Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 47

• 65 898
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
shhhh..., сладки са  Peace  И не са инфантилни, а стилизирани Simple Smile Къде ще ги бучнеш?

Е, що е толкова пари  Blush а ми хареса
 Cotta Chair, Oak
И   друг вариант , който харесвам, но. То затова и харесах на Lady попадението  Peace
Със сигурност държа на плътна облегалка, и да не е пластмаса;)

Последна редакция: чт, 14 яну 2016, 18:59 от lorenca

# 211
Здравейте, аз като много други предполагам ви следя с интерес и се радвам на всичко, което показвате.
Имам нужда от помощ и се надявам тук да я получа. След три годишно чакане това лято идва ред на ремонта и у нас. Проблемът ми е, че не мога да реша кое е най-подходящото за нас преустройство.
Прилагам ви план на апартамента във вида, в който го обитаваме сега, защото едва ли бих могла да го обясня добре.
Скрит текст:

Това, което категорично трябва да оправим е паркета - пренареждане, циклене, фугиране, лакиране. Целият апартамент е на паркет, така че това означава да се разбута навсякъде. Само банята и тоалетната не са, но там също ще се кърти защото има да се оправя теч от над нас и да се подменя тръба.
Минах през няколко главни идеи и в крайна сметка не мога да взема решение.
Единият вариант е да оставим всичко така както е в момента. Мъжът ми няма никакво желание да се занимава с ремонти и той предпочита точно това.
Втората опция е да сменим местата на детската и дневната стая.
Третият вариант е моята първоначална идея. Да разширим дневната с част от детската. Т.е.  да се махне стената помежду им до половината - другата част е комин. Освен това да се прегради тази стая на мястото на трегера и малката, тъмна част да остане за спалня. Тази стая съм я мислила с нещо като прозорец в горната част на преградната стена за светлина. И съответно детската да се измести в сегашната спалня. В допълнение към този вариант имам идея да се направи вита стълба в дневната в горен десен ъгъл на картинката, водеща към 15 кв. таванска стая. Децата ни са разнополови и ми се иска след време да са в отделни стаи.
Не скам да напиша огромен пост за това спирам до тук.
Ще съм благодарна да прочета мненията и препоръките ви.

# 212
Пак съм аз. Въодушевих се и направих още една снимка. Надрасках набързо разположението с мебели в момента за по-добра представа.
Скрит текст:

# 213
Пепси, желая ти от всички най-хубави неща по много  bouquet

ymemansi, на мен най-много ми допада третият вариант. Възможността да се усвоят 15 кв.м. е много примамлива. Но пък и този вариант е свързан с къртене, рязане на плочата за отвор към тавана...трябва добре да се провери дали конструкцията на сградата го позволява.

Интересен под, който аз не бих си причинила Simple Smile

# 214
  • На брега
Пепси, честит празник! Здраве, успех и много поводи за радост ти желая!
lorenca, трапезария ли обзавеждаш? И аз много харесвам столове от слоиста дървесина и също оглеждам за варианти.
ymemansi, как събра маса със седем стола и диван в холо-кухнята?! И аз се чудя как да наместя и разположа всичко в малко помещение и ще ми е от полза да погледна снимки на помещението ти, ако имаш качени някъде или на лични.
Доколкото се ориентирам от чертежа, сегашната ти детска е най-голямото помещение или греша? В къща ли сте? Питам заради местенето на стени и отвора на тавана, които планираш.

# 215
Ema нямам представа от какво трябва да се провери относно конструкцията на сградата. Този отвор в тавана е предвиден за след няколко години. В момента децата ми са на 1 и 4 години и двете детски не са належащи.
NovaTema Стаята всъщност е 23кв. Дивана е двойка, не е голям и стои точно до столовете. Честно казано почти не го ползваме, там е защото го имаме. Столовете са толкова но двата от тях за детски и заемат една идея по-малко място. Снимки ме е срам да показвам. Много е разхвърляно и стените за ужасно надраскани от дъщеря ми. В апартамент сме. Кооперация в центъра от 62 година. На последен 4-ти над партер, над нас има обитаеми тавани. И да, детската е най-голяма - 32кв е.

# 216
Нова, не точно. Искам да сменя някой ден ... но и по възможност да изпробвам.

# 217
Съпружка - нашата медийна звезда!

Пепси, честит празник! Да си жива и здрава!

# 218
  • На брега
Скрит текст:
Ema нямам представа от какво трябва да се провери относно конструкцията на сградата. Този отвор в тавана е предвиден за след няколко години. В момента децата ми са на 1 и 4 години и двете детски не са належащи.
NovaTema Стаята всъщност е 23кв. Дивана е двойка, не е голям и стои точно до столовете. Честно казано почти не го ползваме, там е защото го имаме. Столовете са толкова но двата от тях за детски и заемат една идея по-малко място. Снимки ме е срам да показвам. Много е разхвърляно и стените за ужасно надраскани от дъщеря ми. В апартамент сме. Кооперация в центъра от 62 година. На последен 4-ти над партер, над нас има обитаеми тавани. И да, детската е най-голяма - 32кв е.
За това предложих и на лични. Аз пък от една година съм в ремонт и дори в момента гледам едни прекрасни изрязани 15 сантиметрови квадратчета в гипсокартона на едната стая през които ММ е промушвал кабелите за новата ел инсталация. Mr. Green[/spoiler] Размени местата на дневната и детската. 32 м2 е добре дори и без тези допълнителни 15 м2, които искаш да си осигуриш с къртене и изместване на стената.  В последствие може да провериш дали е възможно да отвориш към тавана и да се нанесете вие там или някое от децата. Тогава ще решите къде да бъде стълбището.
Ема, този под е само за факири Laughing. Стъклените плочи отгоре ме подсетиха, че докато проверявах за стъкло за камината попаднах на снимки на такива стъклени термо-плочи под камини и печки. Много ми хареса как стои, вместо разните му там каменни плочи, гранитогреси или ламарини, които обикновено се поставят пред/под камините и печките.
lorenca, въздъхнах, като го чух това с изпробването... Дано имаш късмет и живееш в някой град, където имаш избор и възможност да го направиш. При нас в мострените зали дори на фирми производители няма мостри от всичките си модели. Трябва да им поръчваш по картинка и описание, и на юнашко доверие.

ПП Допълвам се
Скрит текст:
Здравейте, аз като много други предполагам ви следя с интерес и се радвам на всичко, което показвате.
Имам нужда от помощ и се надявам тук да я получа. След три годишно чакане това лято идва ред на ремонта и у нас. Проблемът ми е, че не мога да реша кое е най-подходящото за нас преустройство.
Прилагам ви план на апартамента във вида, в който го обитаваме сега, защото едва ли бих могла да го обясня добре.
Скрит текст:

Това, което категорично трябва да оправим е паркета - пренареждане, циклене, фугиране, лакиране. Целият апартамент е на паркет, така че това означава да се разбута навсякъде. Само банята и тоалетната не са, но там също ще се кърти защото има да се оправя теч от над нас и да се подменя тръба.
Минах през няколко главни идеи и в крайна сметка не мога да взема решение.
Единият вариант е да оставим всичко така както е в момента. Мъжът ми няма никакво желание да се занимава с ремонти и той предпочита точно това.
Втората опция е да сменим местата на детската и дневната стая.
Третият вариант е моята първоначална идея. Да разширим дневната с част от детската. Т.е.  да се махне стената помежду им до половината - другата част е комин. Освен това да се прегради тази стая на мястото на трегера и малката, тъмна част да остане за спалня
. Тази стая съм я мислила с нещо като прозорец в горната част на преградната стена за светлина. И съответно детската да се
Скрит текст:
измести в сегашната спалня. В допълнение към този вариант имам идея да се направи вита стълба в дневната в горен десен ъгъл на картинката, водеща към 15 кв. таванска стая. Децата ни са разнополови и ми се иска след време да са в отделни стаи.
Не скам да напиша огромен пост за това спирам до тук.
Ще съм благодарна да прочета мненията и препоръките ви.
От къде ще влиза светлина и въздух? От холо-кухнята ли? Няма да можеш да се проветряваш. Живяла съм за кратко в гарсониера, в която леглото беше отделено от дневната с лека дъсчена преграда/арка и завеса. Нямаше добра вентилация там и не се проветряваше добре. Издишния въздух стоеше като залепен в ъглите. Нямаше и кислород и се събуждах уморена и с тежест.

Последна редакция: чт, 14 яну 2016, 22:02 от NovaTema

# 219
Честит празник, Pepsi! Бъди здрава, щастлива, много вдъхновения и положителни емоции!

# 220
  • Варна
Пепси, честит рожден ден! Пожелавам ти да имаш толкова вдъхновение, че никога нито един ремонт да ни се опира и на малкия пръст  bouquet
ymemansi, струва ми се, че е твърде щедро най-голямата стая да е за децата. Вярно, сега децата са малки, но много скоро ще пораснат и щом са и разнополови, ще имат нужда от отделни стаи.
Аз виждам нещата така - дневната става на холо-кухня. Старата кухня - спалня. А голямата стая се разделя на две по трегерите, като оставяш светъл отвор в горната част - това са двете детски стаи. Най-лесно би било входът във вътрешната да е през по-малката "тъмна" стая, но не се знае след време как ще реагират децата на това. По-затруднително е да се избие отвор през холо-кухнята. Не е най-умното решение, но така ще имаш три спални и едно общо помещение.

ЕМа, много интересен под. Обаче, за да го осъществиш, ти трябва много голяма височина. И фабрика за огледала.

# 221
  • Варна
ymemansi, третият вариант и аз харесвам най-много. Даже мисля, че сте късметлии таванската ви стая да е над апартамента ви и че е грехота да не се усвои. Живяла съм в кооперация с ползващи се тавански помещения и така бяха разбъркани, че никоя не съвпадаше със съответния апартамент. Така, че проучи дали може да стане и действайте. Аз нищо не бих отложила за след години, ако говорим за такива големи ремонтни дейности. Наведнъж! Успех!  Peace

# 222
Цитат на: Lady April link=topic=897244.msg32349365#
................ Аз нищо не бих отложила за след години, ако говорим за такива големи ремонтни дейности. Наведнъж! Успех!  Peace

И аз така. Или ще изчакам още една-две години да порасне малкото, или ако сте решили тази година  - тази, но всичко наведнъж.
Пепси,  bouquet, с най-добри чувства и пожелания!
gargamela, това за средната възраст е много яко  Joy!
Съпружка, ............бебенце ли?
ehopepi,
Скрит текст:
ние сме с две кучета в апартамента (и нашето едното е прибрано), въпрос на организация за разходките. В приютите има по-възрастни кучета, които нямат нужда от толкова интензивни разходки и са много благодарни после.

# 223
Благодаря ви за мненията. Третият вариант и на мен ми е най-на сърце. Всъщност още в мига, в който видях този апартамент си го прередих в главата по този начин. Ние нищо не сме пипали по него до момента. Само го пребоядисахме в бяло и се нанесохме. Сменили сме и дограмата и това е. Проблемът ми е, че на мъжа ми не му се занимава въобще. И така да си остане няма да му пречи. Аз обаче не мога. Не сме купували и мебели дори. Само трапезарийната маса и столовете към нея. Всичко си е както си беше при купуването. трябва да се подменят диваните и електроуредите също. други мебели почти нямаме. Ползваме два оставени сскрина, детското легло и гардероба в спалнята. Бщрото ни си е наше, но не си пасва с нищо и ще замине в офиса на мъжа ми. Тв шкафчето и то.  Кухнята си я харесвам много. иска ми се да остане и дори да решим да я местим в другата сттая мисля, че ще стане да се пригоди там. Та, с всичко това искам да кажа, че освен грубия ремонт трябва и да го обзаведа почти изцяло. Другото което мъжа ми не иска е да изсипва една торба пари в ремонт.
трябва да намеря баланса - хем да е функционално, хем да ми харесва и да не погълне много пари. А и много искам да усвоя тавана.

# 224
Благодаря ви за хубавите пожелания Simple Smile.
ymemansi , присъединявам се към мненията, че щом имате идея за присъединяване на таванското помещение, най - добре да се направи заедно с останалите ремонни работи. След 2- 3 г. ще е много по - трудно отново да стартирате СМР особено свързани с разрушителни дейности и конструктивно укрепване, което вероятно ще се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт