Вече шава ЮЛСКОТО човече,мама го усеща вече-ТЕМА 2

• 40 586
  • 700
  •   1
Отговори
# 255
Ани честит рожден ден. Аз днес бях на ЖК, бебка се развива добре, плацентата е започнала да се вдига. Още е ниско, но е по добре от миналия път. Много се зарадвах. Но лежането продължава, докато не се понадигне още малко

# 256
  • Варна
Честит рожден ден на Ани Бани! Желая много здраве и щастие  bouquet
  И моите венци кървят ужасно. Направо е потресаващо. Никога през живота си не съм имала кървящи венци,а сега като си почиствам зъбите с конеца и ми се пълни устата. Да не говорим, че и носът ми кърви много често и дори това ми беше един от първите симптоми преди да разбера, че съм бременна .

# 257
Здравейте  Peace
Добре дошли на новите мамчета bouquet bouquet
Висчки които с ми изпратили ЛС са въведени в Бебешкия списък  preggo
ИИИИ да почерпя-днес остарявам с още една годинка newsm03

Относно фолиевата киселина ще споделя моя опит с нея. Мин,год си пусках генетични изследвания поради две кухи яйца в две поредни години. Та генетичкаката ми каза че от изследванията излязло че някакъв си ензим който моя организъм произвежда с фолиевата ми киселина не бил достатъчен-даже май липсвал. Това било за генетични мутации и разни такива от сорта по медицински му обяснения. Каза ми да пия Фолацид мета и така.Все още я пия и мисля да я пия поне до 7-8 ми месец.Тя не пречи по никакъв начин така че аз ще си я продължа.
Относно Утрогестана моя док ми каза че до 16-та седмица съм щялаа да го пия.Сега съм в 15-та та да видим какво ще стане .Утре съм на преглед да видим дали ще я спирам или не newsm78

Честит Рожден Ден! Бъди жива и здрава! Много лека и успешна бременност! Весел празник Simple Smile  bouquet

# 258
Ани-бани, честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве, само положителни емоции и прекрасно бебче на финала! Тортата е чудна. bouquet

Все още ритничета не съм усещала, но усещам че имам нещо в корема.  Точно нещо твърдо е.Laughing Само се мести нагоре-надолу. Нямам търпение да усетя и някой да ме рита.  Simple Smile ММ постоянно е залепен за корема ми и очаква включване.  Laughing

И моите венци кървят от време на време, но засега не е нищо фрапиращо, дори не е всеки ден.

# 259
Значи било нормално плацентата да е ниско...На мен на първата ФМ ми казаха, че плацентата е ниско и трябва да се вдигне /явно по принцип/. А за зъбите аз си купих паста за зъби на "Билка" с лимон без флуорид и т.н.

# 260
Преди ден бях на зъболекар заради кървящи венци - каза че е абсолютно нормално и ми препоръча вода за уста пародонтакс екстра, но не я намирам да си я купя. Иначе и носа като го издухам е кървава история.

# 261
  • София
О, да, и моят нос кърви, само от едната ноздра обаче. На мен по принцип май са ми по-кекави капилярите, но сега всеки ден ходя с памуче в носа.

# 262
О, да, и моят нос кърви, само от едната ноздра обаче. На мен по принцип май са ми по-кекави капилярите, но сега всеки ден ходя с памуче в носа.
И моя само от едната страна. Искам да ви кажа че зъболекарят ми каза да ползвам вида за уста не повече от 10 дни защото започвала да оцветява зъбите, да го имате предвид, че трябва с почивки да се използват водите за уста.

# 263
Моят нос също кърви, но само от едната ноздра. А за зъболекар съм решила, че ще ходя или февруари, или март.

# 264
  • Варна
И на мен от лявата ноздра направо си ми тече кръв, а дясната само като си издухвам носа. От вчера яко ми се възпалиха венците от едната страна . Много е неприятно. И аз съм решила февруари,ама мойта зъболекарка е луда по почистването на зъбен камък,а аз като че ли не искам сега да ми го маха. Съвсем ще ми се възпалят венците. Най- много да се скараме  Crossing Arms

# 265
Аз казах, че няма да дам сега да ми чистят зъбен камък и доктора каза, че не е сега моментът и могло да се почака.

# 266
  • морето и сините вълни :)
Здравейте.На мен кръв от носа не ми е текла но всяка сутрин когато се духам е пълно с кървави жилки.Някой знае ли на какво се дължи?

# 267
  • Варна
Здравейте.На мен кръв от носа не ми е текла но всяка сутрин когато се духам е пълно с кървави жилки.Някой знае ли на какво се дължи?
Дължи се на увеличеният обем на кръвта и разширените кръвоносни съдове.

# 268
Здравейте,
Ани честит рожден ден!Вчера бях на втори(извънреден) скрининг,защото докторът го препоръча.При измерването на бебето ехографа изчисли,че трябва да съм в средата на 14 г.с.,а аз съм в средата на 15.Докторът ми каза,че за сега няма проблем,но когато го попитах на какво се дължи ми отговори доста вяло.Така и не разбрах,често ли се среща това.По принцип си мисля ,че може да съм забременяла по-късно ,но на предното изследване бебето си отговаряше на седмицата.Има ли някой в същото положение?

# 269
Hrisi_Hrisi , размерите ли гледаха на извънредния скрининг? Интересно ми стана, защото при мен бебчето вървеше с две седмици по-малко. На скрининга ми казаха, че е наваксало и вече е само с една, но не изразиха някакво притеснение.
И първата бременност бебчето вървеше по-малко, но нямаше проблеми.

Ааа, сега видях, че при теб 1во си е било в норми и след това е изостанало.

Общи условия

Активация на акаунт