Вече шава ЮЛСКОТО човече,мама го усеща вече-ТЕМА 2

• 41 493
  • 700
  •   1
Отговори
# 360

Накрая да ви се похваля след вчерашната консултация вече е сигурно 100% МЪЖ, с невероятното тегло от 158гр  Heart Eyes Heart Eyes  Heart Eyes

И понеже аз късно се включих, коментирали ли сте кой какви витамини или добавки пие и въобще необходимо ли е според вас?

Честит ти мъж bouquet

Аз пия Пренатал на Джеймисън, док ми ги е изписал.

# 361
Varvara ти в коя седмица си? И на нас ни потвърдиха за мъж  Simple Smile тежим 74 грама
Аз пия Биозин мама

# 362
Трябва да взема номера да. Аз пия Огестан и Неофолик мета от началото, а сега ми изписаха и Биозин мама.

# 363
  • София
и аз пия Пренатал на Джеймисън, но ако не е веднага след ядене или по време на хранене направо си повръщам от него, нищо, че пише, че е "нежен за стомаха".
Относно антибиотиците - лекарите казват, че са по-малкото зло, когато се наложат (да не се налагат на никого). Но аз нямах тоя късмет с баткото, през цялата бременност бях изкарала общо 5 курса антибиотици, един от които венозно, но детето ми е напълно здраво, слава Богу. Имах проблеми с бъбреците и много упорита бактерия в урината, която все пак успяхме да изчистим на края де.

# 364
Varvara ти в коя седмица си? И на нас ни потвърдиха за мъж  Simple Smile тежим 74 грама
Аз пия Биозин мама
16та седмица, последния ми цикъл беше на 17.10.2015.  Казаха ми, че по размери отговаряме на 17та седмица (14см/158гр) и за това се чудя дали да пия Пренатал-а който ми изписаха, защото някъде прочетох, че от витамините бебетата ставали много големи. Изписаха ми още и Магнерич. Не знам дали има значение, но и аз и мъжа ми сме високи, може за това да върви по-голямо човечето.

# 365
Здравейте момичета!
Аз не съм писала от миналата тема, но просто защото не обичам да се оплаквам много. А с тази бременност имам чувството, че мога много да се жалвам. Особено ако я сравнявам с предишната ми напълно безпроблемна такава.

Аз имам таласемия и хемоглобина ми никога не е бил повече от 100. От около 2 седмици усещах контракции и придърпване долу ниско и най-накрая миналия понеделник се престраших да отида до болницата да видя дали няма нещо. На следващия ден лекарката ми се обади, че хемоглобина ми е 87 и трябва да отида да ми вливат желязо.

Междувременно мъжа ми се разболя, после детето и накрая аз. И така, отивайки миналия петък в болницата за вливане на желязо, бях толкова зле, че ме приеха в отделението. Два дни не можаха с нищо да ми свалят температурата, от 39 я понижаваха до 38 и до там. Правиха ми снимка на гърдите, имах много силна и болезнена кашлица. Честно казано си мислех, че това е края. Изписаха ме в неделя, след като я смъкнах до 37.5.

Още се влача със запушен нос и ужасната кашлица, но на фона на миналата седмица съм направо супер.

Нямам търпение да дойде края на март и да се приберем в България за ваканцията. Толкова много ми се прибира, че всеки ден си зачертавам останалите дни в календара.

Не знам дали някоя от вас се чувства така, но за мен времето минава ужасно бавно. Струва ми се, че до юли остава цяла вечност. От друга страна така съм се спекла за предстоящото раждане, че все едно ще ми е за първи път. Страх ме е и не знам дали ще се справя. Първият път беше абсолютно безпроблемно и гладко, нямам лоши спомени, бях с епидурална упойка и нито за миг не съм усетила болка, но сега... Във вторник съм на консултация и ще попитам лекарката дали мога да родя секцио. Силно се съмнявам, защото тук не се практикува секциото по желание, но ще пробвам. Страха надделява.

Е, оплаках се, стига толкова  Simple Smile Пожелавам ви хубав уикенд!

# 366
За витамините, на мен ми изписа доки Пренатал още в 12 седмица, но чак сега започвам да го пия и то през ден. През първите 2 бременности витамини ми изписваха чак в 5 месец, затова още не бързам.

# 367
Ида как така ти правиха снимка, при мен сега две лекарки казаха абсурд и разчитаха само на слушалки.И първата бременност и сега още от началото пия витамини - фемибион и бебетата не стават огромни от тях.Каката ми хем преносена 7 дни се роди 3150 и досега върви фина.

# 368
krischana, рентгеновата снимка не е чак толкова страшна, колкото хората си мислят. Облъчването е много по-малко от допустимото и не вреди на никой. По-безопасно е да се направи снимка, отколкото да се разболееш от пневмония. Като цяло риска от рентгеновата снимка казват, че е че може да предизвика аборт, ако е в първите три месеца на бременността. Бих искала да мога да разчитам на лекарската преценка, но е факт, че много от лекарите не са толкова добри на слушалка и не хващат сериозните неща в ранен етап.
Аз, летейки толкова пъти през бременността със самолет, се облъчвам много повече отколкото еднократната снимка. Така, че това ми беше последното притеснение.

Относно витамините-аз ги пия от самото начало, както и със сина ми. Родих го на термин 3010гр. Няма връзка между приема на витамини и наддаването на бебето.

Аз, за разлика от повечето майки, нямам потребност да ходя на ехограф почти ежедневно. Все още не усещам бебето, но и това не ме притеснява. Тук имам 3 ехографа за цялата бременност и мисля, че те са ми напълно достатъчни. Дори когато ме приеха в болницата, ме приеха в родилно отделение, но нито веднъж не са ме гледали на ехограф. През трите дни по веднъж дневно само го слушаха с един апарат, казваха, че всичко е наред и това беше. Определено това за мен е добър метод. Всичко е някак си по-спокойно, няма го това постоянно обикаляне "за всеки случай" по различни доктори. Отиваш в болницата, записваш се, който ти се падне. За раждането също, който ти се падне. Но всички си разбират от работата и са много мили, а така и ти си спокойна.

# 369
  • морето и сините вълни :)
Чакам предложения за заглавие на следваща тема. Може и анкета да пуснем, важното е да има налични предложения

Здравейте bouquet Ида ти голямо чудо си изкарала #Crazy #Crazy #Crazy
Мен много ме е страх от тези вируси, изпитвам паника направо.Силно се надявам да не ме лепва нещо сериозно.
Аз съм обратното на теб: миналата бременност бях на легло 9 месеца с по една шепа хапчета,никъде не ми даваха да мърдам,да пътувам и да се разхождам.А за сега "пу пу пу" се чуствам ОК.Дано продължи до края Praynig да съм така.детето ме ядосва малко с неговото "неискане да учи".Направо чакам с нетърпение лятната ваканция bowuu Joy Joy
Хубав ден момичета

# 370
Ани, може да ме отбележиш на първа страничка с термин 26-ти. Много пъти съм го споменавалас в групата ни в фейса,но тук съм забравила😎  Wink

# 371
ЮЛЧЕТО с ритниче поздравява. Девойка ли си или мъж, кажи на мама!

ЮЛЧЕ грамчета наддава, рита, шава и на мама радост дава!

Нетърпеливо ЮЛСКО мамче, радва се на всяко грамче!

И едно поздравче Heart Eyes

Едит: Публикувах и видях, че сме на 25 стр. и предвид колко бавно върви темата, тези няма да са актуални. Към 48 стр. ще се пробвам пак Laughing

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 14:49 от вампИрка

# 372
  • София - Варна
Много ми харесва второто предложение.

Аз съм болна за трети път за един месец. През живота си не съм била толкова начесто болна...
Покрай малкия ме лепи всяко вирусче и бактерийка. Станах като учителките от ДГ, дето все са болни.

# 373
Африканчо, бързо оздравяване Hug На колко ти е баткото?

Аз не смея да се похваля, предвид колко съм кекава, но хлапето още не ме е заразило Crazy
Ангината му още изглежда ужасно, но пък вече не вдига Т. Днес поне се наспах, иначе бях като парцал от това обикаляне около него. Антибиотика директно го повръща, само да се пребори с вируса и няма да го пусна на детска поне месец.

# 374
Привет, момичета. Идеята ми за заглавието е:

Хайде, идвай юли вече, да гушнем малкото човече!

Общи условия

Активация на акаунт