Варненски благотворителни деяния

• 20 842
  • 478
  •   1
Отговори
# 315
Малко встрани от последните постинги - в броя на "Морски труд" от 17 май /мисля newsm78/ имаше статия, че съществува опасност 41 деца да бъдат дадени за осиновяване и то деца родени във Варна, като много малка част от тях са от ромски семейства /не че би трябвало да има значение/. Мислите ли, че може да се направи нещо. Въртят ми се разни варианти и си мисля, че дори едно дете да бъде "спасено'' ще е голям успех. Можем някъде да събираме дрешки или домакински уреди или каквото и да е, което да е в помощ... Thinking

# 316
  • Варна
Ами защо не? Обаче откъде ще ги намерим тия родители в нужда, та да им помогнем? И колко ще им помогнем?
Кой ще ни даде координати? То би трябвало социалните работници да са наясно какви нужди имат и да потърсим там инфо. Но дават лИ? Според мен, соц служби са също тъй дезорганизирани и в безхаберие като останалия апарат, съмнявам се в делата им, не зная где да потърсим помощ.
Ако имате идеи ги споделете.

# 317
Малко встрани от последните постинги - в броя на "Морски труд" от 17 май /мисля newsm78/ имаше статия, че съществува опасност 41 деца да бъдат дадени за осиновяване и то деца родени във Варна, като много малка част от тях са от ромски семейства /не че би трябвало да има значение/. Мислите ли, че може да се направи нещо. Въртят ми се разни варианти и си мисля, че дори едно дете да бъде "спасено'' ще е голям успех. Можем някъде да събираме дрешки или домакински уреди или каквото и да е, което да е в помощ... Thinking
Аз ли нещо не разбирам?!  Thinking
Какво по-хубаво от това да бъдат осиновени?! Напротив, обратното е голям проблем, защото повечето родители хвърлят децата си на домовете, но и не се отказват от правата си над тях. Децата мизерстват, а дори да иска някой да ги осинови не може, защото не са дадени за осиновяване.
Пример - в Овчарово са 30 деца, но само 3 от тях са дадени за осиновяване. Останалите са обречени да останат в дома, без родителска грижа, без майчина ласка.
Практиката в ЕС, която скоро ще бъде приложена и тук, е домовете да се закрият, а децата да отиват в приемни семейства, които ще бъдат финансирани. Това е чудесно, въпроса е само да има много сериозен контрол над тези семейства.

# 318
Явно съм писала под въздействие на емоции и не съм била особено ясна. Децата ще бъдат ОСТАВЕНИ, а не осиновени. Простете недоглеждането ми... Embarassed Помислих си, че в един момент 41 малки душички ще бъдат изоставени, та затова...

# 319
Аз чакам да кажете къде ще се събираме за паричките за да дам!

# 320
  • Варна
На пикник ще идвате ли в Неделя? Може там?

# 321
В екопарка ли ходите на пикник?

# 322
Засега има 100лв в касата, но очаквам увеличение, трябва да обявя място с час за събиране на средството. Но има вероятност да посещавам вилна зона този викенд, сложност ми се види...
Ако някоъ много настоява, бих предложила да остави парички при Стела в магазина, тя скоро не е ходила за стока..  Crazy Ако госпожата няма против, разбира се.  Blush

Да, да  Mr. Green! Чудесна идея ! За момента при мен има едни пари оставени от Ета, ама ми трябват още, че ще зареждам лятната колекция    Whistling!

# 323
А да питам къде е магазина? newsm78

# 324
 Мисля пак да взема плодове за децата и да ги донеса на срещата. Спомням си, че директорката е казала, че не ядат достатъчно плодове. Не знам сега като излизат вече черешките и ягодите, хората от селото дали не им носят по малко от своите градини?
Дано го правят.

# 325
  • Варна
Нагазин Зарзават, находящ се на ул. Марко Баланабанов, срещу една сладкарница.. Бабаеленов.. Детски работи има там... В улицата на Биберон и нагоре и ей там, отсреща свети  табела "Заза"... На лесно е, но не зная дали обяснението ми е достатъчно.  Embarassed

# 326

Хахахахахаха, Небесна! Ще видиш ти какъв бой ще ти тегли бат'Сали кат' та чуй за нагъзина!

# 327
  • Варна
 Laughing А със СД-то какво стана? Имаше ли възможност да го видиш става ли за работа?

# 328
  • варна
момичета аз сега започнах да чета форума ви. бих могла да дам пари. но не разбрах какъв е начина. извинете ме, ако сте казали, но не разбрах.
какво друго освен това, което сте набавили ви трябва

# 329
сега видях, че по-нагоре съм писала, че сме купили 20 комплекта флумастери, а всъщност са 30 - за всяко дете. Ама на- исках да скатая 10 бройки.
Sorry

Общи условия

Активация на акаунт