Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 804
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
  • някъде
Благодаря  bouquet
Мъжът ми няма извлечения, а също и ПИК....мин.година заради един болничен от 14 дни ни отхвърлиха, защото не се бях сетила за него и се зарадвах, че ще успеем този път, а то се оказа, че с него надвишаваме границата с няколко лева  Crossing Arms ooooh!
И още нещо- може ли да се превеждат по картата ми- тази, по която ми превеждат заплатата, защото другата която беше за детските я закрих?

# 466
  • Пловдив
Здравейте! За първи път ми се налага да подавам за детски надбавки и възникна следния въпрос - тъй като сега карам втора година майчинство - дали трябва да искам от работодателя някаква справка за осигурителен стаж или соиалните ще си проверят в НОИ колко съм получавала като майчинство? Също така тъй като има две дечица - на 1 и на 5 г. трябват ли някакви други документи засягащи тях освен акта за раждане - нещо свързано с ваксините или детската градина?

# 467
  • София-Младост
Здравейте! За първи път ми се налага да подавам за детски надбавки и възникна следния въпрос - тъй като сега карам втора година майчинство - дали трябва да искам от работодателя някаква справка за осигурителен стаж или соиалните ще си проверят в НОИ колко съм получавала като майчинство? Също така тъй като има две дечица - на 1 и на 5 г. трябват ли някакви други документи засягащи тях освен акта за раждане - нещо свързано с ваксините или детската градина?
Да, работодателя ви издава удостоверение за брутния доход по есеци, въпреки че при вас ще е само 0.00. Нека като забележка да напише, че за този период ползвате отпуск по чл.....КТ.
Самото обезщетение вие ще си видите или от банково извлечение или от сайта на НОИ с ПИК.
За двете деца бележка от линия лекар за ваксините. По-голямото дете ако посещава предучилищна група ви трябва бележка и от градината/училището.
Всички документи са изброени в ППЗСПД.

# 468
да се включа с въпрос за предучилищната група - синът ми от септември ще е 3-та гр. (вече е свършила официално учебната година, но реално още не е 3-та гр) знаете ли дали за него ми трябва бележка от ДГ и сега ли да я взема или след  15,09?

# 469
  • София
...
И още нещо- може ли да се превеждат по картата ми- тази, по която ми превеждат заплатата, защото другата която беше за детските я закрих?
Може. Аз днес подадох документите и ще ми ги превеждат на картата за заплатата. В тая връзка, който подава за първи път или отдавна не е подавал (като мен), трябва да си вземе от банката удостоверение за IBAN. Мен ме върнаха само за това, но другите документи ги взеха. Отидох набързо до банката и им дадох и това удостоверение. Направи ми впечатление, че са доста по експедитивни и любезни отколкото преди години, когато съм подавала.

# 470
  • Русе
да се включа с въпрос за предучилищната група - синът ми от септември ще е 3-та гр. (вече е свършила официално учебната година, но реално още не е 3-та гр) знаете ли дали за него ми трябва бележка от ДГ и сега ли да я взема или след  15,09?

До 31.10.2016 ще трябва да занесете такава бележка, ще ви я издадат като започне учебната година. Аз вече питах за второто си дете и така ми обясниха и ми приеха документите. Но ми казаха че до 31.10 трябва пак да подам за двете деца такава бележка след започване на новата учебна година независимо че сега подадох за голямото.

# 471
  • Варна
От личния лекар само бележки за ваксините ли трябва?

# 472
От личния лекар само бележки за ваксините ли трябва?
Да от личния лекар само бележка за ваксините.Аз не работя сама се осигурявам и ми искаха и трудова книжка за справка

# 473
  • Варна
Здравейте! Аз пак за тая прословута бележка на самоосигуряващ да питам, счетоводителката не знае какво точно да напише. Какви графи трябва да има? Осигурителен доход-420 лв, бруто: 0,00лв  ли? Каза каквото кажа това ще пише, но и аз не знам  Confused Някой ако има бланка, ако може да ми помогне. Благодаря!

# 474
  • Ямбол
Смени счетоводителката.

# 475
  • Варна
Смени счетоводителката.

Това не ми е опция в момента, за това моля за разяснение от някой, който е издавал или подавал такива бележки  Wink Ако не получа - здраве да е.

# 476
  • София-Младост
Смени счетоводителката.

Това не ми е опция в момента, за това моля за разяснение от някой, който е издавал или подавал такива бележки  Wink Ако не получа - здраве да е.
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,1421.0.html

# 477
  • Варна
Ала-Бала, благодаря  bouquet

# 478
  • Русе
Смени счетоводителката.

И все пак ако една елементарна бележка не може да ти изготви, как тогава и се доверяваш за цялостното счетоводство да ти води?

# 479
Искам да попитам дали знаете от кой месец мога да подам заявление за детски така, че да ми изчисляват дохода по новия праг от 400 лв. на човек? В смисъл - промяната влиза от юли, но ако сега подам молба ще дам дохода от юли до юни  newsm78 Надявам се, че обясних достатъчно разбираемо  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт