Закинтос

• 69 073
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • София
След Малта имам чувството, че вече никъде няма да ми е прекалено висока влажността. След десетина дена и ние ще сме на плажа между Лаганас и Каламаки, там няма чадъри и шезлонги, и сигурно няма да ми предложат "хакуна матата", но ще се опитам да разбера какво е това, докато мъжа и детето обикалят острова с АТВ.

# 181
  • София
------------------------
 И няколко пъти ме осведомиха, че съм имала нужда от "хакуна матата", каквото и да е това.

-------
 и сигурно няма да ми предложат "хакуна матата", но ще се опитам да разбера какво е това, докато мъжа и детето обикалят острова с АТВ.

Момичета с тази фраза /нakuna matata/ не ви предлагат нищо, а ви се подмазват или извиняват. Приемете го като нещо от рода...няма проблеми, не се безпокойте, няма грижи и т.н.
Спасението е въобще да не им обръщате внимание, все едно ги няма...
Връщам се от Турция, там температурите имах чувството, че са към 40 градуса. И сега като погледнах точно такива ще са тези дни. Така, че вие май сте на по-хладно ....

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 22:17 от Bled

# 182
  • София
Хм,  пък аз си бях развихрила фантазията с "хакуна матата".
Обаче наистина на плажа на Лаганас, а може и на останалите, са през две минути - плодови салати, гривнички, стикове за селфи, раста, часовници, масажистки (поне масажисти да бяха), щипки за плажни хавлии... Поне като им кажеш твърдо "Не, благодаря." и отминават до следващия път.
Май и ние трябваше да дойдем след десети. Ако темп. спадне малко, може би влажността ще е по-поносима.

# 183
Това ,с непрекъснатите предлагания на разни нещо по плажа го имаше и на Циливи и е едно от нещата ,които не ми харесаха на Закинтос. А това " хакуна матата" го нямаше или поне на мен не ми е направило впечатление. Интересно ми е на какъв език е тази фраза.   Grinning

# 184
  • София
 От някаква анимация беше, забравих коя.
Днес имаше пожар в планината, часове наред гасиха със самолети, бяха три, мисля, че зареждаха вода от морето и по едно време имах чувството, че ще кацнат върху нас - толкова ниско летяха. Справиха се де.

# 185
  • София
А това " хакуна матата" го нямаше или поне на мен не ми е направило впечатление. Интересно ми е на какъв език е тази фраза.   Grinning

За "Царят лъв" не сте ли чували? Това беше ключова фраза във филмчето. И песен имаше.  Grinning

https://www.youtube.com/watch?v=XquZ0QW-mGM    https://www.youtube.com/watch?v=xB5ceAruYrI  Simple Smile

п.п. Забравих да напиша, че се употребява като "Нямай грижи"/"Няма проблем".

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 01:00 от Тaня67

# 186
  • София
 От някаква анимация беше, забравих коя.
Днес имаше пожар в планината, часове наред гасиха със самолети, бяха три, мисля, че зареждаха вода от морето и по едно време имах чувството, че ще кацнат върху нас - толкова ниско летяха. Справиха се де.
ПП Вярно, че от "Цар лъв" беше.

# 187
  • София
Закинтос прощавай...
Скрит текст:
Първоначално фразата става известна от
https://www.youtube.com/watch?v=vUrVeRGo5IM
Песента идва от Кения...

След това я подхващат Boney M
https://www.youtube.com/watch?v=97rYevYr8_o

И Цар Лъв довършва нейната известност...

Езика е суахили...Танзания, Кения, Занзибар.....

# 188
Разбира  се ,че съм не само чувала ,но и гледала "Цар Лъв", но е било твърде отдавна и предсатвете си съм забравила. Благодаря  все пак на всички ,които попълниха пропуските в общата ми култура  Embarassed  Laughing
Най-вече на Блед, наистина ми беше интересно да разбера.

# 189
  • Варна
Здравейте,
завърнахме се и ние от нашето великолепно пътешествие и сега съм в процес на писане на разказа ми, реших да го напиша за да може да помогне на хората, които са решили или ще решат в последствие да отидат на това невероятно красиво място. Постарала съм се да напиша всичко за да може да ви бъде от полза, така както Вие ми бяхте от полза за моето пътуване. Всеки ден обновявам и дописвам разказа, така че може да си го следите http://zizupatuva.blogspot.bg/  Simple Smile

# 190
Здравейте! Честита Нова година! Нека бъде изпълнена с много пътешествия и приключения! Тази година мисля да посетя Закинтос.  Sunglasses А Вие? Планирам посещение през месец Юни, но все още съм в чуденка относно  стигането до там. В Астрал Холидейс намерих самолетен билет София-Закинтос, но ми се струва прекалено дълго полетното време - 10ч. и 30 мин. В Solvex пък намирам чартъри само от 26.08. Къде още мога да потърся самолетни билети? В краен случай ще остане пътуването с кола.  #Crazy

# 191
miss26 тези 10 часа са с някой голям престой, с кола е малко повече Simple Smile
Чартър ти е вариант, ама там аз не съм запозната кака става.

# 192
miss26 тези 10 часа са с някой голям престой, с кола е малко повече Simple Smile
Чартър ти е вариант, ама там аз не съм запозната кака става.

Да, именно. Ако ще е 10 часа по-добре с кола.  #Crazy Дано да намеря чартър, че съм малко нетърпелива  Joy

# 193
  • София
Ще бъдем на острова от 26 Май за 8 дни. Сега розглеждаме хотели. Имате ли представа Poseidon на All дали е ок? Има ли анимация за деца, хубава ли е храната .. също така и Hotel Kalamaki Beach който е само със закуска. Ако изберем него като вариянт, как седи вэпроса с вечерята. Скъпо ли е.. ще бъдем с дете на 4г Simple Smile
И следващо питане- плажа около езерото Кери хубав ли е? Пише, че е с камъчета Simple Smile там като цяло района как е..? Искаме да има вечер къде да се разхождаме... та затова не съм се ориентирала къде да отседнем. Ще сме без кола. Ще наемем за 2-3 дни само колкото да пообищолим. Затова ми се иска хотела.да не е съвсем в нищото Simple Smile

# 194
  • София
Ще бъдем на острова от 26 Май за 8 дни. Сега розглеждаме хотели. Имате ли представа Poseidon на All дали е ок? Има ли анимация за деца, хубава ли е храната .. също така и Hotel Kalamaki Beach който е само със закуска. Ако изберем него като вариянт, как седи вэпроса с вечерята. Скъпо ли е.. ще бъдем с дете на 4г Simple Smile
И следващо питане- плажа около езерото Кери хубав ли е? Пише, че е с камъчета Simple Smile там като цяло района как е..? Искаме да има вечер къде да се разхождаме... та затова не съм се ориентирала къде да отседнем. Ще сме без кола. Ще наемем за 2-3 дни само колкото да пообищолим. Затова ми се иска хотела.да не е съвсем в нищото Simple Smile

От това, което питаш само Poseidon в Лаганас отговаря за разходки. Но сигурно знаеш, че там разходките вечер са в едно и с пийнали англичани. Но има хотели, които не са засегнати от това.
Били сме в хотела, намира се на прекрасно място. С пясъчен и тревен плаж. Хубав басейн и също около него.
Храната е добра, а в ресторанта на басейна още по-добра. Нямам оплаквания.
Стаите бяха за реновиране, надявам се де е направено.
Мога да ти го покажа, направих албума за теб ТУК

Kalamaki за съжаление наистина е в нищото, разходки по плажа. Ето ТУК част от плажа пред хотел Crystal beach където сме били.

За Кери района е прекрасен, но за други разходки и без много развлечения. Малко селце и наистина плаж с камъни.
Въпрос на избор...
Писала съм за района ето това:
Скрит текст:
Село Кери, едно от малкото места на острова, което все още не е достигнато много от туризма. И там могат да се видят къщи, които са оцелели от земетресението през 1953 г., за мен реликви. Селището въобще не е на плажа и въобще не е само няколко къщи. Въпреки, че има и нови къщи, както и доста които се рушат.
Дори населението там не се занимава толкова с туризъм, колкото си живеят от друг поминък.

Аз не говоря за Limni Keriou, пристана с лодките, нищо че и това е част от красивия район.
Езерото Кери е останало от миналото, което вече не съществува, но гърците продължават да използват името.

Ако застанете на брега близо до фара/където имаше ресторант, сега не знам/, ще станете свидетели на една от най-красивите гледки на острова, над една бездънна пропаст.
Ако останете и за залеза, вече сте били на Закинтос.
Там ще видите и скалите Mizithres , които малко приличат на гледката от остров Капри.
И знаете ли от къде идва името им, от известното местно сирене.
И още нещо, тук се намира едно място взело името "Кладенецът на Inouses"/4500 метра/, което е една от най-дълбоките точки в Средиземно море.

На Limni Keriou може да наемете лодка/както ние/ и да обиколите въпросните скали, пещери и всичко останало.
Ще видите и white reef, подводния тунел, едни от най-дълбоките и красиви места за гмуркане Elephant, двете колони, арката, баракудата и др. Близо до Marathias е залива на октоподите, както и залива с шестте пещери, от които казват, че се стига далеч до повърхността където се образува малко езеро.
Не забравяйте и плажа Marathias от към водата. Както и други подобни, където само лодката успява.

За мен района на Кери е едно фантастично място...............

Общи условия

Активация на акаунт