ДУБАЙ 11-та тема

• 82 228
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Радост, малко е трудно така да се каже, защото много зависи в кой район искаш да бъдете.
Има много сайтове, като http://www.kayak.com , който търсят в сайтовете за нощувки, отделно самите сайтовете пускат промоции, както и самите хотели и вериги.

# 91
  • в града на вечния купон
Радост, малко е трудно така да се каже, защото много зависи в кой район искаш да бъдете.
Има много сайтове, като http://www.kayak.com , който търсят в сайтовете за нощувки, отделно самите сайтовете пускат промоции, както и самите хотели и вериги.
Все още не съм решила дали ще наемем кола или с метрото ще се движим?
Но искам хотела да е с добра локация.
Не знам за Европа винаги си взимам евтин хотел с добра локация т.е почти на пешеходно разстояние от тур.. обекти, но за Дубай ч1ета, че разстоянията са огромни.

До май има време, но трябва да започна да приготвям маршрут и всичко останало.
Ще летим с WIZZ, за 7 дни-сега ми се струват мношко май, но пък така ще имаме време и за плаж.

# 92
Някой ползвал ли е туристическа агенция Арт травел .
Началото на март става ли за плаж в Дубай , и кой месец бихте ми препоръчали

# 93
Имате време да решите дали с кола или без. Като го решите това и определите бюджет за хотел, вече ще е по-лесно с търсенето. Simple Smile
Не се притеснявай, няма да скучаете. На мен и 14 дни ми са малко. Laughing

# 94
Въпросче, каква валута е най- изгодно в Дубай

# 95
По спомен дирхамът им е вързан с долара, както левът с еврото. Един долар мисля, че беше 3.65 дирхама.

Редактирам - вързани са двете валути и 1 долар е 3.6725 дирхама.

# 96
само да кажа за тези, които решат скоро да посетят Емирейтс палас в Абу Даби самостоятелно, че за неопределено време няма да има свободен вход, единствено с резервация за някой ресторант или Le cafe в лобито. Видях да влиза туристически автобус и не зная каква им е там договорката, но за частни посещения доколкото установих, най-евтиният вариант е резервация за Le Cafe с минимум консумация по 100 дхс на човек. Резервация се прави по телефона 1-2 дни напред, или ако сте късметлии, за същата вечер.

# 97
тити, това е многооо лошо... Ако не го отменят до декември, ще трябва да направя резервация за това кафе, там ли се сервираше капучиното със златен прашец? Искам да отидем пак там, за да разгледаме по-добре градините, предния път не остана време за тях...
И да те попитам за Capital Gate, пускат ли вътре свободно или пак трябва резервация? Искам да се качим на някое високо кафе с хубав изглед... Понеже този път сме решили да спим и в Абу Даби, какво може да видим допълнително, единия ден ще оставим целия за Ферарито и остров Яс. Предния път бяхме във Ферари, но ММ е много запален фен и иска пак цял ден там... Mr. Green Видяли сме бялата джамия и сега мисля да не ходим, а да отидем до Белия форт и Корниш, искам и някой от моловете, но не знам Марина мол или Etihad towers mall? Всъщност къде в Абу Даби е най-красиво и интересно? Може и за нощни разходки, то е ясно, че няма да се спи.... Laughing

Балерина, този хотел, който си показала е много готин, ама е доста скъп.. ooooh! Аз за сега съм харесала като по-евтин вариант Marina Byblos Hotel , за нашите дати има в момента промоция.... Hug

Не ми става ясно с използването и купуването на ваучери за Дубай.. Разбрах само, че ако имаме ваучери за атракциите например, после се купува само един билет+ваучера и влизаме двама...Само не разбрах един или два ваучера трябва да купя за всяка една атракция? Освен това, за да не купувам цялата книга, от къде да купя само тези, които ме интересуват?

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 18:04 от lunna pateka

# 98
на Le Cafe капучиното е, да, то е 60-70 дирхама, другите кафета и сокове са по-евтини, трябва да се ядат и пасти, за да се вмъкнеш в цената  Mr. Green бях там точно преди Нова година и нямаше такова ограничение, но честно казано, имаше и навалица, и в тоалетните имаше безумни опашки.
не знам в Кепитал гейт да пускат свободно, само на кафето 18 degrees с резервация.
Също Etihad towers срещу Емирейтс палас,  https://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/abu-dhabi/jumeirah-et … tion-deck-at-300/
там май имаше и опция за 75 дхс вход  плюс консумация, но не съм сигурна. Там гледката е, каквато търсиш.
Марина мол на кулата -  също не знам дали искат резервация, едва ли, ако имам път натам, ще проверя.
където и да се качиш, трябва да си късметлия стъклата да са мити скоро.

не знам какво наричаш Белия форт.
от моловете препоръчвам Яс мол. Марина мол традиционно е добър, а Галерия мол на Mariah island е да речем най-лъскавият заради страхотната гледка от променадата, но вътре не е особено интересен.
за нощни разходки - Корниш.

# 99
Белия форт, така го намерих, а иначе е Al Hosn, най-старата сграда, дворцова крепост, на центъра била някъде... newsm78

# 100
Белия форт, така го намерих, а иначе е Al Hosn, най-старата сграда, дворцова крепост, на центъра била някъде... newsm78
за толкова години така и не съм я посетила Simple Smile
по-добре идете в Маздар, технологичният град. http://www.masdar.ae/en/masdar-city/detail/one-of-the-worlds-mos … -is-an-emerging-g

# 101
До декември има много време и може да го хванеш на промо някакво. Grinning

# 102
Информацията за Емирейтс Палас със сигурност ли е така? Моя позната беше през декември и влезе без резервация. Каза ми само, че трябва с таксито да влезнем в двора. Значи ще ме спрат, за да ме питат имам ли резервация там?

# 103
Ми като искаш, пробвай се с таксито.

# 104
  • София
Лунна пътека Simple Smile, тъй като разбрах, че ще ходиш в Абу Даби ето ти един разказ от последното ми пътуване до Аби Даби. Надявам се да ти е от полза  Peace
http://rojetravel.blogspot.bg/2015/09/blog-post_30.html
http://rojetravel.blogspot.bg/

Общи условия

Активация на акаунт