Вече шава ЮЛСКОТО човече,мама го усеща вече-ТЕМА 2

• 40 608
  • 700
  •   1
Отговори
# 240
Аз не усвоявам ФК и затова продължавам да си я пия. Иначе около 4тия я спират на повечето жени.

# 241
Здравейте, фолиевата киселина не трябваше ли да се пие първите три месеца само, аз онзи ден влязох в 4-тия , но не съм я спряла още. Останал ми е такъв спомен от първата бременност   Thinking

На мен докторката не ми е казала да я спирам, аз в началото на четвъртия месец ходих последно.

# 242
И аз в началото на 4 ти месец бях при доктора и той ми каза да си допия ФК която имам останала и след това да спирам. Както се изрази вече нито ти помага , нито ти пречи така , че допиваш и спираш

# 243
За нищо, но моят съвет е не спирай и не почвай никакви лекарства без да ти каже доктора...Лека бременност Simple Smile
Не съм си го и помисляла.  Wink

vanya1989, по принцип да, до 3-тия месец се пие, но не мисля, че и да се продължи би навредила.
И моя доктор ми каза да си допия хапчетата, но така като гледам, ще имам до края на бременността.

А момичета как се установява, че организма не усвоява фолиевата киселина? newsm78 Някакви изследвания ли се правят, защото не виждам друг начин?

# 244
Мария, да,пуска се изследване за тромбофилия и там излиза, ако има някаква мутация.

# 245
Ясно, благодаря.  bouquet На мен никой не ми е правил подобно изследване. Явно се разчита просто да нямам проблем.  ooooh!

# 246
И на мен не ми е пускано това изследване, но когато бях на ранен скрининг при д-р Сигридов (12с3д) ми каза да спирам фолиевата киселина, защото вече нямало нужда от нея. Иначе и аз имам доста останали хапчета от нея.
Досега съм била само 1 път на ЖК, но лекарят от нея (д-р Ташков) въобще не ме пита дали и какво пия. Сигурно защото след като му показах резултатите от ранния скрининг е решил, че д-р Сигридов ще се грижи за това Laughing
Моят съвет е да си слушате лекарите, защото оставам с впечатление, че всеки има различно мнение и схема на работа.

# 247
Моят съвет е да си слушате лекарите, защото оставам с впечатление, че всеки има различно мнение и схема на работа.

Абсолютно, всеки работи по различен начин.  Laughing Аз и следващия път ще питам какво да правя с ФК и витамините, пък да видим какво ще каже сега.

# 248
  • морето и сините вълни :)
Здравейте  Peace
Добре дошли на новите мамчета bouquet bouquet
Висчки които с ми изпратили ЛС са въведени в Бебешкия списък  preggo
ИИИИ да почерпя-днес остарявам с още една годинка newsm03

Относно фолиевата киселина ще споделя моя опит с нея. Мин,год си пусках генетични изследвания поради две кухи яйца в две поредни години. Та генетичкаката ми каза че от изследванията излязло че някакъв си ензим който моя организъм произвежда с фолиевата ми киселина не бил достатъчен-даже май липсвал. Това било за генетични мутации и разни такива от сорта по медицински му обяснения. Каза ми да пия Фолацид мета и така.Все още я пия и мисля да я пия поне до 7-8 ми месец.Тя не пречи по никакъв начин така че аз ще си я продължа.
Относно Утрогестана моя док ми каза че до 16-та седмица съм щялаа да го пия.Сега съм в 15-та та да видим какво ще стане .Утре съм на преглед да видим дали ще я спирам или не newsm78

# 249
ЧРД ani-bani  , желая ти здраве и късмет и малко сладко бебче да те радва  bouquet
 аз да ви се похваля, тази сутрин бая усетих бебчето , лежах си по гръб и усетих нещо, че мърда и като си сложих ръката си беше истинско ритниче, чак беше твърдо мястото ,където беше бебето  Grinning преди усещах само гъделичкане, но на допир нищо

# 250
Здравейте!

Честит Рожден Ден Ани!

Аз исках да попитам колко време продължава феталната морфология при Сигридов -тези, които сте били при него?

Хубав ден от мен!

# 251
  • морето и сините вълни :)
ЧРД ani-bani  , желая ти здраве и късмет и малко сладко бебче да те радва  bouquet
 аз да ви се похваля, тази сутрин бая усетих бебчето , лежах си по гръб и усетих нещо, че мърда и като си сложих ръката си беше истинско ритниче, чак беше твърдо мястото ,където беше бебето  Grinning преди усещах само гъделичкане, но на допир нищо

коя седмица си?

# 252
  • София
Честит рожден ден, Ани бани!  bouquet Потекоха ми лигите от тази торта. Ще взема да запретна ръкавите в кухнята тия дни Simple Smile
На вас кървят ли ви венците? На мен много, не са подути, не ме болят, но само се ужасявам от гледката като дойде време да си мия зъбите, а преди малко нахапах една ябълка, съответно я "окървавих" и съвсем ми се отщя да я ям.  Sick Съжалявам, че ви занимавам с такива неприятности Sad
Вече влизам в 17-та г.с., имам си порядъчно коремче, но още не съм усетила ритниче.  Crossing Arms А нали вторите мами усещат по-рано... сигурно ще е момченце  Flutter
О, за фолиевата киселина - да, обикновено казват да се спира след 4-тия месец и да се почват витамините, ама в мойте витамини си я има добавена, така че ще си я продължа.

# 253
почти 14 вече Simple Smile

# 254
Честит рожден ден, ani-bani bouquet
Armenist, честно казано не съм засичала колко продължи прегледът. Помня, че закъснението в часовете беше около 1,5 часа, което си е добре Mr. Green Но предполагам около 30 минути да сме били при него Thinking
радея, и моите венци кървят. Минах на Пародонтакс и вода Елудрил. За чистене на камък съм намислила да ходя напролет.
Аз пък нямам никакви усещания Crossing Arms Всъщност имам едно, но съм сигурна, че не е бебчо, защото матката би трябвало все още да е по-надолу от мястото на усещане.

Общи условия

Активация на акаунт