Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 486
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Искам да попитам втората година в която взимам майчинство,тя как се изчислява за детските, т.е. при 340лв майчинство,на тази сума ли се смята бруто? Или пак на заплатата ми?

За месеците на 340 лв смяташ 340 лв.Не заплатата ти

# 661
  • София-Младост
Искам да попитам втората година в която взимам майчинство,тя как се изчислява за детските, т.е. при 340лв майчинство,на тази сума ли се смята бруто? Или пак на заплатата ми?
Гледа се сумата, която получавате реално...тези 340лв.

# 662
Само още един въпрос, бележката за ваксини на детето,заплаща ли се нещо за нея на личната и колко. Питам понеже за моята лична винаги има голяма опашка,тези които са за преглед си чакат ,а тези които са за документи сестрата излиза пита ги ,прави ги вътре и ги дава/без да се налага да чакаме заедно с другите,които са за преглед/. Та хубаво е да имам точни парички, за да не ми се налага да чакам допълнително за ресто и т.н....,за това питам колко струва. Peace

# 663
  • Ямбол
Не се плаща. при лекарите се плаща при извършен преглед.

# 664
  • на последния етаж
Само още един въпрос, бележката за ваксини на детето,заплаща ли се нещо за нея на личната и колко.
Не се заплаща нищо на личния лекар.

# 665
  • някъде
Възможно ли е все още да не са ми преведени детските? Вече е 22-ри, а още нямам смс от банката.

# 666
Здравейте! При подаване на документи трябва ли да пишем и обезщетенията от НОИ? Когато попитах служителката, каза, че те си ги виждат.. Бележката за доходи ми е 12 м назад, а бебето се роди преди 2 м, трябва ли да ги деля на 2?

# 667
  • Ямбол
Да, пишат се обезщетенията в този месец, в който са взети плюс заплатите. Няма значение кога е родено детето, за да се отпуснат помщи се вземат доходите на семейството от 12 месеца назад.

# 668
Имам предвид дали трябва да ги деля между мен и малката или само мен да се смятам за член на семейството.

# 669
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Делиш на 2.Семейството ти включва теб и детето.

# 670
  • Пловдив
Възможно ли е все още да не са ми преведени детските? Вече е 22-ри, а още нямам смс от банката.

Да не би да ти е изтекла декларацията?

# 671
  • някъде

Да не би да ти е изтекла декларацията?
Юли подавах, а бележка от училището занесох онзи ден.....
Сега ми хрумна и друго- мин.седмица минах от един оператор на друг, но си запазих номера (не би трябвало това да е проблем) Thinking

# 672
  • Пловдив
Сега ми хрумна и друго- мин.седмица минах от един оператор на друг, но си запазих номера (не би трябвало това да е проблем) Thinking

Смяната на телефон/оператор няма отношение.Намини през социалните да питаш защо нямаш превод

# 673
  • Ямбол
Липсата на смс не винаги означава липса на превод.

# 674
  • някъде
Утре ще проверя, защото и един друг превод не пристигна, та ще видя какво става.

Общи условия

Активация на акаунт