашни тестове дали ви тече амниотична течност. Представляват нещо като превръзки:
http://www.amniosense.com/home.htm
Може на някой да му е полезно. Тука не можах да открия такова нещо, което е странно. В Европа 1 година по=рано пуснаха и ръкавичките за определяне на Ph, а тука чак сега пуснаха такива, само че им забравих името, ако някой се сеща- имат в момента реклама по телевизията.

# 161

Една мама беше пускала мисля в клуба Бъдещи и настоящи майки ако не се лъжа схема за шиене + снимки. Много беше лесно, но не си спомням как се правеше.
Mишенце, в Кърмаческия имаше тема за слинговете и ако се не лъжа Хедра беше пуснала кройки за слинга с халките (ако искаш питай я на ЛС). А плата наистина е специален - комбинация от лен и памук, но специална тъкан да не се разтяга и да е здрава. А високата цена идва и от името на фирмата (навсякъде е така). Ако намериш подобен плат можеш да си ушиеш.
Другото предимство на слинговете е, че позволяват по-дълго носене. На мен скоро ми се наложи да мъкна малкия в слинга, че беше болен и се беше залепил за мен като пиявица, та това беше единствения начин да свърша нещо из къщи.

Тандури, стискам палци всичко да е наред!!!  Peace

# 162
Тандоори,и аз сам с теб Hug....дано вси4ко е ок,че ти е още много раничко Thinking.Целувки Heart Eyes

# 163
Арвен,
а според теб кой тип слинг ще е по-удобен - с халките или тоя дългия?
А твоя слинг с какви размери е?

Тандоори,
хайде, чакаме добри новини - че всичко е наред...

# 164
Арвен,
а според теб кой тип слинг ще е по-удобен - с халките или тоя дългия?
А твоя слинг с какви размери е?

Тандоори,
хайде, чакаме добри новини - че всичко е наред...
Да ти кажа лично тоя с халките не съм ползвала, но знам от Сладка хапка например (която е пробвала двата и има с халките), че намира нормалния за по-удобен. Можеш да я питаш на ЛС, да ти обясни. Моя беше към 5 м, вече не помня точно. Ползвала съм само 3 варианта на връзване, при които се чувствахме аз и малкия прекрасно в различните възрасти.

Общи условия

Активация на акаунт