Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 47

• 64 832
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Не знам дали е уместно в този етап, в който е Карамелена, да споделя как аз бих го направила за себе си.
Бих затворила кухнята с червената линия. Това ще ми увеличи работната площ - обичам да я има. Съответно от другата страна бих разширила и мокрото помещение - може да се получи една пълноценна баня, която никога не е излишна. Ако не баня, то поне едно истинско перално с повече място за работа. Не виждам особен смисъл в коридорите и антретата.

Кухнята нищо не губи като се лишава от още един вход - на практика се заобикаля само една камина, т.е. крачките се увеличават максимум с 6. Допълнително бих изолирала кухнята и откъм трапезарията с големи стъклени врати.

# 496
  • София
При мен е "изолирана" от красиви дървени решетки и от това изобщо не печели, става още по-миниатюрна. Всичко в този типов проект къщи е адски мъничко, това са 70 кв.м. на етаж, в които влиза и стълбището.

Не знам доколко трегерите по тавана в коридора позволяват събаряне на стени там и разширяване на тоалетната.

# 497
За отделно помещение на кухнята като такава въобще не съм помисляла. Аз много исках остров само за не съм с гръб към навалицата, пък да се затворя в отделно изобщо не ми е мечта. Шарки и Стефчо ми дават много добра идея още повече, че хладилника ми е проблемен.
Птица, да, на тясната стена ще е вратата. Съжалявам за това само защото загубих шкафа за прахосмукачката и легените, иначе пералня и сушилня са настанени на горния етаж. Мъжа ми ме успокоява, че ако в тази къща не намерим място къде да скрием парцалите и кофи, чудно как сме се оправяли досега. Всички още от началото ни съветваха да преместим вратата, защото е почти центрирана срещу дивана.
Лили, и аз така мисля за камината. (кога ще видим твоите красоти?)
Богиня, за още една баня не искам и да помисля. Тази от дневния ред ми изпи емоциите. А и в къщата има 3, не са много, но достатъчно. За коридори и антрета си права, а и ми се струва, че като направим етажа основния вход ще бъде откъм дневната. Не можем да оправим стълбите, стръмни са, а и паркинга ще е от страната на верандата.

# 498
@Птица - кой човек влиза в обувките вкъщи, за да остави покупките? Всеки влиза, оставя си чантите, събува си мръсните обувки, след което с чантите към кухнята. Ами ако кухнята ти е на другият край на жилището?
Аз бих направил червената стена на кухнята, а в тази ниша между новата стена, комина и тоалетната добре би стояла някаква скулптура или секция с интересни предмети, осветена картина, а може и затворено с врати нещо като гардеробно, в което да си държите якетата/чантите, които ползвате в момента, а в 31см нишата до входната врата да е закачалката за гости. Повече плотове никога не са излишни, като сложиш тостер, кафе машина, кана за вода, кухненски робот и/или кухненска машина (KitchenAid или Kenwood), хлебопекарна, кутия за хляб и накрая не остава място за работа =)

# 499
  • Варна
Карамелена, ти си знаеш най-добре.  Peace Ние тук просто си разсъждаваме на глас.

# 500
интериорки в съвсем, съвсем далечното бъдеще  Аз съм с черното и шанелите  Laughing
Далечно......колко да е далечно?!
Една част от интериорките в темата вече са го достигнали това бъдеще Wink

# 501
Карамелена, ти си знаеш най-добре.  Peace Ние тук просто си разсъждаваме на глас.
За което съм ви благодарна   Hug

# 502
@Птица - кой човек влиза в обувките вкъщи, за да остави покупките?
Аз bowuu
Влизам, оставям ги на плота или масата в кухнята и после се събличам и събувам. При това кухнята не ми е до входната врата. Торби с покупки да търкалям по пода ми звучи по-зле, отколкото да мина обута 3 метра.
Но това е тема за друг разговор, да не го подхващаме, че съм била свидетел на Пунически войни във форума по този въпрос.

Карамелена, идеята на Богинята е добра, но сигурно вече е късно за по-сериозно префасониране на помещението. След години, като ти омръзне г-образното коридорче и ти дойде музата, може пак да го разръчкаш. Засега можеш да се задоволиш с предложението на Желязко - в нишата си направи гардероб за връхните дрехи. И без това антре 7 кв.м не е кой знае колко голямо и няма да има много място за обувките и палтата.

# 503
  • Варна
И аз влизам с обувки в кухнята, но моята си е близо до входната врата именно с тази цел.

# 504
  • Варна
Така е Карамелена, съобрази го с твоите навици и предпочитания.

Аз съм за отделна кухня, заради миризмите и по принцип, рязане на салати, мръсни отсервирани чинии... предпочитам да са отделно. Но това са нашите навици, аз съм писала - набързо хапваме вечер, невинаги заедно според зависи и се изнасяме по диваните, на почит са табуретките за крака и помощните масички, всеки трябва да си има индивидуална Simple Smile

# 505
  • софия
Повече плотове никога не са излишни, като сложиш тостер, кафе машина, кана за вода, кухненски робот и/или кухненска машина (KitchenAid или Kenwood), хлебопекарна, кутия за хляб и накрая не остава място за работа =)
Хехе, аз направо нямам кухня. Нямам си ни едно от изброените  Laughing
Имам стойка с ножове и буркан с храната на кучето  Naughty

# 506
  • София
Аз пък имам всичко,  че и повече, но не ми харесва да са върху плота на холната кухня, затова направих допълнителен шкаф и ги държа прибрани. Никак не ми харесва непрекъснато да ги вадя и прибирам, затова искам отделна кухня. Ще я направя така, че всичко да се вижда - сега направо не знам какво имам  Sad

# 507

Много червена е твоята мечта, освен всичко останало. На Blu, червеното в коридора много ми харесва (въпреки, че хич не го долюбвам този цвят). То там е само акцент. А в твоята мечта е водещо. Но тъй като съм начинаеща, да се изкажат и дамите с много опит.
Мисля, че е необходимо да дадат акъл, както се казва на съвсем начинаещите. Повярвайте има полза.

# 508
... и ги държа прибрани. Никак не ми харесва непрекъснато да ги вадя и прибирам, затова искам отделна кухня. Ще я направя така, че всичко да се вижда - сега направо не знам какво имам  Sad
То хубаво всичко да се вижда, ама човек се увлича да си слага отгоре и накрая пак е Sick

Решението е - голяма кухня, много плотове, много шкафове за прибиране и... домашна помощничка Wink

Много червена е твоята мечта, освен всичко останало. ...
Мисля, че е необходимо да дадат акъл, както се казва на съвсем начинаещите. Повярвайте има полза.
Възчервеничко е, мда. Но щом е само мечта все още, нека си мечтае момичето Simple Smile Като стигне до реализация на мечтата, ще й набием канчето Mr. Green

# 509
  • София
И аз и аз искам да се изкажа по въпроса за отделната кухня Simple Smile. Ето, за мен, предимставата и недостатъците на отделната кухня. Уточнявам, че сме работещи родители с две малки деца и готвим почти вяка вечер.

Предимства:
- В хола/трапезарията не мирише на манджа.
- Малко време за мен си, докато уж готвя/ гледам манджата да не загори.
- Децата (малките) нямат пряк достъп до шкафовете и не могат да бърникат в тях и да вадят всички "Ауу, колко интересни" неща.

Недостатъци:
- Нямам пряка видимост към децата (кои кого е захапал/оскубал, како е успял да изяде и т.н.). Чувам, обаче, шумовете от горните действия и това ме изнервя и стресира Simple Smile. Обаче, моите деца са малки, така че това не е общовалидно.
- Не мога да слушам радио/телевизор докато готвя. Multitasking-а е важен за всяка една жена.  
- Аз съм си социално същество и не мога да прекарам сама половин/един насаме час в кухнята, докато другите се забавляват в хола.

Досега живеехме на квартира, в която кухнята е обща с хола. В апартамента, който си купихме и в който, дай боже, ще се нанесем края на януари двете помещения са отделно, но съседни. Когато тъсихме жилище, специално гледахме да могат да се приобщят двете и сега ще бутаме стената.  
Согурно има и друго, но за мен това е синтезирано.

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 16:05 от Antoaneta_y

Общи условия

Активация на акаунт