Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 487
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Щом уча във ВУЗ трябва ли да нося и бележка, че 12 м назад съм учила? Питам защото днес ходих да подавам документи и ми искат и такава? Не съм взимала стипендия.

# 691
Само още един въпрос, бележката за ваксини на детето,заплаща ли се нещо за нея на личната и колко. Питам понеже за моята лична винаги има голяма опашка,тези които са за преглед си чакат ,а тези които са за документи сестрата излиза пита ги ,прави ги вътре и ги дава/без да се налага да чакаме заедно с другите,които са за преглед/. Та хубаво е да имам точни парички, за да не ми се налага да чакам допълнително за ресто и т.н....,за това питам колко струва. Peace

на мен ми взеха 3 лв за тази бележка  Wink

# 692
Момичета, моля за отговор - въобще забравих, че трябва да занеса бележка, че голямата е предучилищна. Чак днес една майка от градината го спомена. Но просто съм забравила  Confused Мислите, че мога да отида с бележката да се примоля тези дни? Все пак ще са 2-3 дни от крайния срок...
Ако не успея да измоля да я приемат, дали мога примерно пак да подам документи за детски, въпреки че годината ми изтича през февруари/март /тогава подадох тази година/?

Много ме е яд.  ooooh! Как можах да забравя...  Embarassed

# 693
  • Пловдив
Момичета, моля за отговор - въобще забравих, че трябва да занеса бележка, че голямата е предучилищна. Чак днес една майка от градината го спомена. Но просто съм забравила  Confused Мислите, че мога да отида с бележката да се примоля тези дни? опитай,но не храни големи надежди Все пак ще са 2-3 дни от крайния срок...
Ако не успея да измоля да я приемат, дали мога примерно пак да подам документи за детски, въпреки че годината ми изтича през февруари/март /тогава подадох тази година/? не

# 694
Ако не успея да измоля да я приемат, дали мога примерно пак да подам документи за детски, въпреки че годината ми изтича през февруари/март /тогава подадох тази година/? не
С уговорката, че не съм 'специалист', това сигурно ли е?

На мен дори ми се обадиха от Социалното да ми напомнят за бележката, че оставих за последния момент  Blush и казаха, че ако не я занеса навреме ще трябва да се занимавам пак да вадя документи... (не знам само дали няма да се изгуби един месец без детски евентуално)

# 695
  • Пловдив
При пропусната бележка от предучилищна/училище не се превеждат детските за месец октомври.Ноември се усещат хората и носят бележката.След това мисля,че молбата си продължава до изтичането на срока,не се подава нова+набора от документи.Дори да може да се подаде нова молба щастлива губи със сигурност детските за октомври.

# 696
Момичета, благодаря за отговорите. Ако е само за един месец, пак ще е добре. Че мен ме наплашиха, че е до края на периода до времето за подаване.

# 697
  • София-Младост
При пропусната бележка от предучилищна/училище не се превеждат детските за месец октомври.Ноември се усещат хората и носят бележката.След това мисля,че молбата си продължава до изтичането на срока,не се подава нова+набора от документи.Дори да може да се подаде нова молба щастлива губи със сигурност детските за октомври.
Мисля че не е така...в смисъл при пропусната бележка се губят парите за м.10 и изобщо се спират детските. Но сега през м.11 може да се подаде отново целия набор документи и да започнат нови 12 месеца. Поне така направи(но преди години) жената на колега, която беше забравила за тези бележки.
Но  нека провери и да сподели после питащата Simple Smile

# 698
  • Ямбол
За един месец се губят, когато има допуснати 5 и повече неизвинени отсъствия за месеца. Тази бележка е друга.

# 699
Здравейте, родих преди месец и сега проучвам въпроса за детските. Интересува ме освен бележка от работодателя с брутния доход, от социалното вземат ли под внимание изплатени болнични през 12-месечния период от НОИ?

# 700
  • Пловдив
Здравейте, родих преди месец и сега проучвам въпроса за детските. Интересува ме освен бележка от работодателя с брутния доход, от социалното вземат ли под внимание изплатени болнични през 12-месечния период от НОИ?

Да,разбира се,че се взимат предвид

# 701
Здравейте! Никога не съм взимала детски и не съм наясно. Имам 2 деца-на 17г и другия го родих преди 4м.Първи въпрос:Големия учи в София и там му е личната, дефакто бележките за ваксините и от училището са от там. Аз съм с адресна регистрация в Пазарджик и тука ще подавам документите. Дали ще правят проблеми, че бележките са от София, а не от Пазарджик? И също така, четох, че има срок до края на октомври да се подадът документите, а аз още не съм,а бележката е с дата от октомври, дали ще трябва нова да се изкарва или може с тая, въпреки че е с по-заден месец.Охх дано съм обяснила добре☺

# 702
  • Варна
Здравейте! Никога не съм взимала детски и не съм наясно. Имам 2 деца-на 17г и другия го родих преди 4м.Първи въпрос:Големия учи в София и там му е личната, дефакто бележките за ваксините и от училището са от там. Аз съм с адресна регистрация в Пазарджик и тука ще подавам документите. Дали ще правят проблеми, че бележките са от София, а не от Пазарджик? И също така, четох, че има срок до края на октомври да се подадът документите, а аз още не съм,а бележката е с дата от октомври, дали ще трябва нова да се изкарва или може с тая, въпреки че е с по-заден месец.Охх дано съм обяснила добре☺

Това че баткото е в София и от там са му бележките няма значение но трябва да са актуални.. Т.е. Ти трябва бележка от Ноември за ваксините иначе ще те върнат искат да е от месеца на подаване ✌😉

# 703

Това че баткото е в София и от там са му бележките няма значение но трябва да са актуални.. Т.е. Ти трябва бележка от Ноември за ваксините иначе ще те върнат искат да е от месеца на подаване ✌😉
Всяка година взимам бележка от ЛЛ през август, когато ходим на годишен преглед / по план и ваксина/ .Подавам документи през ноември, никога не съм имала проблем.
Ако в тази календарна година детето вече е минало календара си за ваксина бележката ще е валидна, без значение кога е издадена.

# 704
  • Пловдив
Всяка година взимам бележка от ЛЛ през август, когато ходим на годишен преглед / по план и ваксина/ .Подавам документи през ноември, никога не съм имала проблем.
Ако в тази календарна година детето вече е минало календара си за ваксина бележката ще е валидна, без значение кога е издадена.

Социалните няма как да знаят кога детето има ваксина.Има деца,които се движат със закъснение.Доста АСП та връщат,ако бележката не е от месеца за подаване.Хубаво е,че при вас я взимат,но не навсякъде е така

Общи условия

Активация на акаунт