Вече шава ЮЛСКОТО човече,мама го усеща вече-ТЕМА 2

• 40 577
  • 700
  •   1
Отговори
# 285
А някоя мама чувала ли е нещо за коша за новородено Jane Matrix 2? Гледах го в един магазин и се оказа, че самият кош за новородено става за кола. Може да се ползва както в пълно легнало положение, така и след 6 месеца да се повдигне горната част и да се вози по изправено детето (не помня обаче до колко колиграма беше). Има си и летен кош съответно за след 6 месеца.
Много се чудя дали е добре като вариант и затова исках да попитам дали някоя мама е ползвала или чувлаа нещо за този модел Simple Smile
Аз съм набелязала точно тази количка....с каката бяхме взели 3в 1 на ЧИКО триколката ,но тя е родена март и си беше нужен кош за новородено тъй като е добре уплътнен и в студено време е идеален за разходка .Ползвах го само 4 месеца  , искаше много да е по повдигната да гледа.
Само незнам не съм виждала MATRIX-A на живо дали е достатъчно голям коша за новородено newsm78

# 286
Здравейте и днес Simple Smile От седмица може би забелязвам леко жълтеникава слуз след като се избърша, когато съм ходила по малка нужда. Не го виждам всеки път може би 1-2 пъти най-много на ден, само по хартията е и е много малко на половината на върха на нокът примерно. В смисъл едва се забелязва, но аз по принцип много се вглеждам. Като се пипна с ръка си имам бледо течение, което пак е малко, без особена миризма. На лекар съм на 8-ми, няма как да си изместя часа. Според вас това притеснително ли е? П.П. Публикувах същото в друга тема, но нямам отговор, затова питам и вас Simple Smile

# 287
Аз не съм гледала нито количка, нито креватче, мисля по натам да се занимавам с тези неща, някак ми се вижда рано. С Дети в осми месец се занимавах с тези неща. Аз вече съм добре, дори по малко излизам и навън, но ме приболява корема та още не съм започнала с дългите разходки

# 288
Здравейте и днес Simple Smile От седмица може би забелязвам леко жълтеникава слуз след като се избърша, когато съм ходила по малка нужда. Не го виждам всеки път може би 1-2 пъти най-много на ден, само по хартията е и е много малко на половината на върха на нокът примерно. В смисъл едва се забелязва, но аз по принцип много се вглеждам. Като се пипна с ръка си имам бледо течение, което пак е малко, без особена миризма. На лекар съм на 8-ми, няма как да си изместя часа. Според вас това притеснително ли е? П.П. Публикувах същото в друга тема, но нямам отговор, затова питам и вас Simple Smile
Понеже и аз имах нещо подобно, се оказа, че повечето бременни жени имат бяло течение, но ако няма промени в миризмата, цвета или вагинален дискомфорт, не е основание за притеснение. И наистина вагиналният ми секрет излезе чист, въпреки че при вземането му лекарката беше на мнение, че има инфекция.
Консултирай се с лекаря си все пак, но не мисля, че имаш основание за безпокойство.

# 289

Аз постоянно си имам течение, което в различните дни е различно - понякога по-воднисто, понякога бяло или гъсто и жълтеникаво и това е откакто се помня и нищо не се е променило откакто съм бременна. На миклобиологията излязоха някакви бактерии без растеж, предписаха ми флажил и гинофилус и докато ги ползвах и след тях отново си имам течение.

# 290
С предишната ми бременност през последния месец ползвах локален препарат преди раждането, за да няма проблеми с бебето, сега мисля да попитам да ми изпишат нещо подобно, ако ще раждам нормално.

# 291
Благодаря за отговорите Simple Smile

# 292
  • София
Аз имам много обилно течение, сега е понамаляло де, но иначе си е доста, без мирис, без сърбеж и микробиологията ми е чиста. И с баткото бях така.
А за количките - не бързайте да взимате, освен ако не ви напишат, че гаранцията почва да тече от юли примерно.
Колан за новородено не се слага - в количката, а в колата - задължително. И като говорим за новородено и кош за новородено, то е до 6-ти месец някъде - до тогава бебето трябва да е в напълно легнало положение, без никакъв наклон. И разбира се да не го ръбят разни колани.  Naughty
Аз съм за зимния кош, не само заради легналото положение (и липсата на колани, за това не се бях сетила), а и защото ще го ползваме до декември, което си е цяла есен и началото на зимата.
Колелетата трябва да са големи, това беше изискване на таткото, аз не държах на това, но после го оцених -много по-лесно е придвижването, качване/слизане от тротоари и т.н.
Важно е и да е лека, защото понякога се налага да я вдигнеш цялата по стълби. Ох, това ми напомня, преди бяхме на квартира, на втори етаж без асансьор и първата една година съм качвала и сваляла количката цяла или на части по стълбите всеки Божи ден, беше мъка просто.  ooooh! Нямаше мазе където да я държа, нито място по коридорите...
Който е в блок с асансьор да си вземе размери, защото може да стане гафа количката да не може да влезе.  ooooh!
А за коша за кола, наистина не е желателно да се използва извън колата, защото може да се претовари гръбчето.
За марките, ние ползвахме лорели авио - http://www.hippoland.net/lorelli-kolichka-avio-kosh-i-chanta-caramel-green . Здрава, стабилна, по какви ли не пътища и камънаци съм я друсала, но е тежка като трактор и не е много маневрена.

# 293
Здравейте мами Simple Smile , доста сте изписали за два дни  Grinning  аз също понякога имам течение, но е всеки ден , а от време на време, за това не му отдавам голямо значение ,а и това е нормално за бременните до колкото знам. Иначе и аз разглеждам колички в нета, но не съм се спряла на нищо, за сега е само информативно. Все пак преди шест години съм гледала бебе, променят се нещата и цените  Wink 
Ние два дни бяхме на гости на София, та ми мина много бързо уикенда , сега пак се завръщам към скуката вкъщи. Не знам дали в тези седмици бебета чуват шумове отвън , но снощи слушахме много силна музика  и като си легнах се почна едно шаване...  Mr. Green нямам търпение да дойде четвъртък  да ида на преглед и да видим бебчо  Heart Eyes
Лека вечер от мен  Simple Smile

# 294
Момичета, аз май усетих нещо. Леко побутване отвътре 3 пръста под пъпа. 3-4 пъти беше в рамките на няколко минути. Дали е възможно да са газове на това местоположение?

# 295
Здравейте мами Simple Smile
и аз да се присъединя към вас със закъснение ...Първа бременност, според приложението ми в телефона термина ми е на 23.07/15та седмица, според лекарите сме малко по-големички и ме водят 16та седмица, след месец навършвам 30г. За сега всичко върви добре началото на януари правихме ФМ и БХС, преди това кръв, урина и микробиология. На феталната лекарката каза, че има 70% белези да е момче, да видим  Thinking Следя си бременността в клиника Щерев, за сега съм доволна. Сега в петък пак съм на преглед, нямам търпение вече. От известно време имам някакво усещане като пърхане на пеперудки ниско под пъпа, два пъти ми се случва като се кача в колата, не е като газове или като къркорене на червата, различно е ... но все си мисля, че е рано  newsm78

Леко бременеене желая на всички, радвам се, че ви открих  Grinning

# 296
Добре дошла Варвара. Аз от два дни съм с болка ниско в корема, та пия по големи количества но шпа, по лекарско предписание. Много се плаша при тази бременност, с първото дете не беше така. Дали защото бях доста по млада, дали тази е по - тежка не знам.

# 297
Мисля да карам с количката от каката. Ползвала съм я 1 година и си е запазена. Не ми се влагат отново пари в неща, които бързо излизат от употреба. Пък и ми е доста удобна и не е тежка, има голям багажник - http://slunce-bg.com/product/629/sprint-plus-2v1-baby-design-2013g.html.

За кош за новородено - мисля, че не е излишен. Още повече, че ще се ползва и през есента и зимата. Разликата в цените със и без не е толкова голяма. Пък доста от тези без такъв кош не са с обръщаща дръжка и не можеш да виждаш бебето.

# 298
Ние още нищо не гледаме и не сме купували, защото си мислим, че ни е рано. Ще изчакаме поне до 6-тия месец, мисля. А колко ми се иска вече да започнем с покупките.... Laughing
Не знам дали е правилно или не, но аз сякаш искам количката да е със зимен кош, защото ми изглежда много удобно. Не съм събирала още мнения, но скоро и това ще направя. Не ми звучи удобно обаче коша за кола и другия да са общи и постоянно да се прехвърлят от едното място на другото.  Confused Това с гаранцията, която ще изтече до тогава, също според мен е добре да се помисли.

Онзи ден за първи път усетих едно потупване, докато си бях сложила ръката върху корема.  Party
На другия ден се повтори същото нещо.  Crazy

Варвара, добре дошла и лека бременност.  Hug

# 299
Преди малко се прибрах от консултация с доки....каза ,че всичко е наред 17 г.с. и 4 дена бебето е 200гр....
Взеха и кръв и каза след 20 дена на втора фетална морфология , да си избера при кой лекар да отида в АГ,,СЕЛЕНА"Кръшков или Апостолова ,но аз нямам впечатления нито от единия нито от другия лекар
  Добре дошли на новите мамчета bouquet
Иначе питах дали може да взимам БИОЗИН МАМА ,много добри неща каза и че било хубаво в тези грипните месеци да се взима.
Лек и усмихнат ден на всички! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт