Закинтос

• 69 077
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте,
Следя темата с интерес,ние заминаваме за Закинтос в понеделник с кола и ще отседнем в Лаганас.         Като цяло ми казаха ,че там е много гадно ,но се утешавам ,че сме с кола и ще обикаляме из острова Simple Smile. Информацията на Bled за Navagio  и Blue Curves  ме ориентира за круизи и т.н. ...искам да попитам за Xigia beach с кола може ли да се ходи и също да ме ориентирате какво друго си заслужава да се види освен костенурки,навагио и сините пещери. Ще бъда благодарна ако ме насочите към хубав плаж близо до лаганас ,защото ми казаха ,че там е ужасен -аз гледах Банана и Геракас ..и за пътя ако има нещо от особена важност ,който е ходил с кола ..благодаряя ви  

Laganas
Много често спирам да пиша, защото не мога да се начудя как може да се развалят предварително нагласите и почивките на хората.
Бил не бил, видял не видял с лека ръка подхвърля гадно е, ужасно е. Англичаните съсипвали Лаганас, хайде стига.
Знаете ли, че в зависимост от хотелите и мястото където се намирате, може въобще да не чуете дори за тях. Те си имат хотели, имат си заведения имат си свой живот.
Дори ако случайно попаднете в техен хотел и искате да се настаните без да знаете, ще ви предупредят.
Обратното на това, много рядко подобен турист ще резервира в хотел от друг калибър. Мога да изброя десетки хотели където те не стъпват. Не ми се говори повече по въпроса...

Плажа, това ли е ужасния плаж ?

Хайде да разгледаме още от снимките ми ТУК
Който иска да коментира....
Продължението на този плаж е

Beach Kalamaki

И той е "ужасен" !!!
Общо двата са сигурно поне 5-6 км., дано се намери хубаво място...

Xigia beach

Няма проблем за отиването на плажа, той си е до пътя. Има си паркинг на високо и просто трябва да слезете до него, което не е трудно.
Виж повече ТУК

Относно какво друго да видите ?
КАРТАТА
която пуснах тези дни продължавам да я допълвам. В момента съм точно до забележителности, но не е завършена.
Плажовете са готови, повечето селища също и местата на тръгване тур-лодки и фериботи.
Тя до сега съдържа 4 слоя, съветвам ви да ги разглеждате поотделно, като маркирате в квадратчето това, което ви трябва.
Ще продължавам да я допълвам когато имам време с поне това, което съм обиколила.

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 23:26 от Bled

# 166
Благодаря за  подробната информация и снимките, сигурна съм че ще ми хареса всичко Simple Smile

# 167
  • в града на вечния купон
ЗА колко часа се взима пътя София-Занте?

# 168
  • София
Със самолет - приблизително час и половина.

# 169
С кола ще бъдем

# 170
  • София
Не сме взимали разстоянието наведнъж. И в двата дни пътувахме някъде от обяд до вечерта. Може би общо около 16 часа през Йоанина и то без да броя ферибота. Приятелите, с които бяхме споменаха, че са тръгнали около 5-6 часа следобед от София и са стигнали в Килини доста преди първия ферибот. Дори са имали време да дремнат малко в колата. Но те не спират абсолютно никъде, а и предполагам, че през нощта са карали доста бързо, без да спазват ограниченията в скоростта.

# 171
  • София
Здравейте,

Мислим края на септември да отидем за седмица до Закинтос, семейно с детето. Мисля да е със самолет и ще е през агенция най-вероятно защото през e-sky и други подобни стайтове за края на септември ми излизат цени за самолетни билети от порядъка на няколко хиляди евро, което е абсурдно.
Молбата ми е ако може да ме насочите към район и към хотел. Това което търся е да има плаж към хотела - плитък и на залив за да е спокойна водата, съответно хотела да е приятен, чист. с хубава храна по възможност. Не търся дискотети и нощен живот. Искаме да отидем с мъжа ми за да си починем, а малката да се наиграе в морето.

Ще съм благодарна да ме насочите  bouquet

# 172
Не сме взимали разстоянието наведнъж. И в двата дни пътувахме някъде от обяд до вечерта. Може би общо около 16 часа през Йоанина и то без да броя ферибота. Приятелите, с които бяхме споменаха, че са тръгнали около 5-6 часа следобед от София и са стигнали в Килини доста преди първия ферибот. Дори са имали време да дремнат малко в колата. Но те не спират абсолютно никъде, а и предполагам, че през нощта са карали доста бързо, без да спазват ограниченията в скоростта.
Мерси!

# 173
  • София
Молбата ми е ако може да ме насочите към район и към хотел. Това което търся е да има плаж към хотела - плитък и на залив за да е спокойна водата, съответно хотела да е приятен, чист. с хубава храна по възможност. Не търся дискотети и нощен живот. Искаме да отидем с мъжа ми за да си починем, а малката да се наиграе в морето.

Лаганас отговаря на тези условия. Ние бяхме в Poseidon Beach Hotel ( http://www.poseidon-zakynthos.gr/ ), останахме много доволни, но за съжаление тази година нямаше места, затова ще отседнем от другата страна на залива, в Каламаки. Предполага се, че там условията са подобни, затова сме се насочили натам, но нямам отзиви за конкретен хотел.

# 174
  • София
Благодаря Jarrita  bouquet

# 175
ЗА колко часа се взима пътя София-Занте?

здравейте,ние пътувахме с кола и го взехме за 12 часа до ферибота ,много бързо се пътува вечерта ,пътя е голяма част магистрала ние дори спирахме няколко пъти за почивка ...

# 176
Здравейте, момичета : ) Нашата екскурзия наближава - пътуваме с автобус на 3 септември за 9 дни сме на Аргаси. Много, много полезна информация, особено за гледката над Навагио. Силно се надявам да стигнем до там Simple Smile Тъй като ще сме ергени с мъжа ми/ без детето/ искам да попитам за заведения, клубчета някъде на острова на Аргаси или в околността, тъй като сме без кола за момента. Не сме решили с какво ще се придвижваме на острова, но определено няма да се кача на АТВ с токчета Grinning та ще съм ви много багодарна ако дадете мнение за хубави нощни заведения newsm68

# 177
Здравейте, момичета : ) Нашата екскурзия наближава - пътуваме с автобус на 3 септември за 9 дни сме на Аргаси. Много, много полезна информация, особено за гледката над Навагио. Силно се надявам да стигнем до там Simple Smile Тъй като ще сме ергени с мъжа ми/ без детето/ искам да попитам за заведения, клубчета някъде на острова на Аргаси или в околността, тъй като сме без кола за момента. Не сме решили с какво ще се придвижваме на острова, но определено няма да се кача на АТВ с токчета Grinning та ще съм ви много багодарна ако дадете мнение за хубави нощни заведения newsm68

Нощни заведения в Лаганс има доста, за Аргаси не знам.

# 178
Ще намерите и в Аргаси Simple Smile диско.тека/клуб/бар. Близо сте до Закинтос таун, има влакче да ви закара. На връщане такси вероятно Simple Smile.

# 179
  • София
В събота пристигнахме; в Лаганас сме; времето е страхотно - 30-31°, слънчево, лек полъх; в момента наблюдавам невероятен залез; засега съм много доволна, но не очаквах такава влажност. Това ми е проблемът, имам чувството, че от няколко дни съм в сауна.
ПП А, да, и още един - докато сме на плажа, буквално през две минути някой идва да ти продава нещо. И няколко пъти ме осведомиха, че съм имала нужда от "хакуна матата", каквото и да е това.

Общи условия

Активация на акаунт