Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 799
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Принципно е длъжен да ти издаде.А бележки от НОИ или НАП не става.

# 451
някой може ли да ми каже какъв е вече минималния доход за детски, четох че от 01.07 става 400лв, но само в статии го намирам, дали е прието или все още е 350лв?

# 452
някой може ли да ми каже какъв е вече минималния доход за детски, четох че от 01.07 става 400лв, но само в статии го намирам, дали е прието или все още е 350лв?
В сила е от 01.07 за 400 лева мин доход на член от домакинството.

# 453
  • Варна
Някой за Варна ходил ли е да подава документи да ме светне....

# 454
  • София-Младост
Някой за Варна ходил ли е да подава документи да ме светне....
Какво да те светне?
Това е прието още със Закона за държавния бюджет за 2016.

# 455
здравейте, детето ми завърши подготвителна група и наесен е първокласник. При подаване на документите за детски трябва ли да представям бележка, че е записан в първи клас или се носи до 31.10.?

# 456
  • София-Младост
здравейте, детето ми завърши подготвителна група и наесен е първокласник. При подаване на документите за детски трябва ли да представям бележка, че е записан в първи клас или се носи до 31.10.?
И сега се носи и до 31.10., както и за помощта за първи клас.

# 457
благодаря

# 458
  • Ямбол
За първи клас не е ли до края на септември?

# 459
  • София-Младост
За първи клас не е ли до края на септември?
Беше, гледам че вече за всички е 31.10.

# 460
Здравейте,
От март месец не получавам детски, защото не се вписвахме в доходите. Но сега след като от 01.07.2016 доходът на член от семейството става 400 лв. , предполагам, че юли месец трябва да подам документи.
Аз не получавам от януари по същите причини. Ще опитам този месец отново. Трябва ли при подаването да нося бележки от училището, при положение, че сега сме ваканция. Имам от януари такива бележки, че са записани за учебната 2015-2016 година, ще ми свършат ли работа или трябва нови?

# 461
  • София-Младост
Здравейте,
От март месец не получавам детски, защото не се вписвахме в доходите. Но сега след като от 01.07.2016 доходът на член от семейството става 400 лв. , предполагам, че юли месец трябва да подам документи.
Аз не получавам от януари по същите причини. Ще опитам този месец отново. Трябва ли при подаването да нося бележки от училището, при положение, че сега сме ваканция. Имам от януари такива бележки, че са записани за учебната 2015-2016 година, ще ми свършат ли работа или трябва нови?
Трябва бележки от училище. Може да ви приемат с тези от м.01, но може и не. Все пак се подават актуални документи и няма как в АСП да знаят, дали детето от 02-05 месец е посещавало училище.

# 462
Благодаря за бързия отговор. Сметнах доходите, ще взимаме сега. Мисля да мина и през училището, и през лекарката да си събера всичко, за да не ме връщат.

# 463
  • някъде
Здравейте.
Не взимам детски от две години, заради малко надвишаване на тези 350 лв. Ако подам сега за периода юни 2015г-май 2016г целия доход ли да разделя на 400 лв на човек? А не за последния месец на 400, а за предните на 350? Извинявам се за глупавия въпрос, но ми писна да подавам документи и все да ме отхвърлят.
От НОИ трябва ли да взема бележка за изплатени болнични /и да ги смятам към брутния доход/?

# 464
  • София-Младост
Здравейте.
Не взимам детски от две години, заради малко надвишаване на тези 350 лв. Ако подам сега за периода юни 2015г-май 2016г целия доход ли да разделя на 400 лв на човек? А не за последния месец на 400, а за предните на 350? Извинявам се за глупавия въпрос, но ми писна да подавам документи и все да ме отхвърлят.
От НОИ трябва ли да взема бележка за изплатени болнични /и да ги смятам към брутния доход/?
Целия доход се дели на 12 и на броя членове от сем. Ако получената сума е до 400лв, тогава имате право на помощи.
Не се взима бележка от НОИ, получената сума може да се види с ПИК в сайта им или от банкови извлечения.

Общи условия

Активация на акаунт