ЧЕТВЪРТИ КЛАС

• 69 021
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Според младежът задачите били лесни, категорично отсвири опита ми да прегледаме заедно задачите. Не иска да коментира повече, не са проверявали теста с г-жата.

# 466
  • Бургас
И нашите са решавали теста след това с класната.Лесен бил.Ще видим. Simple Smile

# 467
А къде излизат резултатите от тестовете?

# 468
  • Sofia
Моят има 2 грешки, демек резултат 18  ooooh!. В условието пише 2 м.,той решавал с 1 м.  Close. Така го овиках като го прибрах... Tired.И излязъл 10 мин. преди края....Оценката ясно,че не е важна в случая,ами къде блее? Бърза,не чете...
И острите ъгли не преброил  Crossing Arms.

# 469
GeNa, доколкото знам, 18 точки се оценяват с 5,75, което си е шестица. Не се ядосвай.  Peace

# 470
  • Sofia
GeNa, доколкото знам, 18 точки се оценяват с 5,75, което си е шестица. Не се ядосвай.  Peace
Hug
Ами, ядосвам се,щото е блейко, пък е самоуверен и самочувствие до небето,колко е дОбър...и после се тръшка и реве  ooooh!. Карам му се аз, белким хване дикиш за същинския приемен изпит, на който ще се явява  Peace.
А оценката не разбрах как се сформира...

Да видим ЧО как ще е, че там,ако мен ме изпитват,ще е окъкана работата  Embarassed Mr. Green

# 471
Ами аз гледам оттук: http://www.mon.bg/?go=page&pageId=1&subpageId=97
Не знам дали е актуално.

# 472
  • Sofia
Ами аз гледам оттук: http://www.mon.bg/?go=page&pageId=1&subpageId=97
Не знам дали е актуално.
Crazy Party това предизвика бурна радост у нас, ама де да видим  newsm78

# 473
Според мен няма да е тази скалата, защото цитирам :
Тестът по математика съдържаше общо 19 задачи – 16 от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и 3 задачи от отворен тип.
С една точка ще се оценяват правилните отговори на задачите с избираем отговор и с две точки – задачите със свободен отговор, които изискват разбиране и прилагане на усвоени знания.

което означава 16+6 =22 точки

# 474
Не, на страницата на МОН публикуваха теста, отговорите и това как се оценяват задачите с брой точки. С две точки се оценява само последната задача. Peace

Аз мисля, че така се приравняват точките към оценки /като в линка на Мамин Златен/, заради това, което прочетох тук-там. Моето човече устискало до края на времето, което им дали, за да проверява написаното. Успяхме да го убедим аз и прекрасната наша госпожа.  Heart Eyes

И аз се чудя къде да очакваме да излязат резултатите. newsm78 Ще се радвам, ако някой помогне по въпроса. bouquet

Пожелавам на всички четвъртокласничета успех с външното оценяване. Hug И трайни знания.

# 475
Не си прочела правилно критериите за оценяване - има ги в линка на МОН със задачите и решенията

Критерии за оценка на задачите
№ Критерии за оценка на задачите с избираем
отговор – от №1 до №16
Брой точки за прави-
лен отговор
1. За верен отговор 1 т.
2. За неверен отговор или за липса на отговор 0 т.
№ Критерии за оценка на задачите със свободен
отговор (за допълване) – №17, №18
Брой точки за прави-
лен отговор
1. За верен отговор (без да се изисква наличието на
мерни единици в отговора) 1 т.
2. За грешен отговор или за нерешена задача 0 т.
№ Критерии за оценка на задачата разширен
свободен отговор (№19)
Брой точки за
правилен отговор
1. За правилно записано решение с числен израз или
чрез последователни стъпки и за верен отговор
2 т.
2. За правилно записан числен израз
182 – (140 + 140:10) = 28 или
за верен частичен резултат ( например, брой на ро-
маните или общ брой на детските книги и романите)
1 т.
3. За нерешена или за неправилно записана задача 0 т.

Което накратко казано - 1-18 задача по 1 точка + 2 точки за 19 задача... общо 20 точки е максимума  Peace

# 476
Съгласих се сега видях критериите  Peace 20 са точките

# 477
Някаква такава е може би скалата за преобразуване в оценка  Simple Smile

от 0 до 6 точки - слаб 2,00
7 точки - среден 3,00
8 точки - среден 3,25
9 точки - добър 3,50
10 точки - добър 3,75
11 точки - добър 4
12 точки - добър 4,25
13 точки - много добър 4,50
14 точки - много добър 4,75
15 точки - много добър 5,00
16 точки - много добър 5,25
17 точки - отличен 5,50
18 точки - отличен, 5,75
19 точки - отличен 6,00
20 точки - отличен 6,00

Така или иначе при 1-2 грешки си е за Отличен детето  Peace

# 478
  • Sofia
В бтВ новините казаха, че резултати ще има утре  newsm78, ама какво имаха предвид-не разбрах...Едва ли ще смогнат да проверят, публикуват и обявят резултатите утре  newsm78.

# 479
В бтВ новините казаха, че резултати ще има утре  newsm78, ама какво имаха предвид-не разбрах...Едва ли ще смогнат да проверят, публикуват и обявят резултатите утре  newsm78.
Кой точно да ги публикува и къде?
Единици училища вероятно го правят.
Комисията трябва да провери работите в тридневен срок. След това същите тези резултати обикновено се съобщават на децата и се поставят на видно място в училището.
Не е проблем при две-три паралелки, че и повече, резултатите да са ясни утре. Даже би могло да са ясни и днес.

Общи условия

Активация на акаунт